Ailem ne yapsam laf ediyor

Önerileriniz bir tek bana mı tuhaf geliyor? Mevzu sadece not değil. Bunu yazan kardeşimiz belki de ders çalışmayı sevmiyordur bunu ona zorlayamayız. Kendine düzgün bir kariyer çizer ve ilerler. Bu dediklerim sadece üniversite okuyarak olmuyor. Ülkemizde görüyoruz zaten çoğu kişi okuduğu mesleği bile yapmıyor. Dediklerim yanlış anlaşılmasın ben okumasın demiyorum ama okuması şart değil. Kimsenin hayallerini ve hayatlarını bilemeyiz.
Hocam hayatta oran orantı var, malesef bu ülkede iyi bir mesleğin olmadığı sürece büyük olasılıkla sürünmeye mahkumsun. Okumadan güzel bir hayat sürülebilir buna karşı çıkmıyorum fakat bu okuyup iyi meslek edinmeye göre oldukça az bir oran. Önerilerin sana tuhaf gelmesi de bana tuhaf geldi sanki kötü bir şey söylüyoruz.

Hocam hayatta oran orantı var, maalesef bu ülkede iyi bir mesleğin olmadığı sürece büyük olasılıkla sürünmeye mahkumsun. Okumadan güzel bir hayat sürülebilir buna karşı çıkmıyorum fakat bu okuyup iyi meslek edinmeye göre oldukça az bir oran. Önerilerin sana tuhaf gelmesi de bana tuhaf geldi sanki kötü bir şey söylüyoruz.

"Dediklerim yanlış anlaşılmasın ben okumasın demiyorum ama okuması şart değil." Bunu özellikle yazdım hocam. Size kötü bir şey söylüyorsunuz demedim fakat herkes ders çalışıp üniversite okumak zorunda değil demek istiyorum. Çünkü arkadaşın hayatını bilmiyoruz.

Önerileriniz bir tek bana mı tuhaf geliyor? Mevzu sadece not değil. Bunu yazan kardeşimiz belki de ders çalışmayı sevmiyordur bunu ona zorlayamayız. Kendine düzgün bir kariyer çizer ve ilerler. Bu dediklerim sadece üniversite okuyarak olmuyor. Ülkemizde görüyoruz zaten çoğu kişi okuduğu mesleği bile yapmıyor. Dediklerim yanlış anlaşılmasın ben okumasın demiyorum ama okuması şart değil. Kimsenin hayallerini ve hayatlarını bilemeyiz.

Aslında benim çevrem çok kötü hiçbiri okumuyor istedikleri zaman dışarı çıkıp eğlenebiliyorlar ben onları gördükçe kendi hayatımdan nefret etmeye başladım.

Arkadaş 15 olduğuna göre 9 ya da 10.sınıftır. Böyle birisi için gayet düşük ortalama. Zaten ortalama yükseltecek birçok ders var. Bir de saatlerce telefona bakıyorsa ailesi haklı. Çok inek olsun demiyorum ancak başka ilgi alanları bulabilir. Tarzına uygun kitaplar okuyabilir. Hiçbir aile çocuğunun 7/24 telefona bakmasını istemez, özellikle bu yaşlarda.
10. Sınıfım

Aslında benim çevrem çok kötü hiçbiri okumuyor istedikleri zaman dışarı çıkıp eğlenebiliyorlar ben onları gördükçe kendi hayatımdan nefret etmeye başladım.
Her hayat göründüğü gibi değil hocam. Başkalarının mutluluğunu görüp de kendinizi yıpratmayın.
Siz sadece mutlu taraflarını görüyorsunuz ama belki sizden daha fazla kendi hayatlarından nefret ediyorlardır, bunu kesin olarak da bilemeyiz tabii.

Her hayat göründüğü gibi değil hocam. Başkalarının mutluluğundan dolayı kendinizi yıpratmayın lütfen. Siz sadece mutlu taraflarını görüyorsunuz ama belki sizden daha fazla kendi hayatlarından nefret ediyorlardır.

Doğru söylüyorsunuz hocam. İnsanlar başkalarının yanında mutlu gözükebilir fakat yalnızken ne yaşıyorlar ne hissediyorlar bilemeyiz. Dışarıdan bakıldığı gibi olmuyor.

10. Sınıfım
Peki seni dışarı çıkıp eğlenmekten alıkoyan şey nedir? Ailenin derslerine çalışmadığın, çok telefon kullandığın için izin vermemesi mi yoksa sosyal olmaman mı?

Ben liseye giderken bana da bu tarz çocuklar havalı gelirdi, ''vay bee adamlar hayatı yaşıyor'' falan derdik ama şimdi hepsi sürünüyor dostum öyle tiplerin. Ha bir de o adamların ailesi çok iyi olduğundan istedikleri zaman dışarı çıkıp istediklerini yapmıyorlar; aileleri onlardan ümidi tamamen kestiği için salmış onları. Böyle olmak istemezsin diye düşünüyorum. Senin şu an tek en büyük misyonun ders çalışma alışkanlığı geliştirmek olmalı.

Lise için ortalamanız çok kötü ve telefonsuzluk da sıkıntılı bir şey değil eğer eviniz yakınsa. Bunun dışında neler olduğunu bilmediğim için yorum yok.

Liseyi de bir zahmet bitirin lütfen. Lise mezunu olmayıp iş bulabileceğinizi sanmıyorum. 2 yıllık diploması ile iş bulamayan gördüm.

Lise için ortalamanız çok kötü ve telefonsuzluk da sıkıntılı bir şey değil eğer eviniz yakınsa. Bunun dışında neler olduğunu bilmediğim için yorum yok.

Liseyi de bir zahmet bitirin lütfen. Lise mezunu olmayıp iş bulabileceğinizi sanmıyorum. 2 yıllık diploması ile iş bulamayan gördüm.

Ve konu dışı olacak @Sakuya Izayoi ama eğer mesleksen veya Anadolu lisesi mezunu isen 3 meslek ise 5 6 yıl tecil ettirebiliyor askerliğini konuyu açan arkadaş dişini sıkması gerek bu her ailede olan bir şey ilerleyen zamanda geçer gider diplomalar altın değerinde kazanamazsan 6 ay askerlik zorunlu oluyor askerlikde değil üniversiteye bile giremezsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı