Akıllı IoT Kombi Önerisi

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Arkadaşlar selam,

Yeni taşınacağım evde kombi mevcut değil. Yeni bir kombi almam gerekiyor ama almışken IoT destekli, gerekirse iOS üzerinden bile kontrol edebileceğim bir kombi bakıyorum ama ilk aramam pek sonuç vermedi. Sizin denk geldiğiniz böyle bir ürün var mı?

Konuya Gelen Tavsiyeler ve Bulunan Ürünlerin Bir Derlemesi:​

• Bakım masraflarının azalması için yerli markalar önerilmekte.
  • Doğrudan Yazılımı olan ürünler:
    • E.C.A. CONFEO PREMIX
      • Fiyat: 20.000 TL
      • 3 yıl garanti
        • Artı Garanti adını verdiğimiz bu yepyeni uygulamayla yeni E.C.A kombinizi çalıştırdığınız günü takip eden 3 yıllık fabrika garanti süresi içinde sözleşme talep ederek garanti sürenizi 1, 2 hatta dilerseniz 3 yıluzatabilirsiniz. İşçilik, yedek parça ve yol masrafları için ayrıca hiçbir ücret ödemezsiniz.

Üstelik sözleşme süresince yılda 1 kez bakım ücretsiz genel bakım yaptırabilirsiniz.
      • Yazılımı 2021'den beri güncellenmiyor.
      • Kampanyalı döneminde 5 yıl garantisi var. 6 yıl daha ek garanti alabilirsiniz.
    • Viessmann Vitodens 050-w
      • Fiyat: 19.000 TL
      • 2 yıl garanti
      • HomeKit desteği yok ama ViCare uygulaması ile Viessmann arasında aracılık yapacak bir uygulama var gibi.
      • Ayrıca ViCare uygulaması da düzenli olarak güncellenmekte.
      • Netatmo termostat ile uyumlu
    • Vaillant ecoTEC Exclusive Green iQ 36 Multi
      • Fiyat: 50.000 TL
      • 2 yıl garanti
      • Ürünle birlikte gelen VR 921 sensoNET internet modülü varmış. Bunun Homekit entegrasyonu için de bir aracı mevcut.
    • Daikin NDJ Smart Premix 35 kW (D2CND035)
      • Fiyat: 25.000 TL
      • 6 yıl garanti
      • Google Assistant ile sesli kontrol desteği
      • Netatmo termostat ile uyumlu
      • Servisi biraz sıkıntılı imiş
    • Bosch Condens 2300i
      • Fiyat: 20.000
      • 3 yıl garanti
      • Apple HomeKit uyumu için Bosch Smart Home controller II gerekiyor gördüğüm kadarıyla. Ürün ülkemizde satılmıyor. Kombiyi satıp yan ürününü satmayan marka umurumda olmaz!
      • Bunların bir de Bosch EasyControl cihazı var ama onun da HomeKit desteği konusunda bilgi yok.
    • Airfel Maestro Smart Premix 24 kW
      • Fiyat: 16.500 TL
      • 5 yıl garanti
      • HomeKit desteği hakkında bilgi yok.
      • Yanında gelen termostat nedir, bilgi yok
    • DemirDöküm Vintomix
      • Fiyat: 14.000 TL
      • 2 yıl garanti
      • Akıllı değil tabii ki ama termostat bağlanabiliyor
      • DemirDöküm MiGO Akıllı Oda Termostatı da var ama HomeKit destği tabii ki yok
    • Baymak
      • 2 yıl garanti üzerine + 5 yıl ek garanti sunuyor cüzi bir ücret karşılığında.
      • Ek garanti kapsamında yılda 1 defa ücretsiz bakım hizmeti mevcut.
      • Yine ek garanti kapsamında arıza durumunda normal garanti koşulları (ücretsiz parça temin, 20 iş gününü geçmeme vs.) geçerli.
      • +5 yıl süresi bittikten sonra da yine yıldan yıla garanti uzatma paketleri sunuyorlar.
IoT destekli termostatlar önerildi:
  • Cosa P4TR-21-AC
    • Apple HomeKit desteği yok araştırdığım kadarıyla
    • Google Assistant desteği varmış
  • Buderus Logamatic TC100
  • Netatmo Termostat
    • Apple Homekit, Google Asisstant ve Amazon Alexa desteği mevcut
    • Birçok kombi ile uyumlu
  • Honeywell T3R
    • HomeKit desteği yok/bulamadım
  • Honeywell T6R
    • Amazon Alexa, Apple HomeKit ve Google Home uyumlu ama TR'de satışı yok
Ek Öneriler:
  • Petekler alt alta ya da çapraz bağlantılı ise, alttan giriş alttan çıkış olarak bağlatın.
  • Eğer doğalgaz tüketimini azaltmak istersen her odaya termostatik vana takmak olacaktır. Bunu sadece tasarruf olarak da düşünme, evinin sıcaklık dağılımını eşitleyecek bu sana konfor olarak geri dönecektir. Danfoss'un gaz sensörlü termostatik vanaları gayet iyidir. IoT destekli elektronik sensörlü vanalar da mevcut ancak onların fiyatı bence gereksiz pahalı. Sonuçta sürekli ayarlanan bir şey değil. Bence IoT destekli oda termostatı yeterlidir. Zaten kombinin tüm kontrolünü o yapacak.
  • Ses yalıtımlı kabin, eğer kombi sesli çalışıyorsa

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam,

Yeni taşınacağım evde kombi mevcut değil. Yeni bir kombi almam gerekiyor ama almışken IoT destekli, gerekirse iOS üzerinden bile kontrol edebileceğim bir kombi bakıyorum ama ilk aramam pek sonuç vermedi. Sizin denk geldiğiniz böyle bir ürün var mı?

Bilinen, kaliteli kombi markalarının bayisine gidip bakabilirsiniz Recep abi.

Arkadaşlar selam,

Yeni taşınacağım evde kombi mevcut değil. Yeni bir kombi almam gerekiyor ama almışken ıot destekli, gerekirse iOS üzerinden bile kontrol edebileceğim bir kombi bakıyorum ama ilk aramam pek sonuç vermedi. Sizin denk geldiğiniz böyle bir ürün var mı?

Aleykümselam kombi yerine IoT destekli termostat olabilir kombi pek görmedim.

Arkadaşlar selam,

Bahsettiğiniz tabire biraz uyuyor:

Makalesi:

Pardon yanlış ürün ile karıştırdım.
Kusuruma bakmayın.

Bu makalenin altında destekli modeller yazıyor fakat baymak kombi tarafında çok öneriliyor ve met ediliyor. Akıllı olsun isterseniz Viesssman'ın bu kombilerinden birini veya baymak alıp akıllı oda termostatı alıp kullanabilirsiniz. Bizde evde Viesssman kullanıyoruz 1.5 yıldır ve sorun yaşamadık.

Hocam çok fazla görmedim öyle kombilerden. Sadece bir kez akıllı termostat ile E.C.A kombi kullanmıştım. Baya düzgün çalışıyordu. Sizin için de uygunsa öyle kullanabilirsiniz, E.C.A. dışında kombilerle de kullanabilirsiniz.

Hocam bu konuda ezelden beridir eca iyidir bu modele bakabilirsiniz.

Mevcut evde E.C.A. var. Suyu bir soğuk bir sıcak verip beni kanser ediyor. Tövbeliyim, yeni evime sokmam.

Hmm.
  • Akıllı oda termostatı vasıtasıyla iOS ve Android uygulamaları ile internet üzerinden kontrol
Düşünebilirim belki bunu ama bilemiyorum. Viessmann beklentilerimi karşılamazsa belki.

Biraz daha araştırdım ve şu ürünleri buldum:

• Worcester Bosch 4000 > Ülkemizde satılmıyor maalesef.
  • Viessmann Vitodens 050-w

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı