Ailemin dindar okul takıntısı

345291

Hectopat
Şunu belirtmeliyim ailemin dindarlık takıntısı var. Ateist görürsen ona islamı anlat falan diyorlar. Ben niye bana bir şey yapmayan adamla muhatap olayım? Ayrıca %4'le imam Hatip'e gittim şimdi okuldan ayrılmayı düşünüyordum ve beni bir nevi özel imam hatipe veriyor. Okullarda önemli olan insanların nasıl olduğu değil eğitim zaten belli seviyelerde ayrılıyorlar. Zaten o okulu öven yok sırf dindar eğitim veriyor diye kardeşimi gönderiyor. Ben bundan nasıl kurtulabilirim?

Dindar eğitim çok sıkıntı.

Fettullah falan, normalde tarikatlardan korkmazdım, Allah yolunda, kalbinde Allah korkusu olandan şüphe etmezdim. Ama çocukken. Artık nefsin ne olduğunu, bir amaç uğruna canları hiçe sayan insanlar gördükçe artık her şeye toz pembe bakmaktan bıraktım.

Korkuyorum de, FETÖ falan. Bir şekilde siyirabilirsin.

Üzgünüm ama dindarlığı takıntı seviyesinde yaşayan insanlar bu konuda farklı bir tez yahut o kişide ezber bozacak bir fikir duyduklarında hemen savunma mekanizmalarını devreye sokuyorlar. Ailenizle konuşmaya çalışın ancak pek bir faydası olacağını sanmıyorum, yüksek ihtimal söylediğiniz her şeye karşı içinin boş olup olmadığını, doğru olup olmadığını gözetmeksizin illaki bir cevap vereceklerdir. Yine deneyin ama.

Şunu belirtmeliyim ailemin dindarlık takıntısı var. Ateist görürsen ona islamı anlat falan diyorlar. Ben niye bana bir şey yapmayan adamla muhatap olayım? Ayrıca %4'le imam Hatip'e gittim şimdi okuldan ayrılmayı düşünüyordum ve beni bir nevi özel imam hatipe veriyor. Okullarda önemli olan insanların nasıl olduğu değil eğitim zaten belli seviyelerde ayrılıyorlar. Zaten o okulu öven yok sırf dindar eğitim veriyor diye kardeşimi gönderiyor. Ben bundan nasıl kurtulabilirim?
Aileniz birtakım çevreler tarafından beyni yıkanmış durumda, bu çok açık ve net. Sizin olabildiğince direnmeniz gerekiyor bu akıl tutulmasına karşı.

Bunun farkında olduğun için seni tebrik ederim.👍
Genelde aile yönlendirmeleri ile insanlar daha verimli,daha bilgili olmak yerine bu zihniyet ile okullara yönlendirilip ziyan oluyorlar.
Umarım ailen ile konuşup onları ikna edebilirsin.
Yüksek ihtimal kabul etmeyeceklerdir ama dediğim gibi ikna kabiliyetin iyi ise kurtulacaksındır.

Geçmiş olsun, çok zor bir durum. Bir şekilde ağırlığınızı koymanız lazım. O tarz okullardaki çevreyi geçtim eğitimi bile düzgün değil. Hem kendinizle hem de kardeşinizle ilgili ailenizle konuşun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı