Akıncı Belgeseli

Makaleler
1
Daha fazla  
Dün Youtube'da yayınlanmış belgesel. İzledikten sonra içindeki ekipte keşke ben de olsaydım dedirten bir belgesel. Video koyulalı 1 gün olmuş 900 bine yaklaşmış izleyici sayısı. Şu çalışkan insanlarla beraber çalışmak ayrı bir olay olsa gerek.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütün ekip Türk, genç ve gözleri parıldayan insanlardan oluşuyor. Helal olsun, büyük iş ve büyük emekler söz konusu. Oturduğu yerden ''yaehh bunlar ne işimize yarayacak ki'' diyenler 3 defa izlesin.

Türk havacılık ve savunma sanayisi her geçen gün gelişecek.

Belgeseli izlemeden önce bu ilk iki videoyu izlemenizi ve Selçuk Bayraktar'ın İHA konusunda başarı merdivenlerini nasıl tırmandığına şahitlik etmenizi tavsiye ederim.

Giriş: (2005)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Gelişme: (2007)

Sonuç: (2019)

Son düzenleme:
Benim sonradan farkettiğim nokta, bu çalışmalara 2004-2005 yıllarında başlanması. Halbuki o dönemde "insansız" kelimesi bile konuşulmuyordu. Demek ki geleceğin teknolojisini çok iyi öngörmek gerekiyormuş. (Aslında 80'li yıllarda uçan arabalar falan hayal ediliyordu. )

bu çalışmalara 2004-2005 yıllarında başlanması.
Tank, uçak, gemi ve silah sistemleri gibi alanlarda geç kalmamızın sebebi batı ve doğuya göre bu işlere daha geç önem vermemizden kaynaklanıyor. Aslında önem verdiğimiz çalışmalar var ancak onlar da o zamanki ülkenin başındakilerin Türkiye'nin gelişmesini önlemek için engellemelerinden dolayı bir adım öteye geçememesiden kaynaklanıyor.

IHA ve SIHA'lara ise yaklaşık olarak büyük ülkelerin önem vermeye başladığı zamanla aynı dönemde başladık. Şu an dünyada IHA - SIHA konusunda sayılı ülkelerin başında geliyoruz. Çalışınca, köstek olmak yerine destek olunca her şey gelişiyor kısacası.

@Atakan D. Bence daha eskilere dayanıyor. Ayrıca o yıllarda başka ülkelerin insansız hava araçlarıyla ilgileniyorduk ve ihale açıyorduk. Buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

ANKA'yı unutmuşum evet. 2014 yada 15 yılında aldığım savunma sanayii dergilerinin birinde konu olmuştu.

Selçuk Bayraktar bir lider ve şirket sahibi olarak takdirlerin en çoğunu hak ediyor ama arka planda çalışan bütün ekip ve kolları görüyorsunuz. Aselsan yaptığımız ihaların bir çok değil hatta neredeyse bütün kritik teknolojiyi üretiyor o yüzden Aselsan'ı unutmamak olmaz. SATCOM(Uydudan kontrol), AESA radar, diğer radarlar, Elektro-optik görüntüleme sistemi Aselsan CATS kullanılacak diye biliyorum, Aselsan'ın ürettiği CATS pek çok kabul görmedi diye biliyorum ama yeni geliştirdikleri ürünler var ama onlar yeni ürettiğimiz fırkateynler için mi yoksa genel mi bilmiyorum. Aselsan SAR radarıda entegre olacak. Motor konusunda TEİ hiç güvenmediğim ve hala bir halt üretemeyen bir şirket. Anka sürekli düşüyor ve bunda motor arızası olduğuna adım gibi eminim. Teknoloji transferi ile turboprop motor üretemeyen şirketi artık niye barındırıyorlar onuda anlamış değilim.

Son olarak demek istediğim şöyle bir şey var, TB2'ler Kanada yapımı Wescam MX-15 kullanıyordu ve Kanada barış pınarı harekatından dolayı süresiz ambargo uyguladı ve ambargoyu süresiz uzattı. Bazı TB2'ler Amerikan FLIR Systems firmasının Star Safire 380 ürününü kullanıyor. Akıncı motoru da Sich firmasının AI-450T motorunu kullanıyor, firmayı Çinliler Ukraynalılardan satın aldığı için o işte sakat gözüküyor. Şimdi Selçuk Bayraktar katma değerin yazılım olduğunu söylüyor haklı ama gördüğünüz gibi uçağın kalbini ve gözünü takmazsan hiçbir şeye yaramaz. Önüne gelen ambargo uygulayıp bizi yine pasif hale getirebiliyor. F-35 muadili hiçbir şey yok malesef, F4'lerin yerini doldurmak lazım. Biize 1000-2000 lb. bombalar atan platform lazım, MAM-L düştüğü yerdeki düşmanı öldüremiyor ve biz kamp bombalıyoruz. Neyin ne olduğu her şey operasyonel olduktan sonra belli olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu üretilen insansız hava araçlarını tamamen biz mi üretiyoruz? Motor falan bize mı ait? Eğer öyleyse hakikatten ellerine, emeklerine sağlık. Çok güzel görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…