AKK Kaldırılmayacak Mı?

Bu forumda bunları gördüğüme inanamıyorum gerçekten. Bir yerde bir haber görüyorsunuz, gerçekliğini ve devamında ne olduğunu araştırmadan atlıyorsunuz hemen. Arkadaşın dediği gibi BTK düzenlemesi neyse o olacak ve oldu da zaten. Daha hala neyini anlamıyorsunuz?

Superonline böyle bir düzenleme yapmadıklarını ve yayılan haberlerin yalan olduklarını DonanımHaber aracılığıyla belirtti ve kendi sitelerinde paketlerde herhangi bir değişiklik yok. Sadece Kablonet bu skandala imza attı. Altını çizerek belirtmek istiyorum "yeni aboneleri" için kotalı tarifeleri mevcut ve GB başına 2TL olduğu kendi resmi sitelerinde mevcut.

Hakaret olarak algılanmasın lütfen ama elinizde, evinizde heryerde internet mevcut araştırın ve şu cahillikten kurtulun lütfen.

Bundan sonra biz ne dersek o olacak. Artık İSS'ler de bunun farkında.

Ve sağolsun Türknet gibi kullanıcı dostu bir İSS'miz var çoktan AKK'yi komple kaldırmaya başladılar bile bölge bölge.

Bu forumda bunları gördüğüme inanamıyorum gerçekten. Bir yerde bir haber görüyorsunuz, gerçekliğini ve devamında ne olduğunu araştırmadan atlıyorsunuz hemen. Arkadaşın dediği gibi BTK düzenlemesi neyse o olacak ve oldu da zaten. Daha hala neyini anlamıyorsunuz?

Superonline böyle bir düzenleme yapmadıklarını ve yayılan haberlerin yalan olduklarını DonanımHaber aracılığıyla belirtti ve kendi sitelerinde paketlerde herhangi bir değişiklik yok. Sadece Kablonet bu skandala imza attı. Altını çizerek belirtmek istiyorum "yeni aboneleri" için kotalı tarifeleri mevcut ve GB başına 2TL olduğu kendi resmi sitelerinde mevcut.

Hakaret olarak algılanmasın lütfen ama elinizde, evinizde heryerde internet mevcut araştırın ve şu cahillikten kurtulun lütfen.

Ve sağolsun Türknet gibi kullanıcı dostu bir İSS'miz var çoktan AKK'yi komple kaldırmaya başladılar bile bölge bölge.

Evet. Beni etkileyecek bu durum neden mi? Uydunet'e geçecektim ee noldu şimdi? Bu arada başlığa bakarsan da anlarsın soru olarak sorduğu mu? Yani ben kesin olarak orda birşey dememişim anladın mı? Bilgi almak için açılmıştı bu konu zaten. Konuyu okusan anlardın ne yazdığımı orada.

Eski kişiler demişsin birde, ben Uydunet'e geçtiğimde doğal olarak yeni kullanıcı olacağım. Dostum adam artık TTNET'den bıkmış başka bir sağlayıcıya geçmek istiyor ve altyapısına en uygun Uydunet olduğunu görüyor ve bunu görünce vazgeçiyor. Konu cahillikle alakalı değil veya cahillik ile alakası bile yok. Bu arada "Bilmemek değil, sormamak ayıptır." diye bir atasözü vardır, umarım anlamışsındır.

Adsız.png

Bu arada işler öyle yürümüyor. ;)

Bu forumda kimse kendini veya başkasını haklı çıkarmak için uğraşmıyor. Uğraşanlar ise moderasyon ekibi tarafından gerekli şekilde uyarılır. Biz burada sizlere yardım etmeye çalıştığımız halde bu şekilde kaba bir üslup ile konuşmanız sizi hiçbir yere götürmez ne yazık ki.

Konuya dönecek olursak, daha öncede dediğim ve tekrar diyeceğim üzere, İnternet Servis Sağlayıcıları BTK'nun belirlemiş olduğu kurallar çerçevesine uymak zorundadır. TTNet ve Superonline gibi belli başlı İSS'ların basın açıklamalarında olduğu üzere BTK düzenlemelerinden taviz verilmemiştir. Kullanıcıların en merak ettiği 2 noktaya kesin cevap şu;
  • AKK sonrası hızlar 1 Mayıs itibariyle kullanıcının abone olduğu tarife hızına bağlı olarak kademeli şekilde düşecektir.
  • 1 Mayıs itibariyle 02.00-08.00 yapılan indirmeler ve yüklemeler kotaya işlemeye devam edecek, fakat AKK'dan düşmeyecektir.
Direk konudan giricem, güzel güzel anlatmışsınız, ama benim kafama yatmayan konu, 02:00 - 08:00 saatleri arasın da kullanılan internet'in kotaya yansıcak olmasıdır. Bunu nasıl bi otomosyon sistemine uyarlayabilirler, sonuçta sistem 75 gb'ı geçtiginde otomatik olarak hız düşürmeye ayarlanmış.

Direk konudan giricem, güzel güzel anlatmışsınız, ama benim kafama yatmayan konu, 02:00 - 08:00 saatleri arasın da kullanılan internet'in kotaya yansıcak olmasıdır. Bunu nasıl bi otomosyon sistemine uyarlayabilirler, sonuçta sistem 75 gb'ı geçtiginde otomatik olarak hız düşürmeye ayarlanmış.

BTK'nın kararlarına uymak zorunda oldukları gibi, yetenekli bir yazılımcı işe almaları da zor olmayacaktır :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı