Ailemin bilgisayarı bu kadar kısıtlaması normal mi?

Biliyorum iyi yerlere gelmemi istiyorlar fakat böyle baskı uygulayınca zaten yaptığım şeyleri de bırakasın geliyor.

Dostum aileler yeni nesil aletleri birer tost makinesinden farklı goruyor ama sana bir tavsiyem daha var belliki PC kullanmayı seven birisin ve PC uzerine mesleklere ilgin olsun ailenede bu tur meslekler oldugunu sole onlaraı ikna et ve onlar zaten gonul rahatlıgıyla izin verirler ama sakın izin verdiler diye o ilgini kaybetme onları kandırdıgını sanarlar.

Maalesef bu jenerasyon için doğru olan yapılıyor, yaptıkları hiçbir şey sizin kötülüğünüz için değildir unutmayın.Aile çocuğunun iyiliğinden başka hiçbir şey istemez.Yeni jenerasyon hayatını sanal alemde bağıra çağıra küfredip, oyun oynayarak kaybediyor.Bunun önüne geçmek içinse belli sınırlar var ve bunu yapıyorlar.Dışarı çıkıp gezin bilgisayarda vakit geçirmek yerine.Zaten bu yönde bir meslek seçersen ileride çok başında olacaksın.

Dostum aileler yeni nesil aletleri birer tost makinesinden farklı goruyor ama sana bir tavsiyem daha var belliki PC kullanmayı seven birisin ve PC uzerine mesleklere ilgin olsun ailenede bu tur meslekler oldugunu sole onlaraı ikna et ve onlar zaten gonul rahatlıgıyla izin verirler ama sakın izin verdiler diye o ilgini kaybetme onları kandırdıgını sanarlar.

Ilgim var. Özellikle bilgisayar mühendisliğine ilgiliyim. Fakat bu yolda dersten başka bir şey göremiyorum.

Kediyle ilgileniyorum. Sonu genelde benim yara alıp savaştan çekilmemle bitiyor.

@Bwerken dediğine kısmen katılıyorum ama burada nasıl bir kısıtlama olduğuna bakmak lazım. Eğer ailen derse "tek seferde 2 saatten fazla oyun oynama" bu anlaşılabilir ama tüm gün ne yapabilirsin teknolojik alet olmadan. Film izlemek, gündemi takip etmek, arkadaşlarına konuşmak vb. bir çok şey var yapabileceğin bilgisayarla. Dümdüz koltukta oturmayacaksın tüm gün. Oyun bağımlılığı konusunda endişeleri varsa anlaşılabilir ama kalan kısım abartı. Sen de tek oturuşta 8 saat oyun oynamayıver.

Dostlar ben 16 yaşında lise 2'ye gidiyorum. Gün içinde dersleri eksiksiz yapıyorum. Fakat günde sadece 2 saat oynamama izin veriyorlar. Oynamaktan kastım teknoloji aletlerle ilgilenmek. Ki haliyle bu süre bana çok az geliyor. Ve bu durum cidden çok sınırımı bozuyor. Neden böyle diye sorduğumdaysa bilgisayarım başından kalkmayıp başka hiçbir şey yapmamammış. Öyle aşırı dah a da oynamıyorum. Günde 6 saat taş catlasın 8 saat oynarım. Ondan sonra başım ağrır oyundan kalkarım. Ki araya dersler de giriyor bu sürede.
Ve evet asosyal sayılırım.

Bende liseye gecene kadar bilgisayar kisitlamalarina magruz kaldim, ondan sonra nasil oldu bilmiyorum ama saldilar beni. Kisitli suremde oynadigim oyunlardan aldigim zevk asiri yuksek iken, suanki oynayabildigim sinirsiz sure ile aldigim zevk rahatlikla %50 dusmustur diyebilirim. Bence girebildigin sure icinde inanilmaz zevk almaya calis derim, bilgisayar kisitlamalarim varken de derslerim yuksek değildi, şu an bile sinav harici notlar olmasa ortalamam %50'yi zor gorur bence, lise 2'de olduguna gore bilgisayar haricinde mutlu oldugun seylerden zevk almaya bak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı