Akım korumalı priz sıkıntı çıkarır mı?

Katılım
22 Şubat 2017
Mesajlar
14.396
Makaleler
2
Çözümler
17
Yer
İzmir
Merhaba, uaklaşık 1,5 sene önce akım korumalı priz almıştım (markası Belkin). İlk kullandığım zamanlar üstündeki tuşu her gece yatmadan önce kapatıyordum. Sanırım bunu yapmak yanlışmış; tuşu kapatmaya gerek yokmuş, açık kalmasında sakınca yokmuş.

Daha sonra bir ara tuşun olduğu yerden sesler gelmeye başladı cız şeklinde, bozuldu diye kaldırmıştım. Şu an lazım oldu. Bilgisayarda kullanıyorum ve herhangi bir ses ya da başka bir problemi yok. Sizce sorun çıkarır mı?
 
Bende de Schneider var ve uzun zamandır gece yatarken prizden çekiyorum ve doğal olarak bunu yapmamız lazım. Sonuçta az da olsa bir elektrik geliyor ve bilgisayar'a zarar verme ihtimali var. Bir de modem için de koruyucu prizi kullanıyorsanız, gece radrasyon almamak için kapatılmalı diye düşünüyorum.
Prizin üstündeki tuşu kapatıp mı çekiyorsunuz fişten yoksa prizin üstündeki tuş açık haldeyken mi çekiyorsunuz?
 
Prizin üstündeki tuşu kapatıp mı çekiyorsunuz fişten yoksa prizin üstündeki tuş açık haldeyken mi çekiyorsunuz?

Ben prizimi masama montelediğim için tuşa basıp fişi çekmek çok zor oluyor. O yüzden tuşu hiç kapatmadan fişi çekiyorum ve şahsen bir problem yaşayacağımı da hiç düşünmedim. Eğer zararlarıyla alakalı bir bilginiz varsa ve kaynak atarsanız sevinirim. Belki yanlış bir şey yapıyor da olabilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı