Ağırlık kaldırmak kalbe iyi gelir mi?

Arkadaşlar son 2 3 aydır bir çarpıntı anksiyete durumu yaşıyorum 2 kere doktora gitmiştim kalbimde bir sorun yok gayet sağlıklı güçlü olduğu söylendi ama nedense gün için durduk yere telaşlanıyorum ve korkuyorum. Kalbim çarpıyor ve ben de bu sorunu sporla gidermek istiyorum. Biraz internette araştırdım ağırlık kaldırmaya bir kısım doktor kalbe zararlı diyor bir kısmı iyi gelir diyor, anlamadım. Anksiyetemin psikolojik çarpıntımın geçmesi için 5kglik dambıllarla başlamayı düşünüyorum sizce bunu yapmak zararlı mıdır? Boy 175 kilo 85.

Çocukluğum da kalp hastalığı geçirdim. Pek çok kardiyoloji doktoruna gittim ve hepside sportif faaliyetleri olabildiğince az yap dediler.

Zorlamadıkça bir şey olacağını sanmam.
Setler halinde yapacağım setler arasında 2 3 dk dinlenme gerekiyormuş 5kg ile başlamak çok ağır mı gelir?
Çocukluğum da kalp hastalığı geçirdim. Pek çok kardiyoloji doktoruna gittim ve hepside sportif faaliyetleri olabildiğince az yap dediler.
Kalp hastalığım yok sadece psikolojik kalp çarpıntım var ne zaman kalbimi düşünsem veya gene çarpıntı olur mu diye aklımdan kötü şeyler geçince oluyor tansiyonum 120 80 sakinken kalp atımım 60 70 arasında oluyor. Bu arada geçmiş olsun size zor bir durum gerçekten sizi anlıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı