ADSL'den VDSL'e ya da Fiber'e nasıl geçilir?

yucewalden

Hectopat
Makaleler
1
Selamlar evimiz 2 katlı bir ev modeme gelen kablolar ise bakır kablo. ADSL+2 veya ADSL kullandığımızı düşünüyorum. Apartmanda olmadığım için altyapı için nereye başvurmalıyım? Bir de beni umursarlar mı ki tek ben değilimdir herhalde altyapı isteyen. İnternet sağlayıcım Türk Telekom.

Selamlar evimiz 2 katlı bir ev modeme gelen kablolar ise bakır kablo. ADSL+2 veya ADSL kullandığımızı düşünüyorum. Apartmanda olmadığım için altyapı için nereye başvurmalıyım? Bir de beni umursarlar mı ki tek ben değilimdir herhalde altyapı isteyen. İnternet sağlayıcım Türk Telekom.
Altyapınız VDSL ise VDSL bir pakete geçmeniz yeterlidir. Sitelerde sorgulatın TurkNet, NetSpeed vs.

Altyapınız VDSL ise VDSL bir pakete geçmeniz yeterlidir. Sitelerde sorgulatın TurkNet, NetSpeed vs.

Ayrıca fiber istiyorsanız evinize veya binanıza kadar fiber kablo ve kutu çekilmelidir ancak talep yoğun olmalıdır. 2-3 kişinin talebiyle fiber getirmezler.
Mahalleye komple çekerler mi talep olursa bir de kaç kişi lazım?
Modeminiz VDSL destekliyor mu?
Sonuç bu hocam.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210707-193529.png
    Screenshot_20210707-193529.png
    77,9 KB · Görüntüleme: 68
Mahalleye komple çekerler mi talep olursa bir de kaç kişi lazım?
Mahallecek bir talep olursa mahalleye kadar fiber getirebilirler. Gerisini normal bakır kablolarla dağıtırlar yine interneti. Bakır kabloları kaldırıp her eve fiber kablo ve ONT cihazı getirmekle uğraşmazlar. Mahalleye kadar gelse de bile hızınız yükselebilir mesafeye bağlı olarak.
Eğer muhtar olayı varsa muhtarla bir konuşun derim. Sonuçta mahalleyi muhtar temsil ediyor.

Mahallecek bir talep olursa mahalleye kadar fiber getirebilirler. Gerisini normal bakır kablolarla dağıtırlar yine interneti. Bakır kabloları kaldırıp her eve fiber kablo ve ONT cihazı getirmekle uğraşmazlar. Mahalleye kadar gelse de bile hızınız yükselebilir mesafeye bağlı olarak.
Eğer muhtar olayı varsa muhtarla bir konuşun derim. Sonuçta mahalleyi muhtar temsil ediyor.
Değmez mi yani?

Değmez mi yani?
Fiber getirmezler ama hiç değilse VDSL2 altyapıya sahip olabilirsiniz. Şu an ADSL altyapıya sahipsiniz. Bakır kablolara dokunma zahmetine girmeyeceklerini düşünürsem muhtemelen VDSL2 getirirler. Ama VDSL2 tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek hızları verebilecek kapasitede. Fiber olsa bile yine 100 Mbps'den yüksek hızı alamazsınız. Dediğim gibi muhtarla bu konuyu bir görüşün ya da mahallelilerle konuşun toplu olarak imza atıp il müdürlüğüne talepte bulunun ve çok ısrarcı olun. Muhtemelen getirirler.

1233 metre fiber veya VDSL çekmeleri çok zor hocam. Bütün sokakları bir de.
Saha dolabı koyabilirler hocam? 1233 metre gösterip ADSL olduğunu söylüyorsa site, direkt santrale bağlılar şu an. Saha dolabı getirirlerse gayet de VDSL2 alabilir. Türk Telekomun tek bir planına bakıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı