Rehber Aidata Alim 10 (ADT1061) Bootloader Kilidi Kaldırma, Root ve EBA Silme

Identifier sign script, ver 0.10
signidentifier_unlockbootloader.sh: rm: command not found
doInit execute error

bu hatayı alıyorum çözümü varmıdır

Reiz benim hatanın çözümünü bulabilir misin

Identifier sign script, ver 0.10
Signidentifier_unlockbootloader. Sh: Rm: Command not found
DoInit execute error
Windowstaki çözümü bilmiyorum. Ben linux a geçerek hallettim.

Cevaplara geç döndüğüm için çok özür diliyorum. Okuldan dolayı takip etme fırsatım olmadı.

Konuyla ilgili bir şeyi unuttum. Benim bilgisayarda "Linux için Windows Alt Sistemi" yüklü olduğundan bash.exe sıkıntısız çalışıyor, konuda bunu bahsetmeyi unutmuşum. Çözümü ise Linux tabanlı bir işletim sistemi deneyebilirsiniz veya Windows özellikleri ile bunu açabilirsiniz. @Taha Kerem hocamın attığı linkten Bootloader kilidini açmak için gerekli video anlatımı ve detayları bulabilirsiniz: How to unlock Unisoc (SPD) bootloader using Identifier Token

@Playizm tüm işlemlere baştan başlayın. Bootloader kilidini actiysaniz ayarlar > geliştirici seçeneklerinden kontrol edin. Ayrıca tablet açılırken "ınfo: Lock flag is unlock" yazısını görüyorsanız Bootloader kilidi açılmış demektir.

Bu adımlar tamamsa öncelikle konuda bahsettiğim vbmeta dosyasını flaslayin. Vbmeta flaslamadan Magisk boot imajını flashlarsaniz writing boot image failed hatası alabilirsiniz.

Verdiğim linkteki Magisk APK'sini yükleyin ve root durumunu kontrol edin. Elimden geldiğince yanitlariniza bakıp yardım etmeye çalışacağım, rootsuz tablet kalmasın.

Sorun yaşayanlar buraya yaşadıkları hatayı ve resmini atsınlar elimden geldiğince yardımcı olacağım. Gerekirse rehberi tekrardan güncelleyebilirim.

Son düzenleme:
Tüm işlemlere baştan başlayın. Bootloader kilidini actiysaniz ayarlar > geliştirici seçeneklerinden kontrol edin. Ayrıca tablet açılırken "ınfo: Lock flag is unlock" yazısını görüyorsanız Bootloader kilidi açılmış demektir.

Bu adımlar tamamsa öncelikle konuda bahsettiğim vbmeta dosyasını flaslayin. Vbmeta flaslamadan Magisk boot imajını flashlarsaniz writing boot image failed hatası alabilirsiniz.

Verdiğim linkteki Magisk APK'sini yükleyin ve root durumunu kontrol edin. Elimden geldiğince yanitlariniza bakıp yardım etmeye çalışacağım, rootsuz tablet kalmasın.

Sorun yaşayanlar buraya yaşadıkları hatayı ve resmini atsınlar elimden geldiğince yardımcı olacağım. Gerekirse rehberi tekrardan güncelleyebilirim.

Evet ınfo: Lock flag is unlock diye bir yazı çıkıyor, her şeye yeniden başlıyıcam dediğiniz gibi herkese ilgileri için çok teşekkürler :D

Evet ınfo: Lock flag is unlock diye bir yazı çıkıyor, her şeye yeniden başlıyıcam dediğiniz gibi herkese ilgileri için çok teşekkürler :D

Bootloader kilidiniz açık. Root atma işlemi yaparken önce vbmeta yı flaslamayi unutmayın. Ardında cihazı yeniden başlatıp tekrar fastboot Mode'a girin ve Magisk imajını flaslayin. İşlemleri doğru yaparsanız umarım root kazanırsınız.

Tabletiniz artık rootladığınıza göre ne yapacaksınız ben eski bir eTab 5 kullanıcısı olduğum için tablete e Tab 5 ROM yapıyorum.

GSI Custom ROM'lar flashlanabilir. Biraz araştırma yaptım ve cihazda project treble desteği var. Ancak fastboot ile GSI flashlayamiyorum (data too large hatası alıyorum). TWRP portlanabilirse iş daha da kolaylaşır ama port yapabilecek deneyime sahip değilim. Fastboot'ta veya TWRP portlamada uzman hocalarım varsa yardım ederlerse müteşekkir olurum.

Bootloader kilidiniz açık. Root atma işlemi yaparken önce vbmeta yı flaslamayi unutmayın. Ardında cihazı yeniden başlatıp tekrar fastboot Mode'a girin ve Magisk imajını flaslayin. İşlemleri doğru yaparsanız umarım root kazanırsınız.
Merhaba denedim ama şu hatayı alıyorum

Kod:
C:\Users\pc\Desktop\AIDATA ADT1061\3-Custom signed vbmeta.img & root dosyası (boot.img)>fastboot flash vbmeta .\vbmeta-sign-custom_flag0.img
target didn't report max-download-size
sending 'vbmeta' (1024 KB)...
OKAY [  0.047s]
writing 'vbmeta'...
FAILED (remote: Write img fail!)
finished. total time: 0.307s

Merhaba denedim ama şu hatayı alıyorum

Kod:
C:\Users\pc\Desktop\AIDATA ADT1061\3-Custom signed vbmeta.img & root dosyası (boot.img)>fastboot flash vbmeta .\vbmeta-sign-custom_flag0.img
target didn't report max-download-size
sending 'vbmeta' (1024 KB)...
OKAY [ 0.047s]
writing 'vbmeta'...
FAILED (remote: Write img fail!)
finished. total time: 0.307s

Stock ROM indirmeniz gerekebilir.

Stock ROM nasıl yüklenir onun hakkında bir konu daha açabilirim. Ama şu günler biraz yoğunum ondan dolayı aksayabilir. Şimdiden özür diliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı