Afganlar ve suriyelilere oy verme hakkı verilebilir mi?

2019 yılında yapılan açıklamaya göre Türkiye vatandaşlığına geçen Suriyeliler için oy kullanma hakları olacak dendi. Aynı şey Afganlar için de geçerli olacaktır büyük ihtimalle.
Sonuçta boşuna almıyor onları, ama tahminimce eğer 2023'teki seçimlerde hala Suriye'li ve Afgan'lara oy kullanma haklarını kullanabilir deyip seçimi kazanırlarsa ülkede iç savaş çıkacağını düşünüyorum. Mültecilerin 2-3 sene kalıp cumhurbaşkanını seçmelerini doğru bulmuyorum, haklarının olmadığını düşünüyorum, Türkiye Cumhuriyetinin seçimlerine başka Ülkenin vatandaşlarının katılmasının saçmalık olduğunu düşünüyorum.
 
18 yaşını doldurmuş, mahkeme tarafından kısıtlaması bulunmayan ve Türk vatandaşlığı hakkını almış her birey oy kullanabilir. Ama bu şartları sağlayamayan mülteciler için bir ayrıcalık tanınır mı? Pek olası görmüyorum. Aksine AKP'yi de zora sokacak bir toplumsal baskı yaratır.
 
Son düzenleme:
2019 yılında yapılan açıklamaya göre Türkiye vatandaşlığına geçen suriyeliler için oy kullanma hakları olacak dendi. Aynı şey Afganlar için de geçerli olacaktır büyük ihtimalle.
sonuçta boşuna almıyor onları, ama tahminimce eğer 2023'teki seçimlerde hala Suriye'li ve Afgan'lara oy kullanma haklarını kullanabilir deyip seçimi kazanırlarsa ülkede iç savaş çıkacağına inanıyorum. Mültecilerin 2-3 sene kalıp cumhurbaşkanını seçmelerini doğru bulmuyorum, haklarının olmadığını düşünüyorum.

İsterlerse 100 yıl kalsınlar. Onların oy kullanmaya hakkı olmamalı. Malum parti istediği her şeyde dini alet ederek insanları kandırıyor ama söz konusu bu oy mevzusu olunca kimsenin kabul edeceğini düşünmüyorum. Tabi kötümser bakmamak lazım ama iç savaş çıkartırlar yine de inmez bunlar. Allahtan önümüzdeki sene mezun olmuş oluyorum. Yurt dışı fırsatı bulduğum an güle güle. Biz çıkalım kendisi oynasın ülkede...
 
Ulkeye bu kadar multeci doldurulmasinin sebebi bu zaten. Turk vatandasligi verip oy kullandirtacaklar butun Suriyeli, Afganlara. Bilin bakalim kime oy verecekler onlar da?🙃
 

Geri
Yukarı