Aileler neden hep cimridir?

Konunun bir önemi yok. Ailenizi seviyorsanız,özellikle de 'annenizin kalbini kırmayın.'
Eşofman yine alınır,yemeğinde iyisi yenir. Ancak kırılmış bir kalbin günahı zor ödeniyor kardeşim,muhtemelen ergenlik yaşlarındasın.. Kendin çalışınca,o maaşa eşofman bile alasın gelmeyecek.

Konunun bir önemi yok. Ailenizi seviyorsanız, özellikle de 'annenizin kalbini kırmayın.'
Eşofman yine alınır, yemeğinde iyisi yenir. Ancak kırılmış bir kalbin günahı zor ödeniyor kardeşim, muhtemelen ergenlik yaşlarındasın. Kendin çalışınca, o maaşa eşofman bile alasın gelmeyecek.

Ben aileme yük olmamaya çalışıyorum, çok şükür işim gücüm var. Para kazandığım zaman tutmasını biliyorum. Örneğin aynı pantolonu sürekli giyerim veya aynı tişörtü sürekli giyerim masraf yapmam. Tabii almak istesem alırım ama almamaya çalışıyorum.

Ailenizin değerini kıymetini bilin, onlar gözünü yumduğu zaman bu dünyadan gittikleri zaman değerini o zaman anlarsınız ki bu konu sahibi içinde geçerli herkes için geçerlidir.

Ben yeri geldi babamın kıyafetlerini giyindim. O yüzden değer kıymet bilin. Kaç defa yırtık ayakkabıyla işe gittiğimi hatırlarım o günleri hiç unutmam param olmadığı zaman bile ailemden 5 kuruş bile istemedim. İş yerinde kaldığım, uyuduğum günler bile oldu. Bu arkadaş hayatın zorluklarıyla karşılaşmamış sanırım.

Geçen annemin aldığı eşofmanı görünce sinir krizi geçirdim, aşırı ağır çakma duran ve çapulcu gibi duran eşofman aldığını gördüm, logosu bile çok cakmaydı yanlış yazılsa bile anlarım ama sanki kaçak tedarik edilmiş yünlerle yapılan gibi duruyordu. Annemde orijinali pahalı diyordu o an daha da sinir krizi geçirdim, alt tarafı uzun ve kısa bir eşofman alacaksın, çapulcu gibi giyinmek istesem çapulcu giyinmeyi isterdim. Ama benim bir tarzım var ve sokak kekosu ya da çapulcu gibi giyinmek istemiyorum. Ya da dondurma almak istiyorum mesela bilindik markalardan ziyade bana aldığı dondurmalar 3 harfli palmiye yağlı sütlü buzlar🤡. Ya da herhangi bir ürün isteyince en ucuzunu almaya çalışmaları. Vallahi durumumuz da kötü değil gayet de gelirlerimiz giderlerimizden de fazla.

Anlamıyorum Türk ailelerin bu cimriliği sebebi, kökeni nedir ya.
Öncelikle marka takıntını bırak. Sen öğrencisin ve ailen zengin değil ise marka giymek zorunda değilsin. Markaların bir çoğu kalitelidir ancak bir çoğu da kapitalist sistemin bir aracıdır. Orta sınıf insanları zengin göstermek.
İleride kendi paranı kazanınca istediğini alırsın. Marka olmayan şeyler illa kalitesiz olacak diye bir şey yok bunlara takılma. Fakire 100K vermişler iPhone almışa dönüyor bu iş. Belki de ailen birikim yapıyor. Yemeği bilemem sağlık her şeydir ama marka takıntın olmasın. Bugün gittim mesela LCW'den 250 liraya kısa kollu aldım.

Öncelikle marka takıntını bırak. Sen öğrencisin ve ailen zengin değil ise marka giymek zorunda değilsin. Markaların bir çoğu kalitelidir ancak bir çoğu da kapitalist sistemin bir aracıdır. Orta sınıf insanları zengin göstermek.
İleride kendi paranı kazanınca istediğini alırsın. Marka olmayan şeyler illa kalitesiz olacak diye bir şey yok bunlara takılma. Fakire 100K vermişler iPhone almışa dönüyor bu iş. Belki de ailen birikim yapıyor. Yemeği bilemem sağlık her şeydir ama marka takıntın olmasın. Bugün gittim mesela LCW'den 250 liraya kısa kollu aldım.
Arkadaşım ben şu marka olsun bu marka olsun demiyorum ki markasız giymeyi seven bir insanım ama markalı alınacaksada çapulcu gibi duran logosu ağır çakma şeyide giymem.

