Aileme sigara içtiğimi nasıl söylerim?

Beni yargilayin veya bırakmak istiyorum bana akıl verin dememis. Gelen yanitlardan forumun yas araligi yine belli oldu. 😀

Kardesim kimseye söylemene gerek yok, gizli saklı ic, ileride zaten komik gelecek, hatirlayinca genclik anısı olarak kalacak. 😀 Ayrica sigara içmeyen birisi kokuyu 1 km oteden alır. Coktan anlamis bile olabilir.

Adam kanuna göre suç mu diye sormamış.

Bırak diye öğüt vermeyeceğim zaten muhtemelen iplemezsin. İçen birisi olarak gönlüm bırakmandan yana. Soruna gelecek olursak sigara içtiğini söylemenin bir üslubu yoktur. Onların gözünde cinayet gibi gelecektir yaptığın. Cesaret edip söyleyeceksen pat diye söyleme. Utan sıkıl biraz. Cesaretim yok dersen yakalamalarını bekle veya bilerek yakalan. Konuşmaktan daha az streslidir emin ol. Umarım bırakabilirsin.
Bir tane insan evladı düzgün cevap vermiş mi diye bakıyordum ki çok şükür birisi vermiş.
Arkadaş bilmiyordu sigara almanın yasak olduğunu hepiniz öğrettiniz aferin.

Bence yakalanmadan idare etmeyi de deneyebilirsin. Zaten 18 yaşına bir yıl var. Sonrasında başka bir şehirde okursun böyle bir sıkıntın olmaz. Çok aşırı parfüm sıkma şüphe çeker.

Bir tane insan evladı düzgün cevap vermiş mi diye bakıyordum ki çok şükür birisi vermiş.
Arkadaş bilmiyordu sigara almanın yasak olduğunu hepiniz öğrettiniz aferin.

Bence yakalanmadan idare etmeyi de deneyebilirsin. Zaten 18 yaşına bir yıl var. Sonrasında başka bir şehirde okursun böyle bir sıkıntın olmaz. Çok aşırı parfüm sıkma şüphe çeker.
Buna ben de ekleme yapayım. Eğer niyetin yakalanmamaksa ağaç yaprağını parmağının arasına sürttür veya bir tane ucuz çikolata al yarısını ye yarısını parmağına sür erit. Kokuyu bastırsın ama arkadaşın da dediği gibi parfüme abanma.

Buna ben de ekleme yapayım. Eğer niyetin yakalanmamaksa ağaç yaprağını parmağının arasına sürttür veya bir tane ucuz çikolata al yarısını ye yarısını parmağına sür erit. Kokuyu bastırsın ama arkadaşın da dediği gibi parfüme abanma.
Son bir ekleme de benden olsun. Evde sigara içme. Ama eğer hata kaza içecek olursan izmariti klozete atıp sifonu üstüne çekme. Geri gelir yakalanırsın çünkü.

Eve gelince üstünü değiştirip dişlerini fırçalamayı unutma ayrıca. Üstüne siner koku. Sakız falan da çiğneyebilirsin.

Cidden buraya "sigara içmeyin zararlı" demek için öğüt vermeye mi geldiniz? Milletin içip içmemesinden size ne? Hadi yanında düzgün cevap verse konuya anlayağım ama direk gelip "sigara zararlı içme eheheh" diyenler 13-14 yaşındalar galiba.

Konuya gelecek olursak, eğer gerçekten söylemek istiyorsan paketi açıkta bırakma fikri güzel, deneyebilirsin. Ya da kıyafetlerine bilerek koku bırak, ailen fark edince de, babanla özellikle, oturup düzgünce anlat. Azarlayabilir üsteleme. Biraz çileli geçebilir bu durum ama alışırlar zamanla. Ama yakın zamanda ayrı eve çıkacaksan ya da sayıyı azaltacaksan söylememen daha iyi olabilir. Ailene göre değişir.

Ben de ekleme yapayım. Toprak da olur. Disarida iciyorsan parmaklarini topraga sokup elinde gezdir biraz, eve gelene kadar ağzından nefes al veya at bir naneli sakız. 😀
Odanda iciyorsan bulasik süngerini ıslatip odana koy dumani çekip kokuyu ciddi oranda azaltacaktir.
Balkonda ise kolu komsuya dikkat et, rontgenlenme.
Banyoda icilecekse suları ac, havalandırma izgarasini ac, süngerle aynı etki zaten. Direkt dus alsan daha kolay aslında. 😀
Taktikler unutulmadi hahahaha.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı