Salih METİN
Megapat
- Makaleler
- 13
Güzel arkadaşım, nasıl "kullanamıyorsun"? Bir açıklar mısın? Adamlar sana TV izletmiyorlar mı? PC'yi vermiyorlar mı?Aldıkları hiçbir şeyi kullanmıyorum. Ben hayata onların borçlarını ödemek için gelmedim. Evde neredeyse hiçbir giderim yok, yaşın kaç bilmiyorum nasıl bir hayat tecrüben var bilemiyorum ama her şey senin için çok kolay galiba. Bak kardeşim 12 yıllık okul hayatımda ailem, babam asla ve asla 1 kere bile okuluma gelip desteklemedi, okul çantası ve defteri bile almadı. Hiç bizaman ders çalış, oku biz seni destekliyoruz demedi. Ailem sadece çalış asgari ücretli bir işe gir borçları öde sonra birini buluruz sana evlen git kafasında.. 19 yaşında liseden mezun oldum. 11.sınıfda okulu bırakıp inşaata girdim para desteği sağlıyabilmek için. Herkesin hayatı senin hayal dünyaların ile sınırlı değil.
Nasıl "kullanamıyorsun"? Bir açıklar mısın?
Arkadaşın varsa arkadaşının evinde yaşa.
Bunların hiçbiri çalışmaman için bahane değil. Sonsuza dek ailenin yanında kalamazsın, sonsuza dek onlar sana bakamaz. Çalışan arkadaşın yok mu? Üniversite okuyan yok mu? 2-3 kişi çıkın eve, kendi kendinize geçinin. Kirayı bölüşürsünüz, 5 bin TL'ye yakın para girdi mi eve mis gibi geçinirsiniz borç morç olmadan. Ailenden kurtulursun.Aldıkları hiçbir şeyi kullanmıyorum. Ben hayata onların borçlarını ödemek için gelmedim. Evde neredeyse hiçbir giderim yok, yaşın kaç bilmiyorum nasıl bir hayat tecrüben var bilemiyorum ama her şey senin için çok kolay galiba. Bak kardeşim 12 yıllık okul hayatımda ailem, babam asla ve asla 1 kere bile okuluma gelip desteklemedi, okul çantası ve defteri bile almadı. Hiç bir zaman ders çalış, oku biz seni destekliyoruz demedi. Ailem sadece çalış asgari ücretli bir işe gir borçları öde sonra birini buluruz sana evlen git kafasında.. 19 yaşında liseden mezun oldum. 11.sınıfta okulu bırakıp inşaata girdim para desteği sağlayabilmek için. Herkesin hayatı senin hayal dünyaların ile sınırlı değil.
Dostum kaç yaşındasın bilmiyorum ama gerçekten vicdanın yokmuş gibi konuşuyosun okutacak durumları olmasa tamam gitsin çalışsın mantıklı ama evladın okumak veyahut gençliğini yaşamak ister çok doğal bunlar yani köle gibi çalıştırmaya nasıl kıyabilirsin kendi çocuğuna ilerde böyle davranmazsın umarım. Benim ailem orta halli 22 yaşındayım başarısız üniversite yılları geçirdim hobilerim yüzünden (tiyatro, müzik vs.) hala arkamdalar yaşıtlarım iş güç sahibi ben hala okuyorum ikinci üniversiteme başlıcam belki 27-28'ime kadar okuyucam ama iş hayatına çıktığımda içimde keşkelerim olmayacak her istediğimin peşinden koştum. Bu arkadaşımızda genç üniversite okumak isteyecek tabi ki gezecek eğlenecek yeri geldiğinde. Yani sizin bu vicdansızlığınız, düşüncesizliğiniz karşısında aileme bir kere daha şükrettim.Halledilemez. Hiçbir banka elinde iş olmayan, sabit geliri olmayan adama kredi vermez. Asgari ücretle çalışsa bile kolay kolay vermezler. Hatta kefil bulamazsan hiç vermezler. Böyle kolay değil bu işler.
Çocuğum 20 yaşında üniversite okumak istiyorum dese ben de destek olmam. Lise bittiğinde 17-18 yaşında oluyor insanlar bilmem farkında mısın. 2 yıldır aklın neredeydi diye sorarlar adama. Ayrıca destek olmadan da başarabilirsin her şeyi. Evet zor olur ama olur.
Ayakların üstünde durmak için çalış. 20 yaşında adamsın hala annene babana muhtaç olman hiç mi üzmüyor? Korona zamanları, ya annen baban vefat ederse ne olacak? Açlıktan ölürsün artık sokaklarda. Okumak istiyorsan destek çıkmalarına gerek yok. KYK kredisi herkese veriliyor. Hatta sana burs bile çıkabilir. Bunun yanında pek çok yerden de burs bulabilirsin. Tanıdığım Özdilek'ten burs alarak bitirdi üniversitesini. Araştırman yeter. Gerekirse yurtta kalırken yarı zamanlı çalışırsın, yine okuyabilirsin azmin olursa. Ayrıca yukarıda dediğim gibi: 2 yıldır aklın neredeydi de şimdi okumak istiyorsun? Ben olsam ben de destek vermem.
Kendi borçları diyorsun da aldıkları bilgisayarı sana kullandırtmıyorlar mı? Alıkları yemekten de kendileri yedikleri kadar vermiyorlar mı? Aldıkları her şeyi kullanmıyor musun? Kölelik nerede? Sadece işin ucundan tutmanı ve destek olmanı bekliyorlar. Gayet normal bi' durum bu.
Bunun çözümü çalışmamak mı peki? Şaka mısınız?
Çocuğum 20 yaşında üniversite okumak istiyorum dese ben de destek olmam. Lise bittiğinde 17-18 yaşında oluyor insanlar bilmem farkında mısın. 2 yıldır aklın neredeydi diye sorarlar adama. Ayrıca destek olmadan da başarabilirsin her şeyi. Evet zor olur ama olur.