taramavalo
Picopat
Daha fazla
Ders çalışmayı sevmiyor olması telefon bağımlısı olmasını gerektirmiyor. Burada temel problem telefon zaten. Arkadaşın yazdığına bakacak olursak, sağlıklı hobileri olan bir kardeşimiz olduğunu düşünmüyorum.Önerileriniz bir tek bana mı tuhaf geliyor? Mevzu sadece not değil. Bunu yazan kardeşimiz belki de ders çalışmayı sevmiyordur bunu ona zorlayamayız. Kendine düzgün bir kariyer çizer ve ilerler. Bu dediklerim sadece üniversite okuyarak olmuyor. Ülkemizde görüyoruz zaten çoğu kişi okuduğu mesleği bile yapmıyor. Dediklerim yanlış anlaşılmasın ben okumasın demiyorum ama okuması şart değil. Kimsenin hayallerini ve hayatlarını bilemeyiz.
Üniversite okumak kolaylaştığı için üniversite bölümleri dışında bir meslek yapacak olsa bile üniversite okuması avantaj kabul ediliyor. Öyle ki zincir restoranlarda çalışan vasıfsız personeller bile ön lisans okuduysa daha hızlı yükseliyor ve müdür olup maaşını artırabiliyor. Bu ve bunun gibi avantajlar diğer birçok meslekte de mevcut. Çocuk ''ben inşaatçı olmak istiyorum'' gibi bir şeyle gelse bir şey demeyeceğiz zaten ama 10.sınıfta 70 ortalamayı iyi zanneden, günde belki 6-8 saat ekrana bakan bir çocuğa ancak bu tavsiyeleri verebiliriz.