Aikido etkili bir savunma sanatı mıdır?

muharremzzz

Decapat
Daha fazla  
Herkese selam. Aikido'ya merak saldım.
Aikido sokakta etkili bir savunma sanatı mıdır?
Uğraştığınız dövüş sanatı ya da savunma var mı tavsiye eder misiniz?

Aklıma direkt bu video geldi, uzmanından duy istedim. :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Aikido zaten eski japon kültüründe ki kılıçlı teknikleri, elinle yaparak öğrendiğni bir sanat. Yani elinde kılıç varmış gibi davranıyorsun. Sokakta nasıl etkili olmasını bekleyebilirsin ki.

Aikido zaten eski japon kültüründe ki kılıçlı teknikleri, elinle yaparak öğrendiğni bir sanat. Yani elinde kılıç varmış gibi davranıyorsun. Sokakta nasıl etkili olmasını bekleyebilirsin ki.
Videolarda tutup yatırma hareketleri görüyordum. Etkili olabileceğini düşündüm.

Videolarda tutup yatırma hareketleri görüyordum. Etkili olabileceğini düş
Aklıma direkt bu video geldi, uzmanından duy istedim. :D

Tamamdır. Bu cevabımı aldım😂

Uğraştığınız dövüş sanatı ya da savunma var mı tavsiye eder.

Uğraştığınız dövüş sanatı ya da savunma var mı tavsiye eder misiniz?

Kanka 3 ya da 4 yıldır aikido yapıyorum. Bu spor sadece kavga için değil ruhsal gelişimin ve barışçıl olmayı öğrenmen içinde yaparsın ama savunma kısmına gelince iyi bir salon bul kendini geliştirmeye başla mümkün olduğunca da zorda kalınca kullan çünkü aikidoyu sokakta ya da okul kavgasında yaparsan o kişinin kolu net bir şekilde kırılacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı