Selçuk Bayraktar bir lider ve şirket sahibi olarak takdirlerin en çoğunu hak ediyor ama arka planda çalışan bütün ekip ve kolları görüyorsunuz. Aselsan yaptığımız ihaların bir çok değil hatta neredeyse bütün kritik teknolojiyi üretiyor o yüzden Aselsan'ı unutmamak olmaz. SATCOM(Uydudan kontrol), AESA radar, diğer radarlar, Elektro-optik görüntüleme sistemi Aselsan CATS kullanılacak diye biliyorum, Aselsan'ın ürettiği CATS pek çok kabul görmedi diye biliyorum ama yeni geliştirdikleri ürünler var ama onlar yeni ürettiğimiz fırkateynler için mi yoksa genel mi bilmiyorum. Aselsan SAR radarıda entegre olacak. Motor konusunda TEİ hiç güvenmediğim ve hala bir halt üretemeyen bir şirket. Anka sürekli düşüyor ve bunda motor arızası olduğuna adım gibi eminim. Teknoloji transferi ile turboprop motor üretemeyen şirketi artık niye barındırıyorlar onuda anlamış değilim.
Son olarak demek istediğim şöyle bir şey var, TB2'ler Kanada yapımı Wescam MX-15 kullanıyordu ve Kanada barış pınarı harekatından dolayı süresiz ambargo uyguladı ve ambargoyu süresiz uzattı. Bazı TB2'ler Amerikan FLIR Systems firmasının Star Safire 380 ürününü kullanıyor. Akıncı motoru da Sich firmasının AI-450T motorunu kullanıyor, firmayı Çinliler Ukraynalılardan satın aldığı için o işte sakat gözüküyor. Şimdi Selçuk Bayraktar katma değerin yazılım olduğunu söylüyor haklı ama gördüğünüz gibi uçağın kalbini ve gözünü takmazsan hiçbir şeye yaramaz. Önüne gelen ambargo uygulayıp bizi yine pasif hale getirebiliyor. F-35 muadili hiçbir şey yok malesef, F4'lerin yerini doldurmak lazım. Biize 1000-2000 lb. bombalar atan platform lazım, MAM-L düştüğü yerdeki düşmanı öldüremiyor ve biz kamp bombalıyoruz. Neyin ne olduğu her şey operasyonel olduktan sonra belli olacak.