Daha fazla
- Meslek
- Ulaştırma Hizmt. Uzman Yard.
Çelik evler şuan daha uygun.
Hocam yalıtım konusunda dediklerinize katılmıyorum, çünkü köydeki ev çelik ev ve dağ köyü bizimki. Soğuk olur normalde ama yalıtım falan iyi yapıldı bizde. Sorun yaşamıyoruz asla. Hatta bizim evden sonra köyde çelik ev sayısı arttı. Ama tabi her çelik evde aynı değildir, nasıl her beton aynı değilse. Biz memnunuz çok.Mimari konusunda değil de ağır çelik ve betonarme ev içinde uzun süreli yaşamış biri olarak farklarından bahsedebilirim isterseniz. Çelik evlerde yazın sıcak, kışın soğuk bir yerde yaşayacaksınız. Rüzgar sesi ve yağmur sesi sizi rahatsız edecek. Adam akıllı bir yalıtım yaptığınızda betonarme seviyesine ulaşacaksınız. Fakat betonarme evde yalıtım yaparsanız yazın serin, kışın ılık bir evde yaşayacaksınız. Rüzgar ve yağmur sesinden haberiniz bile olmayacak. Evin içerisindeki serinlik ve sıcaklık çok daha uzun süreli olacak. Evi ısıtmakta zorluk çekmeyeceksiniz. Çelik evde yaklaşık 1 sene betonarme evde ise yaklaşık 8 sene yaşadım. Etrafı açık, aşırı rüzgar alan bir yerdeydi evlerin ikisi de. Beton uzun ömürlülük açısından dediğiniz gibi çok iyi olmasa da yaşam standartları açısından bence çok daha önde.