Geçen annemin aldığı eşofmanı görünce sinir krizi geçirdim, aşırı ağır çakma duran ve çapulcu gibi duran eşofman aldığını gördüm, logosu bile çok cakmaydı yanlış yazılsa bile anlarım ama sanki kaçak tedarik edilmiş yünlerle yapılan gibi duruyordu. Annemde orijinali pahalı diyordu o an daha da sinir krizi geçirdim, alt tarafı uzun ve kısa bir eşofman alacaksın, çapulcu gibi giyinmek istesem çapulcu giyinmeyi isterdim. Ama benim bir tarzım var ve sokak kekosu ya da çapulcu gibi giyinmek istemiyorum. Ya da dondurma almak istiyorum mesela bilindik markalardan ziyade bana aldığı dondurmalar 3 harfli palmiye yağlı sütlü buzlar🤡. Ya da herhangi bir ürün isteyince en ucuzunu almaya çalışmaları. Vallahi durumumuz da kötü değil gayet de gelirlerimiz giderlerimizden de fazla.

Anlamıyorum Türk ailelerin bu cimriliği sebebi, kökeni nedir ya.

Dostum saf komedisin cidden. Technopat'a troll ordusu salıyorlar herhalde.

Ya arkadaş bide "Ailenin durumu yokmus işte" diyenleri anlamıyorum arkadaşlar durumumuz gayet iyi ve gayette iyi besleniyoruz gelirimiz giderimizden fazla şükürler olsun, ama Annem gibi birisi çok cimri hep en ucuz olanını almak istiyor ama ucuz olan herşeydr kaliteli değil aldığı eşofman afedersiniz çapulcu gibi duruyor. Sokakta giysem gariban bu diye acirsiniz o derece çakma. Bide ben Zengin meraklısı her şeyin orjinalini isteyen birisi değilim öyle olsam hiçbir zaman crack bişey kullanmazdım. Ailemin durumu falan kötü değil almamaları benim sorunum değil. Annem cimri birisi.

Dosya Ekleri

• images - 2025-09-20T232154.115.jpeg
    images - 2025-09-20T232154.115.jpeg
    20,9 KB · Görüntüleme: 5
Ya arkadaş bide "Ailenin durumu yokmus işte" diyenleri anlamıyorum arkadaşlar durumumuz gayet iyi ve gayette iyi besleniyoruz gelirimiz giderimizden fazla şükürler olsun, ama Annem gibi birisi çok cimri hep en ucuz olanını almak istiyor ama ucuz olan herşeydr kaliteli değil aldığı eşofman afedersiniz çapulcu gibi duruyor. Sokakta giysem gariban bu diye acirsiniz o derece çakma. Bide ben Zengin meraklısı her şeyin orjinalini isteyen birisi değilim öyle olsam hiçbir zaman crack bişey kullanmazdım. Ailemin durumu falan kötü değil almamaları benim sorunum değil. Annem cimri birisi.
Peki bu konuyu neden açtın acaba. Ailen ile güzelce konuş. Veya kıyafet almaya onlarla birlikte git. Denersin hem. Yani bizden ne bekliyorsun. İlk mesajı öyle bir yazmışsın ki herkes seni şımarık, takıntılı biri sanmış e normal yani.

Sorun sizde, ailenizde değil. Parası ona yetmiş onu almış. Kızacak bir durum yok.

Ayrıca işe girip çalışıp para kazanıp, kendinizde alabilirsiniz.
Parası o orjinalede yetiyor sıkıntı o zaten, Ayrıca nasıl ise gireyim öğrenciyim öğrencilik hayatımda özellikle şuan fiziksel bir işe giremem.

Peki bu konuyu neden açtın acaba. Ailen ile güzelce konuş. Veya kıyafet almaya onlarla birlikte git. Denersin hem. Yani bizden ne bekliyorsun. İlk mesajı öyle bir yazmışsın ki herkes seni şımarık, takıntılı biri sanmış e normal yani.
Eksik anlatmış olabilirim affola, ben bu konuyu çözüm getirin diye değil neden ailelerin bu kadar cimri olduğunu anlatmak istemiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı