Akım korumalı priz mi UPS mi?

wennzy

Hectopat
Katılım
6 Mart 2022
Mesajlar
2.378
Makaleler
2
Çözümler
34
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar güç kaynağım SilverStone ET-650-G 80+ Gold. Yalnızca düşük gerilim koruması yok. Hangi ürünü tercih etmeliyim? Ayrıca monitör, kasa ve modem aynı prize takılı olacak. Bütçe Max. 200 TL.

@Yener K.
 
Mümkünse ikisi de olmuyorsa akım korumalı.

Geçtiğimiz ay trafoda bakım çalışması oldu , taşrefon firma işi düzgün yapmadığı için voltaj dalgalanması oldu ve evdeki buzdolabı , prizde takılı tüm adaptörler , çaycı yandı.

Şikayet oluşturduk gelip eve kontrol edip tutanak tuttular , 15 gün sonra haber bekleyin dediler 15 gün sonra o tutanak geçersiz tekrar şikayet oluşturun vs diyip başlarından savdılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pekâlâ şöyle yapsam olur mu? Prize uzatma kablosunu takıp, oradan 1 prize modemi, diğer prize akım korumayı ve akım korumaya da monitör ve kasayı bağlasam ne kadar mantıklı ve yararlı olur 🤣. Bu konu hakkındaki bilgim 0 denecek kadar az bu arada.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
UPS elbette iyi olur fakat bu bütçede akım korumalı priz alabilirsiniz. UPS varsa zaten akım korumalı prize gerek yok. Akım korumalı prizler içinde bulunan varistör sayesinde yüksek voltaj koruması yapar. Bazı modellerde ise devre ve sigorta da olabiliyor. APC ve Tunçmatik gibi.
 
Line-interactive UPS.

*Tercihin ne olursa olsun asla ikisini aynı anda kullanma.

Dostum bu söylediğinin sebebi nedir? Ben 1000VA line interactive UPS'i akım korumalı prize takmak istiyorum. Akım korumalı priz 100- 150TL civarı. UPS fiyatları malum. Yüksek akımda ilk olarak prizin zarar görmesi daha mantıklı değil mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı