Ailenin işe gir baskısı

Dostum yaşın el verişli, vücunda bir engel yok.
O zaman "yapman" gerekeni yapıp, iş bul. Bulduğun gibi hemen ayrı eve çık; ailenle olan iletişimine mesafe koy.

Bu arada @Shimada Sensei 'ye %100 katılıyorum. Kusura bakma gerçekler acıtacak ama işsiz işsiz evde dolaşma. Ailenin lafları yine iyi, bunu da bilmelisin. Kapının önüne koyup, bu konuyu açamayadabilirdin.

Askerliğini yap önce. A101, Bim, Burger King gibi yerlerde çalışmaya bak. Ekmeğini buradan çıkartmaya çalış. KPSS, üniversite sınavı vs. yalan.

Sağlam bir altyapın yoksa, çalışkan bir öğrenci değilsen -moralini bozmak istemem ama- çok zor.

Bence o tarz konular halledilebilir.
Halledilemez. Hiçbir banka elinde iş olmayan, sabit geliri olmayan adama kredi vermez. Asgari ücretle çalışsa bile kolay kolay vermezler. Hatta kefil bulamazsan hiç vermezler. Böyle kolay değil bu işler.
Üniversite okumak istediğini de söylemiş ailesine. Hiçbir şekilde destek çıkmadıklarını yazmış. Nasıl okuyacak peki? Kolay mı bu işler git üniversite oku demekle de olmuyor. Aile destek olmadıktan sonra kolay kolay bir şey yapılmaz bu hayatta.
Çocuğum 20 yaşında üniversite okumak istiyorum dese ben de destek olmam. Lise bittiğinde 17-18 yaşında oluyor insanlar bilmem farkında mısın. 2 yıldır aklın neredeydi diye sorarlar adama. Ayrıca destek olmadan da başarabilirsin her şeyi. Evet zor olur ama olur.
İşte ailemde böyle düşünüyor. Ben neden çalışayım bir anlatır mısın bana? Yazdıklarımı okumadın galiba , ailem okumamda destek olmuyorlar.
Ayakların üstünde durmak için çalış. 20 yaşında adamsın hala annene babana muhtaç olman hiç mi üzmüyor? Korona zamanları, ya annen baban vefat ederse ne olacak? Açlıktan ölürsün artık sokaklarda. Okumak istiyorsan destek çıkmalarına gerek yok. KYK kredisi herkese veriliyor. Hatta sana burs bile çıkabilir. Bunun yanında pek çok yerden de burs bulabilirsin. Tanıdığım Özdilek'ten burs alarak bitirdi üniversitesini. Araştırman yeter. Gerekirse yurtta kalırken yarı zamanlı çalışırsın, yine okuyabilirsin azmin olursa. Ayrıca yukarıda dediğim gibi: 2 yıldır aklın neredeydi de şimdi okumak istiyorsun? Ben olsam ben de destek vermem.
Arkadaşlar işin sağlını hiç umursamıyorlar ve hep kendi borçlarını bana yük etmeye çalışıyorlar bu yüzden ben çalışmak istemiyorum. Yani para olsun ne iş olursa olsun soğuk, sıcak, pis iş bir aile çocuğuna neden para için resmen kölelik ettirir anlamıyorum. Yapmayın ne olur artık borç yapmayın diyorum anlamıyorlar yemin ederim şu doğa, hayat sevgim olmasa 5dk durmam intihar ederim artık çekemiyorum.
Kendi borçları diyorsun da aldıkları bilgisayarı sana kullandırtmıyorlar mı? Alıkları yemekten de kendileri yedikleri kadar vermiyorlar mı? Aldıkları her şeyi kullanmıyor musun? Kölelik nerede? Sadece işin ucundan tutmanı ve destek olmanı bekliyorlar. Gayet normal bi' durum bu.
@Shimada Sensei Adam diyor ki çalışsam gidip faizli kredi çekecekler param benim çöpe gidecek diyor.
Bunun çözümü çalışmamak mı peki? Şaka mısınız?

Kendi borçları diyorsun da.

Aldıkları hiçbir şeyi kullanmıyorum. Ben hayata onların borçlarını ödemek için gelmedim. Evde neredeyse hiçbir giderim yok, yaşın kaç bilmiyorum nasıl bir hayat tecrüben var bilemiyorum ama her şey senin için çok kolay galiba. Bak kardeşim 12 yıllık okul hayatımda ailem, babam asla ve asla 1 kere bile okuluma gelip desteklemedi, okul çantası ve defteri bile almadı. Hiç bizaman ders çalış, oku biz seni destekliyoruz demedi. Ailem sadece çalış asgari ücretli bir işe gir borçları öde sonra birini buluruz sana evlen git kafasında.. 19 yaşında liseden mezun oldum. 11.sınıfda okulu bırakıp inşaata girdim para desteği sağlıyabilmek için. Herkesin hayatı senin hayal dünyaların ile sınırlı değil.
işe gir paranı ailene verme biriktir
Arada günlük işler yapıyorum , youtube işlerine de girdim heryerden gelir elde etmeye çalışıyorum sadece kendi harçlığımı çıkarmak için sabahlara kadar anket sitelerinde gezdiğimi biliyorum. işe girip asla onların borçlarını ödemiyeceğime yemin ettim kendime. onlar nasıl bana hiç bi günümde destek olmadıysa bende onlara destek olmuyacağım ve bu durumdan da kendimi umarım yakın bi zamanda kurtarırım.
Dediğim gibi bir aile bireyin de çekebilir (amcan, dayın vs.)

Ben bir süre çalışıp kendim çekmeyi düşünüyorum hiçbir aile yakınım ile samimi değilim. Küçük bir kredi çeksem bile bir eve çıkıp iş hayatına atılmam yeter diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı