Ailemden ayrılmak istiyorum

Bir iş öğrensen? 3-4 yılda işi öğrensen sana para vermeye başlar geliştiğin için sonuçta çıraklıktan kalfalığa çıkarsın o sürede. Biriktirdiğin para ile de gelecekte dükkan açarsın. Boşuna umut perilerini çağırma yurt dışı diye bir şey yok. Aileninde yanında dinci görün demeyeceğim ama yansıtma dinsizliğini.

Benim aslında yurt dışına çıkma istememin sebebi oradaki refah seviyesi daha iyi insan gibi yaşadığını hissediyorsun orada da seni köle gibi çalıştırırlar ama ona göre iyi para verirler burada köle gibi çalışırsın asgari ücret veya daha altını verirler insan hakları var direk biri bir şey yaptığında şikayet edip cezasını çekebiliyor hayatın daha çok güvende Türkiye'ye kıyasla burada dışarı çıktığında bir kişinin seni öldürme ihtimali yüksek. Maddi açıdan kendimi geliştirdikten sonra kendim gibi dinsiz birisini bulup evlenmek istiyorum Türkiye de karşı cins kişiler ilgilimi çekmiyor ve muhabbetimizi ilerletince samimi olunca dinsizliğimi öğrenince mesafe katıyorlar bana yurt dışında ister dindar ol ister dinsiz ol herkes ticaretini de arkadaşlığını da kuruyor.

Benim aslında yurt dışına çıkma istememin sebebi oradaki refah seviyesi daha iyi insan gibi yaşadığını hissediyorsun orada da seni köle gibi çalıştırırlar ama ona göre iyi para verirler burada köle gibi çalışırsın asgari ücret veya daha altını verirler insan hakları var direk biri bir şey yaptığında şikayet edip cezasını çekebiliyor hayatın daha çok güvende Türkiye'ye kıyasla burada dışarı çıktığında bir kişinin seni öldürme ihtimali yüksek. Maddi açıdan kendimi geliştirdikten sonra kendim gibi dinsiz birisini bulup evlenmek istiyorum Türkiye de karşı cins kişiler ilgilimi çekmiyor ve muhabbetimizi ilerletince samimi olunca dinsizliğimi öğrenince mesafe katıyorlar bana yurt dışında ister dindar ol ister dinsiz ol herkes ticaretini de arkadaşlığını da kuruyor.

Yurt dışına parasız çıkamayacağınıza göre?
Çıkmak istiyorsanız bence en hızlı yöntem kuryelik, çok eziyet çekip çok para kazanıyorsunuz.
Paranızı biriktirir, İngilizceniz iyi ise gelişmekte olan ülkelerde oturma izni isteyebilirsiniz.
Ancak diplomanız vs olmadığında genelde ülkeye almıyorlar, ilk önce iş öğrenmeniz gerek.

Refah seviyenin iyi olacağını mı düşünüyorsun yurt dışında? Hocam oraya gitmek için önce para lazım sonra dil sonra seni en az 2 yıl yaşamanı sağlayacak kadar para lazım. Ülkemiz evet tehlikeli ama gerçekçi düşünürsek bunları her ülkede görüyoruz, sen Amerikaya gidince bunlar hiç olmicak mı sanıyorsun acaba. Dinsiz birisiyle evlenmek? Bunu hiçbir ülkede yapamazsın emin ol, Hristiyan, Müslüman veya diğer dinlere mensup birisiyle evlenmek zorundasın. Dinsizliği herkese söyleyerekte bir yere gelemezsin. Herkesin dini kendine diyoruz müslümanlara evet herkesin dini kendine kendi dinsizliğini kendine sakla inanmıyorsan karşındakine saygı duy veya ilk buluşmada "ben dinsizim ha haberin ola" demiyorsundur inşallah.

Refah seviyenin iyi olacağını mı düşünüyorsun yurt dışında? Hocam oraya gitmek için önce para lazım sonra dil sonra seni en az 2 yıl yaşamanı sağlayacak kadar para lazım. Ülkemiz evet tehlikeli ama gerçekçi düşünürsek bunları her ülkede görüyoruz, sen Amerika'ya gidince bunlar hiç olmayacak mı sanıyorsun acaba. Dinsiz birisiyle evlenmek? Bunu hiçbir ülkede yapamazsın emin ol, Hristiyan, Müslüman veya diğer dinlere mensup birisiyle evlenmek zorundasın. Dinsizliği herkese söyleyerek de bir yere gelemezsin. Herkesin dini kendine diyoruz Müslüman'lara evet herkesin dini kendine kendi dinsizliğini kendine sakla inanmıyorsan karşındakine saygı duy veya ilk buluşmada "ben dinsizim ha haberin ola" demiyorsundur inşallah.

Herkesin dini kendine diyorum ama karşında ki kişi öyle deyip kendi dinine seni getirtmeye çalışıyor senin inandığın dini karalamaya çalışıyor ülkemizde bunlar oluyor 1 sene önce piercing ve küpe takıyordum "bana top diyen veya eş cinsel diyen kişiler" çıktı sırf bundan dolayı ve ben başta dinsiz olduğumu söylemiyorum yakın arkadaş olduğumuz da falan konu oralara gelince ben dürüst davranıp söylüyorum.

20 yaşındayım, liseyi bitirdim. Asgari ücret verecek işler bulamıyorum. Aile baskısı bir tarafta, dindar bir ailede büyüdüm ama ben dinsizim. Yaptığım çoğu şey için ailem günah diyor ve bu beni bıktırdı. Yakında askere gideceğim; geldikten sonra ayrı bir eve çıkmak istiyorum. İçki ve sigara içmeme karşılar, sürekli odamı açıp beni kontrol ediyorlar. Ne yapmam gerekiyor? Üniversiteyi Türkiye'de okumak istemiyorum; eğer okursam, yurt dışında okumak istiyorum. Bir an önce kendi ayaklarımın üzerinde yaşamak istiyorum. İş buluyorum ama bulduğum işler asgari ücretin altında, 13 veya 14 saat çalıştırıyorlar. Ailem, askere gidene kadar çalışmamı söylüyor. Asgari ücretin altında çalışmayı kendime yediremiyorum. Askerde, yolda görsen selam vermeyeceğin kişiler torpilli oluyor ve seni ezmeye çalışacaklar. Ne yapmalıyım?
usta hayattan ne bekliyorsun ne iş yapacaksın geleceğini planla öyle hareket et. belki bu yaşında asgari ücret senin için yeterli olur ama yaş ilerledikten sonra bu miktar yetmeyecek kendi planını yapman lazım. yaptığın şeyleri din açısından bağlama yaptığın şeyler bir başkasına zarar vermiyorsa toplum açısından bir sorun yok ama ailenle aranı iyi tutmaya çalış. ailenle aran kötüyse yurtdışında okuman için maddi destekte bulunurlar mı bilmiyorum kendi başına çalışarak yurtdışındaki okul + yaşam masrafını karşılayamazsın. asker konusunda yardımcı olamayacağım tecrübe etmedim. KOLAY GELSİN BAŞARILAR

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı