Age of Empires 4 görev yapma tarzı bir oyun mu?

Makaleler
1
Merhaba. Geçen gün Age of Empires 4 aldım. Fakat oyunun ana menüsünde oyuna başla gibi bir şey görmedim. Oyunda tamamen kendi krallığımızı kurduğumuz bir oyun mu? Yoksa her görevde köyümüz siliniyor ve o köyü geliştirerek o bölümü geçmeye mi çalışıyoruz? Oyunun amacını anlamadım. Ben tamamen kendi köyümüzü ve krallığımızı kuruyoruz diye aldım oyunu yanlış mı yapmışım?

Oyunda 10 tane devlet var. 10 saatte bitecek bir oyun için 180 TL çok fazla.

Sadece hikaye için alınmaz diyorsanız Game Pass var, alıp 1 ay da bitirebilirsiniz ama öyle ya da böyle alınıp oynanılabilir bir oyun.

Online tarafı da çok sarıyor.

Bu oyunda strateji yapacak bir içerik yok ki. 10 tane devlet var 6 tanesi aynı 4 tanesi biraz farklı neyi bileyim?
Haritaya göre strateji belirliyorsun, düşmanın seçtiği medeniyete göre strateji belirliyorsun, düşmanın bastığı orduyu tahmin ediyor ve karşı hamle geliştiriyorsun, stratejik kaynak noktalarını tutmaya çalışıyorsun, kaynaklarını harcama konusunda iyi bir hesap yapıyorsun, düşmanın savunmasını nasıl geçeceğine dair strateji üretiyorsun, takımınla koordineli çalışıyorun… Bence oyun stratejinin en üst seviyelerinde.

Ayrıca ülkelerin de büyük oynanış farkları var. Osmanlı oynamakla Çin oynamak arasında dünya kadar fark var. Fransız oynamakla Abbasi oynamak arasında da dünya kadar fark var. Çoğu medeniyetin pynanışı farklı. Kimi savunma odaklıdır kimi saldırı. Kimi earlyde güçlüdür kimi latede. Bunlar analiz edilir ve hem düşmana hem kendinize göre hesaplar yapılır, strateji üretilir.

Bu oyunda strateji yapacak bir içerik yok ki. 10 tane devlet var 6 tanesi aynı 4 tanesi biraz farklı neyi bileyim?

Hocam stratejik yoktan kastınız ne tam anlamadım ama AOE II'deki sadece kalenin özellikleri medeniyete göre değişiyor diye strateji çeşitliliği daha fazla diyorsanız yazık edersiniz.

Devlet sayısı artar, AOE4'un temeli sağlam atılmış birkaç güncelleme ile tertemiz olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…