Aile Yerine Ebeveyn Denilmesi

• Konuyu başlatan otm
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.119
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

otm

Megapat
Neden? "Ben kültürlüyüm, ben sosyalim" falan demek mi bu? Eskiden aile kelimesi dışında bir şey denmezdi. Ne oldu? Ne değişti?

Aile daha genel bir kavramdır. Küçük kardeşiniz ailenizdendir, ebeveyniniz olamaz mesela.

"Aile:
1.
isim, toplum bilimi Evlilik ve kan bağına dayanan, karı, koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik:
"Birbirlerine nasıl tutkun, yangın bir aile olduklarını sayıp döktü." - Lâtife Tekin

2.
isim Aynı soydan gelen veya aralarında akrabalık ilişkileri bulunan kimselerin tümü:
"Kendilerinin hangi asil aileye mensup olduklarını bilmiyorum." - Nazım Hikmet"

Ebeveyn ise; çocuk üzerinde yasal olarak sorumluluğu bulunan kişilerdir. Aile daha genel bir kavram.

Ebeveyn ve aile birbirinden farklı kavramlardır. Ebeveyn çocuğun mesuliyetini, sorumluluğunu üslenen "aile" büyükleridir. Anne ve baba gibi mesela. Kardeşiniz ailenizin bir parçasıdır ama ebeveyniniz değildir. Aradaki fark bu kadar basit.

@otm Lafı değiştirme şimdi, aile ile ebeveyn arasındaki farkı bilmeyip doğru kelime kullananları "kültürlü ya da sosyal" olmaları konusunda aşağılamaya çalışmışsın gayet açık. Ayrıca şu anda kullandığın kelime havuzundan Arapça, Farsça ve Fransızca kökenli kelimeleri çıkarırsan elinde kalacak kelime sayısı tahmin ettiğinden çok daha az. Hatta sana net olarak söyleyeyim, sadece Türkçe kökenli kelime kullanıyor olsan bu yazdığın mesajların hiçbirini anlatmak istediğin şeyi doğru anlatacak şekilde yazamazdın. Elinde kalan kelime havuzu kavramların çoğunu anlatmaya yetmeyecekti.

Diller, sosyal ilişkiler içindeki milletlerin arasındaki bazı kelime ve gramer alışverişleri ile şekillenirler. Yabancı kökenli kelime kullanmaktan şikayetçiysen yazdığın mesajlardaki kelimelerin kaçı Türkçe kökenli bir araştır istersen.

• Beğen
İfadeler: otm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı