AIDA64 Stability Test Rehberi

Bence CPU stabilitesi dediğin zaman en iyi test Prime 95'tir. Fakat burada aklıma takılan 10 dakika yeterli olur demeniz. Ben Prime95'in 3. saatinde donma yaşadım.

Hız aşırtma ile alakalı konularda stabilite kontrolünü AIDA64 ile yaptırdığımızı göremezsiniz zaten
AIDA64 daha çok > ısınma problemi yaşayan sistemlerdeki durumu kavrayabilmek için kullandığımız bir yazılım. Bunun yanı sıra kullanıcının veremeyeceği, verse bile zaman alacağı bilgileri "Rapor" özelliği ile kolayca çekebiliyoruz; bilginin doğruluğundan da şüphe etmiyoruz haliyle.

Prime95'i abartıp 3 saatlik testler yapmaya da gerek yok bence Çok extrem bir senaryo olmuş.

selamlar.sistemim şu şekilde :
i9-9900k işlemci
mag z390m mortar anakart
rtx 2070 inno3d gpu
corsair 3000 mhz 16 gb x2 ram
akasa venom a20 240 mm sıvı soğutma.

5 dakikalık aida64 sistem kararlılık testi sonuçları
sistem 1 aylık.sıcaklıklar 95 dereceyi görmüştü bir önceki testte termal macun uygulamasından dolayı olduğunu düşünüp bugün termal macun yenilemesi yaptım ve sonuç yine yüksek sıcaklıklar.
sorun akasa sıvı soğutma içerisinden cıkan termal macundan kaynaklı olabilir mi yada sıvı soğutma içerisinden gelen fokurdama sesli su eksikliğinden olabilir mi ?Ne gibi uygulamalar yada termal macun önerirsiniz şimdiden teşekkür ediyorum

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    42,1 KB · Görüntüleme: 132

Benzer sorun bende de var BIOS üzerinden voltaj düşürebilirsiniz.
Oyunlardaki sıcaklık değerleri nedir ?

Benzer sorun bende de var BIOS üzerinden voltaj düşürebilirsiniz.
Oyunlardaki sıcaklık değerleri nedir ?
oyun amaclı degil daha cok render işlerinde kullanıyorum.yük altına binmedi henüz yani ağır bi çalışma yapmadım ama testlerde bu sekilde cıkması canımı sıkıyor. Overclock , voltaj düzenlemeleri vs herşey stock konumda sadece xmp acık oda ramler 2666 mhz degil 3000 de calışsın diye açtım

İ9 9900K nın stok durumda olması sorun yaratabiliyor çünkü gereğinden fazla voltaj veriyor işlemciye buda gereksiz voltajdan kaynaklı fazla ısınmaya sebep oluyor. Sadece voltajı düşürebilirsiniz. 4.7 GHz ben 1.20 voltaj da oyunlarda sorun yaşamıyorum sıcaklık dereceleride baya düşüyor.

3 saat boyunca tüm çekirdekler tam yükte sorunsuz bir şekilde çalıştı ve işlemci makul sıcaklıkların ötesine çıkmadıysa o sistem zaten stabildir. Gündelik kullanımda hiçbir problem yaratmaz; donanımsal başka bir sıkıntı olmadığı sürece.

Termal macun Sürüldükten sonra 1.5 saat geçti sıcaklıklar normal mi ? ve Termal macun yeni sürüldüğü için yine ısı düşer mi ?

Merhaba yaklaşık 1 yıl önce almıştım hp laptopu pc hakkında o kadar donanım bilgisine sahip değilim fakat her ne yaptıysam termal macun yenilemesinden tutun hdd yi ssd yle değiştirmeye kadar sırf pc hızlansın ve oyunlarda rahatça performans alabileyim diye fakat pc aşırı şekilde ısındığından 10 dkkalık oyun sonrasında bile hemen fps droplar başlıyor ve fanın olduğu tarafı ellediğimde sanki elim yanarcasına bir sıcaklık oluyor format attırdım termal macun yenilettim bunu yaptırdığım adamlar bence benim paramı kakalıyor bilmediğimden dolayı şimdi de ana kartta sorun olabilir kontrol edecez ama maliyetini tam olarak bilmiyoruz ne kadar tutar diyorlar sizce sorunu ne olabilir önce bilir kişilerden bi akıl almak istiyorum boş yere zaten 600 liram gitti ( ssd format termal macun yenileme işlemlerinin hepsi içinde ) daha da boş yere para kaptırmak istemiyorum yardımcı olıursanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…