ADSL için en iyi kablo nedir?

Çok fazla kablo var. Fiyat önemli değil. Çok uzun almayacağım zaten.
Herhangi bir CAT5 veya CAT6 ethernet kablosu almanız yeterlidir. Şatoda falan oturmuyorsanız ev içi mesafesinde fark görülmez.

Örnek ürünler:

başka satıcılarda daha uygun fiyat ve kargo ücreti ile bulursanız oradan alabilirsiniz.
 
Herhangi bir CAT5 veya CAT6 Ethernet kablosu almanız yeterlidir. Şatoda falan oturmuyorsanız ev içi mesafesinde fark görülmez.

Örnek ürünler:

Başka satıcılarda daha uygun fiyat ve kargo ücreti ile bulursanız oradan alabilirsiniz.

Bu siyah kablolar var da daha güzel görünen onlar daha mı iyi yoksa eşit mi sadece gösteriş mi o kablolar.
 
Bu siyah kablolar var da daha güzel görünen onlar daha mı iyi yoksa eşit mi sadece gösteriş mi o kablolar.
Rengin hiç önemi yok. Yeşil, mavi, kırmızı gibi renkler de var. Önemli olan kablonun iç yapısı. Kategori olarak hangisine giriyor (CAT5e, CAT6, CAT7 vs.) ve içindeki tellerin çapı/kalibresi ne kadar ona bakılmalı. Yani ürün özelliklerini tanıyın. Örneğin CAT6 için genellikle 23 awg ve 24 awg kalibreli ürünler mevcuttur. Bu awg (American wire gauge) sayısal olarak küçüldükçe kablonun kalınlığının arttığı bir ölçektir. Yani 23 awg, 24 awg olandan kalındır. Kalın iletken daha düşük dirençli olacağından daha iyi iletim sağlayacaktır. O sebeple düşük awg değerli olanları tercih etmeye çalışın. CAT5 de bu sayı galiba 26 awg ye kadar çıkıyor. (Ev içinde, birkaç metre mesafede neredeyse sıfır fark olur)

Ben kendim bugün şu ürünü sipariş ettim. Satıcı da çok hızlı şekilde kargoya verdi.

Aynı satıcıda farklı metrajlı ürünler var. Dilerseniz başka satıcı ve sitelerden bakabilirsiniz. Hatırladığım kadarıyla teorik olarak, CAT5 kablo ile 100 Mbps, CAT6 ile 1 Gbps hızda aktarım mümkün. Söz konusu internet hizmeti ADSL olduğundan ve ev içi mesafesi de kısa sayıldığından çok fazla kayıp yaşamazsınız. Ancak fiyat farkı çok olmadığından dolayı insanlar %1 bile olsa kayıp olmasın diye CAT6 almaya meyilli oluyor. İleride VDSL, kablo veya herhangi bir fiber internet altyapısı döşenme ihtimali ve ağ üzerinde dosya paylaşımı gibi ihtimaller de var bazı kişiler için. Ona göre düşünüp karar verin. Ethernet kablosu hakkında diyebileceklerim bu kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı