ADSL'den VDSL'e geçiş süreci nasıl ilerliyor?

Benim taşınacağım adreste santral uzaklığı 1256 metre gösteriyor ama 75mbit hız alabiliyorsunuz dediler. Bu hızı alamazmıyım?

Maalesef Türk Telekom. Şuan da müşteri temsilcisiyle konuştum yaklaşık 3-4 farklı kişiyle konuştum 2 gün içersinde ve kimsede altyapıma bakamadı ekranlarda gözükmüyormuş vs. bende eve teknik destek talep ettim galiba başka çözüm yolu olmayacak.

Benim taşınacağım adreste santral uzaklığı 1256 metre gösteriyor ama 75Mbit hız alabiliyorsunuz dediler. Bu hızı alamaz mıyım?

Saha dolabı ile senin evin arasındaki bakır kablo yeni ve kaliteli ise 40 civarı alabilirsiniz.
Maalesef Türk Telekom. Şu an da müşteri temsilcisiyle konuştum yaklaşık 3-4 farklı kişiyle konuştum 2 gün içerisinde ve kimsede altyapıma bakamadı ekranlarda gözükmüyormuş vs. bende eve teknik destek talep ettim galiba başka çözüm yolu olmayacak.

Teknik destek seni başından salmak için bina içi tesisat sorunlu biz ankastreden hızı alıyoruz diyecektir.
Ama bunun yalan olduğunu bilmen gerek.

Saha dolabı ile senin evin arasındaki bakır kablo yeni ve kaliteli ise 40 civarı alabilirsiniz.

Teknik destek seni başından salmak için bina içi tesisat sorunlu biz ankastreden hızı alıyoruz diyecektir.
Ama bunun yalan olduğunu bilmen gerek.
TT kadar kötü bir internet kullanmadım hiç bunuda mecburiyetten kullanmak zorundayım başka bir şeyi desteklemiyor maalesef.

@zeki1981 Mümkün olamayacak bir değer. 1000m üstünde kolay kolay hiçbir saha dolabı bu kadar hız veremez teorikte de uygulamada da, sözüm ona VDSL altyapı ise. ADSL'de mesafe genelde problem oluşturmuyor. DOCSIS'de istediğiniz gibi taşıyın coax kablo zaten belli yere kadar FİBER gibi geliyor FTTC, FTTB altyapı gibi. FTTB ve FTTH fiberde zaten mesafe neredeyse deneyimi hiç etkilemiyor ama VDSL bu konuda başa dert.

350 m mesafedeyim ben bahsettiğiniz hızı ancak alabiliyorum. Site sorguları 50 Mbit. Gelin fiziki değerlere bakalım 40 Mbit zor geliyor. 1200m'de VDSL hizmetini sorunsuz almak neredeyse imkansız. FTTH altyapım aktif olduğu gibi bu uyuz altyapıdan çıkacağım çok şükür.

@Praudh 15 16 Mbit alabilirseniz şükrederiz herhalde.
İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
Sorgu yapıp ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    13,4 KB · Görüntüleme: 32
Gigafiber gelse Türknet'e bir dakika bile düşünmeden geçerim ama İstanbul'da en iyi dağılım yaptığı bölgesinde dahi altyapı planı olmadığı konuma düştük, şans.

Benim bahsettiğim TTFiber altyapısı bu arada. Hiç yoktan iyidir.

Yalnız Ankara'nın dışında Antalya, Kocaeli, Muğla, Çanakkale, Tekirdağ şeklinde altyapının ilerliyor oluşu çok güzel oldu. Ben İstanbul ve İzmir ile sınırlı kalır diye düşünüyordum bir süre daha.

GigaFiber gelse TurkNet'e bir dakika bile düşünmeden geçerim ama İstanbul'da en iyi dağılım yaptığı bölgesinde dahi altyapı planı olmadığı konuma düştük, şans.

Benim bahsettiğim ttfiber altyapısı bu arada. Hiç yoktan iyidir.

Yalnız Ankara'nın dışında Antalya, Kocaeli, Muğla, Çanakkale, Tekirdağ şeklinde altyapının ilerliyor oluşu çok güzel oldu. Ben İstanbul ve İzmir ile sınırlı kalır diye düşünüyordum bir süre daha.

İstanbul hangi bölgedesiniz?
Buradaki TurkNet ekibine sordunuz mu belki planlama vardır.

Bu konuda iletişime geçilebilecek mail adresleri güzel biçimde belirtilmiş fakat benim kast ettiğim mail adresi yok maalesef. Bu arada biraz bilindik bir mail adresi. Az daha araştırırsanız bulacaksınız öyle söyleyeyim.

Bunlar harici AÇIK KAPI, CİMER, BTK, 153 İlçenize ait BEYAZMASA kurumuna da iletişime geçebilirsiniz.

Size önerim bu kurumlara apartman sakinleri ile dolduracağınız taslak biçimde belirteceğim dilekçe örneğinden yazıp imzalatın.

XXXX İLÇESİ TÜRK TELEKOM ERİŞİM PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜNE

XXXXX ADRESİMİZDE İKAMET ETMEKTEYİZ. BİNAMIZIN ALTYAPISI VERİLEN HIZ SINIRLARI ALTINDA KABUL EDİLEMEZ BİR HİZMET SUNMAKTADIR. VDSL SAHA DOLABI BÖLGEMİZE ÇOK UZAK KALMAKTA OLUP VERİLEBİLEN MAKSİMUM HIZ DEĞERLERİ BEKLENTİNİN ALTINDADIR. EN KISA SÜREDE FTTH DAİREYE KADAR FİBER İNTERNET ALTYAPISINI TALEP ETMEKTEYİZ. BU MÜMKÜN DEĞİLSE DE SAHA DOLAPLARININ YENİLENMESİNİ TALEP EDİYORUZ. DXX SAHİBİ OLARAK APARTMANIMIZ ADINA KENDİMİ TAYİN ETTİM. TARAFIMA BELİRTECEĞİM İRTİBAT BİLGİLERİ İLE ULAŞABİLİRSİNİZ.

TELEFON :
MAIL :

---- ADI SOYADI İMZA
D1- XXXXXXXX XXXXX
D2- XXXXXXXX XXXXX
D3- XXXXXXXX XXXXX
.
.
.

TARİH :
ADI SOYADI :
İMZA :

Bu şekilde bir dilekçe oluşturabilirsiniz. XXX belirttiğim yerleri Word dosyasında düzenleyip kendinize uygun biçimde düzenleyebilirsiniz. İnanın ki bu saha dolabı yenileme ya da fiber altyapı konusu için en mantıklı seçenek bireysel dilekçe yerine apartman sakinleri ile doldurulan taslağını oluşturduğum dilekçe türüdür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00