Dediğiniz yöntemin çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum ancak çok çok daha kolay bir yöntem olarak Android TV Box almanı tavsiye edebilirim, 4-5 yıldır bende eski televizyonumda bu şekilde kullanıyorum, 2 hafta öncesinde başka bir arkadaşıma Next Star 4k android box satın aldım ancak cihaz yeni olmasına rağmen bayağı kastığından beni rahatsız etti, bu sebepten dolayı ne olursa olsun bu cihazı tavsiye etmem. 2. nesil Mi Box S, Android Boxlar arasında çok kullanılan bir cihaz ancak Next Star 4k'daki gibi 2 Gb RAM ve benzer bir işlemci olan S905X4 işlemcisini kullanıyor fakat hafızası 8 Gb ve bu gerçekten düşük kalıyor çünkü Android sistem kullandıkça kendi kendine doluyor, ayrıca LAN girişinin de olmaması benim için büyük bir eksiydi bu sebepten 2. nesil Mi Box S'i tercih etmemiştim ve diğer muadili sayılabilecek cihazlarla da çok benzer olduğundan Next Star'ı tercih etmiştim. Öteki taraftan 4-5 yıl önce aldığım cihazda 4 Gb ram ve 32 Gb hafıza bulunuyor, işlemcisi normal olarak eski ancak şu an bile kasma veya takılma yaşamıyorum, bu sebepten dolayı RAM ve Hafızayı da göz önünde bulundurun.
Mi Stick gibi Stick cihazlar "bildiğim kadarı ile" HDMI girişinden den güç alıyor ve bu sebepten dolayı USB cihazlara tamamen güç aktaramadığından bazen mouse klavye vs. bağlamak istendiğinde takılma yapıyor diye okumuştum, ayrıca daha güç verimliliği odaklı çalıştığından bu tip cihazların da kastığını okumuştum. Bunlar düşünüldüğünde uzun vadeli olarak rahat bir şekilde kullanmak için 4 GB RAM'li, minimum 16 GB hafızalı, adaptör ile çalışan, aynı anda mouse klavye vs. bağlamak isterseniz 2 USB girişine sahip Wifi'den uzaklaştığınızda da hızınızın düşmemesi için kablo bağlamayı düşünürseniz LAN girişli bir Android Box bakarsanız memnun kalacağınızı düşünüyorum.
Kendim alacak olsaydım bu özellikleri ve fiyatı dolayısıyla Hiremco X6 Pro isimli cihazı almayı düşünürdüm ancak bu cihazın da lisans durumunun normal lisanslı cihazlardan biraz farklı olduğunu duydum. Bütçeniz ve istediğiniz özellikler dahilinde Android TV Box araştırırsanız HDMI girişli olan her cihazı Smart TV gibi kullanabilirsiniz.