Ailem ne yapsam laf ediyor

Önerileriniz bir tek bana mı tuhaf geliyor? Mevzu sadece not değil. Bunu yazan kardeşimiz belki de ders çalışmayı sevmiyordur bunu ona zorlayamayız. Kendine düzgün bir kariyer çizer ve ilerler. Bu dediklerim sadece üniversite okuyarak olmuyor. Ülkemizde görüyoruz zaten çoğu kişi okuduğu mesleği bile yapmıyor. Dediklerim yanlış anlaşılmasın ben okumasın demiyorum ama okuması şart değil. Kimsenin hayallerini ve hayatlarını bilemeyiz.
Ders çalışmayı sevmiyor olması telefon bağımlısı olmasını gerektirmiyor. Burada temel problem telefon zaten. Arkadaşın yazdığına bakacak olursak, sağlıklı hobileri olan bir kardeşimiz olduğunu düşünmüyorum.
Üniversite okumak kolaylaştığı için üniversite bölümleri dışında bir meslek yapacak olsa bile üniversite okuması avantaj kabul ediliyor. Öyle ki zincir restoranlarda çalışan vasıfsız personeller bile ön lisans okuduysa daha hızlı yükseliyor ve müdür olup maaşını artırabiliyor. Bu ve bunun gibi avantajlar diğer birçok meslekte de mevcut. Çocuk ''ben inşaatçı olmak istiyorum'' gibi bir şeyle gelse bir şey demeyeceğiz zaten ama 10.sınıfta 70 ortalamayı iyi zanneden, günde belki 6-8 saat ekrana bakan bir çocuğa ancak bu tavsiyeleri verebiliriz.

Ders çalışmayı sevmiyor olması telefon bağımlısı olmasını gerektirmiyor. Burada temel problem telefon zaten. Arkadaşın yazdığına bakacak olursak, sağlıklı hobileri olan bir kardeşimiz olduğunu düşünmüyorum.
Üniversite okumak kolaylaştığı için üniversite bölümleri dışında bir meslek yapacak olsa bile üniversite okuması avantaj kabul ediliyor. Öyle ki zincir restoranlarda çalışan vasıfsız personeller bile ön lisans okuduysa daha hızlı yükseliyor ve müdür olup maaşını artırabiliyor. Bu ve bunun gibi avantajlar diğer birçok meslekte de mevcut. Çocuk "ben inşaatçı olmak istiyorum" gibi bir şeyle gelse bir şey demeyeceğiz zaten ama 10.sınıfta 70 ortalamayı iyi zanneden, günde belki 6-8 saat ekrana bakan bir çocuğa ancak bu tavsiyeleri verebiliriz.

Kardeşim ben telefon bağımlısı olsun mu dedim?

Evet bağımlılığım var çünkü telefon olmadığı zaman yapacağım hiçbirşeu yok ailemle otursam kavga çıkıyor yapacak bir şey bulamıyorum.

Ders çalışamıyorum hep aklım başka yere kayıyor masa başında oturamıyorum.
Ben olsam sana direkt telefon almazdım. Hayatını etkileyecek kadar bağımlı olmuşsun dopamin açlığından derse oturamıyorsun.

Aklına gelmiyorsa ben sana yapabileceğin şeyleri söyleyeyim; resim çiz, kitap oku, spor yap, bir enstrüman çalmayı öğren.

Peki seni dışarı çıkıp eğlenmekten alıkoyan şey nedir? Ailenin derslerine çalışmadığın, çok telefon kullandığın için izin vermemesi mi yoksa sosyal olmaman mı?

Sosyal çevrem çok ailem bırakmıyor çıkmama.

Üniversite okumak kolaylaştığı için üniversite bölümleri dışında bir meslek yapacak olsa bile üniversite okuması avantaj kabul ediliyor. Öyle ki zincir restoranlarda çalışan vasıfsız personeller bile ön lisans okuduysa daha hızlı yükseliyor ve müdür olup maaşını artırabiliyor. Bu ve bunun gibi avantajlar diğer birçok meslekte de mevcut. Çocuk "ben inşaatçı olmak istiyorum" gibi bir şeyle gelse bir şey demeyeceğiz zaten ama 10.sınıfta 70 ortalamayı iyi zanneden, günde belki 6-8 saat ekrana bakan bir çocuğa ancak bu tavsiyeleri verebiliriz.

70 ortalamaya ben iyi demiyorum sadece ailemin abarttığı kadar kötü olmayan bir ortalama görüyorum.

Sosyal çevrem çok ailem bırakmıyor çıkmama.

70 ortalamaya ben iyi demiyorum sadece ailemin abarttığı kadar kötü olmayan bir ortalama görüyorum.

Ailenle anlaşma yapmayı denedin mi? Ailenin şu an yaptığını her ne kadar tasvip etmesem de senin için endişelendiklerinden dolayı bu yolu seçmiş olmaları mümkün. Telefon bağımlılığınızın olduğunu düşünüyorum ve bu gerçekten zararlı bir şey. Ortalama sizin için normal gelebilir ama 70 ortalama 10. sınıf birine göre iyi değil. Bence ailenle konuş, bir anlaşma yapmaya çalış. Ders çalışmayı sevmiyor olabilirsin ama sonuna ödül gibi bir şey eklersen seni motive eder ve ders çalışma arzunu arttırır. Şu kadar ders çalışıp şu kadar dışarı çıkma izni alabilir miyim diye bir konuşma yapabilirsin mesela.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı