Akıcı Linux dağıtımı önerisi

• Konuyu başlatan rydn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 16.684
Linux Mint mi kurmalıyım yoksa KDE mi?

Linux Mint dağıtım, KDE masaüstü ortamı. KDE ile gelen dağıtımlar vardır, mesela Kubuntu gibi.

Ayrıca Xfce ile Cinnamon arasında ne fark var?

Özetle Cinnamon daha modern bir ortam, Xfce daha hafif. Linux Mint'te her ikisi de benzer masaüstü düzeni ile geliyor. Sistemin iyiyse Cinnamon'u denersin. 2 GB. civarı sistemi olanlar için Xfce daha uygun.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Daha önce Linux deneyimledim ama kendime göre bir dağıtım bulamadım.

Sistem özelliklerini yazmamışsın, hakeza bir dağıtımda ne aradığını da.

Linux Mint dağıtım, KDE masaüstü ortamı. KDE ile gelen dağıtımlar vardır, mesela Kubuntu gibi.

Özetle cinnamon daha modern bir ortam, Xfce daha hafif. Linux Mint'te her ikisi de benzer masaüstü düzeni ile geliyor. Sistemin iyiyse Cinnamon'u denersin. 2 GB. Civarı sistemi olanlar için Xfce daha uygun.

Sistem özelliklerini yazmamışsın, hakeza bir dağıtımda ne aradığını da.

Sistemde Pentium var (modelini hatırlamıyorum ama işletim sistemleri açacak kadar güçlü) 120GB SSD var 8 GB RAM var.
Kişileştirme olsun. Buglar olmasın. Fan sesi çıkartmasın yeter :D

Kişileştirme olsun. Buglar olmasın. Fan sesi çıkartmasın yeter

Fan sesi için ISO dosyasını indirip denersin. Kişiselleştirme; adı üzere öznel ve ucu açık bir kavram, kişiden kişiye değişir. Bahsedilen dağıtımların ISO dosyalarını indirip kurcalayarak istediğine yakın bir şey bulabilirsin. Bugsız işletim sistemi ya da yazılım neredeyse bulamazsın, önemli olan bunları hangi kolaylıkta çözebileceğin, yani aradığında bulabileceğin belge ve yardım önemli olacaktır. Ufak tefek zorluklar olabilir, bir süre kullandıktan sonra bunların önemsenmeyecek derecede basit şeyler olduğunu kendin de kavrayabileceksin.

Kendimde yeni Linux Mint Xfce'ye geçtim. Dual boot yaptım Windows 10 ile. İlk kez Linux kullanıyorum. Bence kullanımı kolay, akıcı ve görüntüsü de sade ideal. Zaten bilgisayarımın 4 GB RAM ve 240 GB SSD'im var. Kısacası ben Linux Mint Xfce öneririm.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Daha önce Linux deneyimledim ama kendime göre bir dağıtım bulamadım.
Hocam, kesinlikle KDE Plasma masaüstünü kullanmanızı öneririm. Mümkünse Fedora KDE kullanabilirsiniz.
KDE bence en şık ortam, Windows kullanıcıları hiç zorluk çekmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı