@Batina Onlarda emin ol senin bir bilgisayara binlerce lira dökme arzunu anlamıyorlar.
@Batina Şimdi bu çocuk çalışıp çabalayıp kazanıyor, kazandığı paralarla aldığı eti, sütü, peyniri ailesine verip yemek yaptırıyor okul masraflarını kendi karşılıyorsa tamam. Üstüne birde arttırabildiği kadarını verip bilgisayar istiyorsa haklı çocuk. Ama okul masrafları, yiyecek, içecek, giyecek aileye ait. Çocuk çalışıyor bir esprisi kalmaz o zaman.
Ablaya iPhone alınması dışında aynı şeyleri yaşıyoruz. Tek çocuğum, monitörümü kendim alacağım ve ailemden 3 seneye yakındır bilgisayara ihtiyacım olduğuna dair yakınsamda tek elde ettiğim babamın umursamazlığı ve annemin alamadığı için üzülmesi. Annenin üzerine çok gitme, çok hassaslar. Babanla iletişimini sıkı tut. Bilgisayar mesleklerinin(YAYINCILIK DEĞİL!) ileride çok revaçta olacağını aklına sok ve indirim yakaladığında, babana "Baba, iyi bir indirim yakaladım, bilgisayar fiyatı ortalama x kadar azalıyor, bu para cebimizde kalır, bir düşünsen?" tarzında bir diyalog kur ve sakin konuş. İletişim önemli, her ne kadar ben faydasını göremesemde. Arkadaşlarım notlarının sadece sana faydası olduğunu söylemiş ama ailenin insanlar karşısında egosu için fena bir durum, inkâr edilemez. Bu arada ben notlarımı düzelttikçe babamdan evde bağırış çağırış çıkarması yerine daha sakin ve dişimi sıkmamın gerektiği ile alakalı bir diyalog elde ettim.
Cidden sık dişini, hırslan. O eve o bilgisayarı kendin al imkanın olursa. Benim olmuyor çünkü üniversite sınavım var bu seneden sonra. Bu arada senin yerinde olsam ablanı çok kıskanır, oturur ağlardım. :')
Yalnız babanın işini görür benim değil.5700 ₺ mi ? Babamın kendiside bilgisayarlar ile içli dışlı ama 4 yıl önce topladığı FX 4300, GT 730 sistemi hala dükkanda işini fazlasıyla görüyor. 3.5K ile alınan bilgsayarda üzmez merak etmeyin.
Şu an evdekilerle aram fena bozuk. Ablamla eh işte konuşuyoruz. Annem ve babamla hiç konuşmuyorum. Annem ikna oldu fakat babam işte.Ablaya iPhone alınması dışında aynı şeyleri yaşıyoruz. Tek çocuğum, monitörümü kendim alacağım ve ailemden 3 seneye yakındır bilgisayara ihtiyacım olduğuna dair yakınsamda tek elde ettiğim babamın umursamazlığı ve annemin alamadığı için üzülmesi. Annenin üzerine çok gitme, çok hassaslar. Babanla iletişimini sıkı tut. Bilgisayar mesleklerinin(YAYINCILIK DEĞİL!) ileride çok revaçta olacağını aklına sok ve indirim yakaladığında, babana "Baba, iyi bir indirim yakaladım, bilgisayar fiyatı ortalama x kadar azalıyor, bu para cebimizde kalır, bir düşünsen?" tarzında bir diyalog kur ve sakin konuş. İletişim önemli, her ne kadar ben faydasını göremesemde. Arkadaşlarım notlarının sadece sana faydası olduğunu söylemiş ama ailenin insanlar karşısında egosu için fena bir durum, inkâr edilemez. Bu arada ben notlarımı düzelttikçe babamdan evde bağırış çağırış çıkarması yerine daha sakin ve dişimi sıkmamın gerektiği ile alakalı bir diyalog elde ettim.
Cidden sık dişini, hırslan. O eve o bilgisayarı kendin al imkanın olursa. Benim olmuyor çünkü üniversite sınavım var bu seneden sonra. Bu arada senin yerinde olsam ablanı çok kıskanır, oturur ağlardım. :')