Aileme YKS sonucum ve üniversitem hakkında yalan söyledim

653432

Decapat
19 yaşındayım, bu yıl girdiğim YKS'de iyi bir derece yapamadım ve bunu söylemekten utanıp 20k ya girdim diye yalan attım ve bu yavaş yavaş çığ gibi büyüdü üniversite ve yurt seçimlerinde bile yalan söyledim, aslında kötü derece yaptığımı ve üniversite seçtiğimi söyleyemedim. Üzmek istemedim hayal kırıklığına uğratmak istemedim. İşler bu raddeye kadar geldi. 1 haftadır otelde kalıyorum ve ailem beni yurtta kalıyor, üniversiteye gidiyor sanıyor. Bundan o kadar yoruldum ki artık aileme yalan söylemek istemiyorum hiçbir konu hakkında. Burada ailem öğrendikten sonra nasıl karşılayacaklarindan çok; ailem ya akrabalarim arasinda rezil olursa diye düşünüyorum, ailem sınav sonuçlarıni akrabalarıma anlatirken o kadar mutlulardi ki bunu bölmek istemedim ve bunu söylemekten daha da çekinir hale geldim. Ben de biliyorum pisliğin teki olduğumu ama aileme doğruları söyleyip telafi etmek istiyorum ama tereddüt ediyorum, rehberliginize ihtiyacım var. Ne yapmalıyım?

Yalanı 1 gün bile devam ettirmek sana daha büyük sonuçlar doğuracak. Ailene yüz yüze söyle. Nedenini de söyle ve uzunca bir süre utanç duygusuna kapılacağını ve bunu hak ettiğini bilerek hareket et.

Artı -1 Eksi
Cidden teşekkürler hepinize, haklısınız. Daha da beklemek sadece salaklık olur. Dediğiniz gibi olan oldu artık yaptığım hataları geri alamam ama telafi edebilirim. Bu akşam ailemi arayıp her şeyi açıklayacağım. Yardımlarınız için bu başlığa yazan herkese saygılarımı sunarım.
Yaptığınız yorumlarla gözlerimi tekrardan açmama yardımcı oldunuz. Ailemi durumdan haberdar edince ilk buraya yazacağım iyi günler.

Hocam son durum nedir? Aileniz ile konuştunuz mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı