Akım korumalı priz alırken dikkat!

TurkuazGül

Kilopat
Katılım
1 Ocak 2016
Mesajlar
156
Yer
Manisa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600
XFX RX5700XT 8GB
32GB RAM
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazar
Arkadaşlar merhaba. Bu gönderimi sizleri uyarmak için açıyorum. Eğer pahalı bir bilgisayarınız varsa muhakkak akım korumalı priz kullanın. Fakat priz alırken sakın cimrilik yapıp da akımdan koruduğunu iddia eden ucuz ve nerede üretildiği bile belli olmayan ürünleri almayın. Dört yıl hayalini kurduğum ve üç yıl boyunca fabrika köşelerinde sürünerek asgari ücret ile gırtlağa kadar borçlar ile birlikte topladığım masaüstü sistemim, dairemizdeki sigorta kutusundan kaynaklı düzgün montaj işlemi olmadığından ötürü kablolar, sigorta kutusunda Ark yaparak önce sigorta anahtarlarını, sonra evimizdeki televizyonu, buzdolabını ve ardından da biricik bilgisayarımı bozdu... Buzdolabı kurtuldu ancak televizyonumuzun ve bilgisayarımın akıbetini şimdilik bilmiyorum. Sizin de başınıza gelmesin.

EDİT: İki yıl önce de böyle bir gönderi açmıştım ama sizleri dinlememiştim...

 
Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun hocam. 2015'ten beri Makel'in 7'li akım korumalı çoklu prizini kullanıyorum. Gayet memnunum. Biraz tuzlu oluyor fiyatları ama değer. Şu an kullandığımın birebir aynısı yok ama bunu önerebilirim:
 
Akım korumalı prizler içinde bulunan varistör sayesinde yüksek voltaj koruması yapar. Genel mantığı bu. Bazılarında devre ve sigorta da oluyor. Fakat bunlar UPS veya regülatör görevi yapmıyor. Almışken de denildiği gibi iyisini almak doğrusu.
 
Büyük geçmiş olsun hocam, umarım en az masrafla en hızlı şekilde bilgisayarınıza kavuşursunuz.
Teşekkür ederim. Bilgisayarcım benden zaman istedi. Kurtarabildiğini kurtaracak. Tabi mümkünse :(
 
Bizim de eve yıldırım düşmüştü 2018'de tüm elektronik cihazlar bozulmuştu, ardından da bu prizi aldım 4 yıl sonra tekrar yıldırım düşmüştü sapa sağlam korumuştu. Kesinlikle tavsiye ederim.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20231017_231530_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20231017_231530_Amazon Shopping.jpg
    63,3 KB · Görüntüleme: 26
Geçmiş olsun, belki sadece PSU'da sorun vardır iyi düşünün.
Dün bilgisayarcım ayaküstü farklı bir PSU ile denedi, ancak tepki alamadık. Büyük ihtimalle tamamen gitti.

Çok geçmiş olsun hocam. 2015'ten beri Makel'in 7'li akım korumalı çoklu prizini kullanıyorum. Gayet memnunum. Biraz tuzlu oluyor fiyatları ama değer. Şu an kullandığımın birebir aynısı yok ama bunu önerebilirim:
Gerekirse kredi çeker, yine borç batağına düşer ama alacağım bir dahakine. Tabi bilgisayar toplayabilirsem artık...

Akım korumalı prizler içinde bulunan varistör sayesinde yüksek voltaj koruması yapar. Genel mantığı bu. Bazılarında devre ve sigorta da oluyor. Fakat bunlar UPS veya regülatör görevi yapmıyor. Almışken de denild

Tunçmatik aldım Türk olduğunu sanarak, Çin'den ithal ürün geldi. Kağıt üstünde iyi lakin gerçekte ne kadar koruyor bilmiyorum.
Hocam aman dikkat. En kısa sürede güvenilir bir ürün alın.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı