Aile baskısı

@Frik, burası Türkiye. Ona bakılırsa küçüçük çocuklar günde 14-15 saat tekstil atölyesinde gün ışığı görmeden çalışıyorlar. LGS'yi ne zaman kazandınız bilmiyorum ancak artık bir lise kazanmak öncekine kat kat zor. Başka bir alternatifiniz var mı? Ailenizin çok parası var mı? Ailenizden sonra başına geçeceğiniz iş var mı? Uğraştığınız veya edindiğiniz bir meslek var mı? Bu soruların cevabı evet olsaydı zaten bu konu açılmazdı. Her geçen gün mezun sayısı, öğrenci sayısı kat kat artıyor. Bir yere yerleşmek her zamankinden daha zorlaşıyor. Az önce sorduğum üç soruya evet diyemiyorsanız alternatifiniz yok bu da demektir ki sürekli soru çözeceksiniz, kaçarı yok. İkinci bir şansınız yok, kötü bir liseye düşerseniz düzgün bir üniversiteyi de kazanamazsınız. Eğer kendi başınıza kazanmaya çalışacaksanız üniversiteyi liseyi kazanmak için gerekenden 3-4 kat fazla çabalamanız gerekecek. Her halükarda bugün ara verirseniz gelecekte dalgalar üzerinize daha büyük gelecek. Paso soru çözeceksiniz veya şimdiden bir mesleğe veya hobiye sımsıkı sarılacaksınız. Şansınız belki yaver gider ve başka yerlerden tutturabilirsiniz belki ancak bu da çok düşük ihtimal. Kaç kişinin önüne bu tarz şanslar düşüyor ki? Yapacak bir şey yok. Türkiye burası. 🥰

Şimdi sıkıyorlar diye kızıyorsun belki ama ilerde makam mevki sahibi olunca çok dua edersin ailene. Ama sen gene de konuş. Motivasyonumu koruyabilmek için günde 40-45 dk serbest zaman istiyorum de.
Şu hayatım da duyduğum en saçma cümledir ileri de başarılı ol diye böyle yapıyorlar cümlesi hatta bu cümleyle aynı anlama gelen cümle de şudur bizim zamanımız da tüp sırası vardı

@Frik, burası Türkiye. Ona bakılırsa küçüçük çocuklar günde 14-15 saat tekstil atölyesinde gün ışığı görmeden çalışıyorlar. LGS'yi ne zaman kazandınız bilmiyorum ancak artık bir lise kazanmak öncekine kat kat zor. Başka bir alternatifiniz var mı? Ailenizin çok parası var mı? Ailenizden sonra başına geçeceğiniz iş var mı? Uğraştığınız veya edindiğiniz bir meslek var mı? Bu soruların cevabı evet olsaydı zaten bu konu açılmazdı. Her geçen gün mezun sayısı, öğrenci sayısı kat kat artıyor. Bir yere yerleşmek her zamankinden daha zorlaşıyor. Az önce sorduğum üç soruya evet diyemiyorsanız alternatifiniz yok bu da demektir ki sürekli soru çözeceksiniz, kaçarı yok. İkinci bir şansınız yok, kötü bir liseye düşerseniz düzgün bir üniversiteyi de kazanamazsınız. Eğer kendi başınıza kazanmaya çalışacaksanız üniversiteyi liseyi kazanmak için gerekenden 3-4 kat fazla çabalamanız gerekecek. Her halükarda bugün ara verirseniz gelecekte dalgalar üzerinize daha büyük gelecek. Paso soru çözeceksiniz veya şimdiden bir mesleğe veya hobiye sımsıkı sarılacaksınız. Şansınız belki yaver gider ve başka yerlerden tutturabilirsiniz belki ancak bu da çok düşük ihtimal. Kaç kişinin önüne bu tarz şanslar düşüyor ki? Yapacak bir şey yok. Türkiye burası. 🥰
Dediğiniz gibi burası Türkiye ne kadar çalışırsa çalışsın başarılı olsa bile muhtemelen iyi bir iş bulamayacak bulduğu işler de de çok az maaş alacak
LGS'ye hazırlanan bir öğrenci için 300 soru az. Liseye gidenler(Üniversite kazanmak isteyenler.) 600-700 soru çözüyor günde. Sabahlıyor.
Ve kasiyer olarak işe başlıyor arkadaşa tavsiyem dil öğrenmesi bu ülke de malum partiden tanıdık yoksa iyi bir iş bulması zor

@495477, yapacak bir şey yok. Fırsat kollayacak, her dakikasını çalışarak geçirecek. Okulda öğrendiğinin yanına bir de kendi boş zamanında üstüne katacak. Bu ülkede üç üniversite var, birine giremezsen yandın. ODTÜ, ITU ve Boğaziçi. Onun haricinde belli başlı okullar var. Bu okullara giremezsen tabii iş bulamazsın. En iyi üniversiteler birkaç tane, diğerlerinin hepsi çöp. Illa okumadan iyi yerlere gelir misin? Tabii. Ama onun için bile ODTÜ gibi yerleri kazanmaktan kat kat zaman harcamanız gerekecek. Bugün ertelediğiniz yarın çığ gibi daha fazla olarak gelecek. Çalışmak zorundasınız.

Yeni nesil soru çözmeye geç. Açıklarsın her halde, 600 tane kısa soru çözmekte pek bir şey yok. 1 tane yeni nesil çöz o 600 sorudan daha faydalı.

@401146, yeni nesil soru az çıkıyor ve önüne çıkarsa zorlanmıyorsun. Önemli olan klasik ama zor olan sorular. AYT, TYT, ALES veya LGS; Hepsinde var.
Hocam arkadaş o sorulara liseye geçince başlayacak zaten. Genel olarak kısa olanlar daha zor oluyor uzun olanlardan biliyorum. Hocama da söylemek isterim kaynaktaki soruların hepsi MEB'in kendi soruları, sadece değiştirilmiş hali. Ahmet Mehmet olur, araba uçak olur yani sayılar falan değişir. LGS'de örnek sorular çıkıyor aslında, örnek soru çözmeyen tabii örnek sorulara benzemiyordu der. Çözümleri tıpatıp aynı neredeyse, bakıyorum bir sürü örnek sorunun benzeri var bu senenin sınavında. Tavsiyem MEB'in sorularını çözmendir.

Hocam arkadaş o sorulara liseye geçince başlayacak zaten. Genel olarak kısa olanlar daha zor oluyor uzun olanlardan biliyorum. Hocama da söylemek isterim kaynaktaki soruların hepsi MEB'in kendi soruları, sadece değiştirilmiş hali. Ahmet Mehmet olur, araba uçak olur yani sayılar falan değişir. LGS'de örnek sorular çıkıyor aslında, örnek soru çözmeyen tabii örnek sorulara benzemiyordu der. Çözümleri tıpatıp aynı neredeyse, bakıyorum bir sürü örnek sorunun benzeri var bu senenin sınavında.
Örnek sorulara bakıp sınava girmeyin bile. Bırakın barajı geçmeyi, eski puanla sınavı bitirirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı