Aileme sigara içtiğimi nasıl söylerim?

Bakkal amca riskte. Haberi olsun.

Dostum bikeresinde 14 yaşında bir çocuk bakkaldan sigara almaya girmişti hatta zabıta bir vatandaşta o sırada aldığı ürünlerin parasını ödüyordu bakkalcı sigarayi verdi ve çocuk gitti. Özellikle zabıtanın yanında 😕

Ayrıca bu da var. 18 yaş ve altına herhangi bir şekilde tütün, uyuşturucu vs satılması yasak. Çocuk sayılırsınız çünkü.

Yasakta neredeyse her tekel bayi ve bakkal veriyor sigara, alkol. Babam beni gönderiyor 15 yaşında olmama rağmen veriyorlar.

İlk başta minik bir soruyla başlayalım. Sigarayı nasıl temin ediyorsunuz? Kanunlara göre yaptığınız suçtur.
Adam kanuna göre suç mu diye sormamış.
Ailemde hatta sülalemde sigara içen kimse yok. Tek çocuk olduğum için de annem ve babam bana çok değer veriyor, 17 yaşımda olmama rağmen bana küçük çocuk gibi davranıyor. 2 yıldır sigara içiyorum ailemden gizli saklı fakat bu pandemi döneminde vakit bulamıyorum ve artık aileme söylemem gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda rahatlamak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
Bırak diye öğüt vermeyeceğim zaten muhtemelen iplemezsin. İçen birisi olarak gönlüm bırakmandan yana. Soruna gelecek olursak sigara içtiğini söylemenin bir üslubu yoktur. Onların gözünde cinayet gibi gelecektir yaptığın. Cesaret edip söyleyeceksen pat diye söyleme. Utan sıkıl biraz. Cesaretim yok dersen yakalamalarını bekle veya bilerek yakalan. Konuşmaktan daha az streslidir emin ol. Umarım bırakabilirsin.

Direk soyle iciyorumde ama bence icme. Serefsiz arkadaslarimdan gaza gelip bende ictim. Keske hic icmeseydim. 2 senedir biraktim hala balgam cikartiyorum. Bazen oyle cikiyorki evde yaratik var zannedersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı