Ailemi sütün yararlı olduğuna inandıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

himen550

Hectopat
Daha fazla  
Süt merakım var ve süt içmeyi seven biriyim.

Yılan sütü dahi olsa içecek bir mideye sahibim.
TV'de ticaret için sütün fazlası zararlı yerine, süt zararlı reklamı yapan paylanço, paralı trol doktorlar dolup taşıyor.
Basit bir konuyu büyütme amacım aynı evi paylaşıyor olmamiz.
Süt yararlı olduğunu ispatlamamin bir yolu var mı?
Sizin de böyle takıntılı olduğunuz konulara açığım.
Bir tek ben olamam sanırım.

Süt içmek çok zararlı demekten ziyade gerek yok desek daha doğru olur. Kalsiyum mu istiyorsun? Git susam ye. Hiçbir canlı yavruluk dönemi bittikten sonra süt içmez. Bu bile doğada rastlayabileceğiniz gayet basit bir kanıt.

Hocam bana kalırsa böyle olmasının sebebi insanları etten, süt yani hayvan ürünlerinden uzaklaştırmak. Çünkü baktılar hayvanlar tükeniyor, insanları akılları sıra vegan, vejetaryen yapacaklar, kendileri her gün et restoranlarında olacak. Aslında bir dönem vegan olmamız gerekecek ileriki yıllarda. Çünkü gerçekten tükeniyor ve dikkatli olmalıyız. Ama insanlara bunu zararlı, kanser yapıyor öldürüyor diye açıklamak büyük aptallıktır. Sanki 1000 sene önce badem sütü vardı da atalarımız veganmış gibi konuşuyorlar. Onlara nasıl bir şey olmadıysa bize de olmaz.
Oyun bunlar hocam işte.

Doktorların büyük çoğunluğu sütün bir yararı olmadığı gibi zararları olduğunu söyler örnek bir video bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Başta çocuklar ve gençler, doğurganlık çağındaki kadınlar ve yaşlılar olmak üzere tüm yaş grubundaki bireylerin süt ve ürünlerini her gün tüketmesi gerekmektedir." Türkiye Beslenme Rehberi TÜBER 2015.

Market sütü değil de gerçek sağılmış doğal sütün her gün 20 litre içmediğimiz sürece sorun olacağını sanmıyorum.

Öyle demeyin hocam keçi sütünün (market sütü değil sağılmış) faydaları say say bitmiyor anne sütünden bir tık aşağıda deniliyor.
Kamu Spotu: Pastörize edilmemiş sütün, hastalıklara sebep olabildiğini unutmayın. (İngilizce biliyorsanız ek bilgi almak için: link)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı