Alan Wake 2 projesinde yaptığım çalışmalar ve ekran resimleri

Evren01

Hectopat
Selamlar, Alan Wake 2'nin çıkışıyla beraber projede çalışanların paylaşım yapma ambargosu kalkmış oldu, bu fırsat üzerine foruma uğrayıp paylaşım yapmak istedim. Alan Wake 2'nin geliştirme sürecine yaklaşık bir buçuk yıl önce katılma fırsatı buldum, ben ekibe katıldığımda yapım sürecinin ortalama yarısıydı. Yani projenin kabaca son 1 yıllık sürecinde çalışma fırsatı bulmuş oldum, ve oyun içerisinde oynanabilir alanlarda kullanılmak üzere pek çok farklı tip ve boyutlarda 3D assetler hazırlamaktan sorumluydum. Aşağıda yapmış olduğum ve oyunu oynarken de karşınıza çıkacak olan bazı assetleri paylaşacağım.

Yaptığım işler arasında büyük binalardan tutun küçük sokak lambalarına kadar, iç veya dış mekanlarda yeniden kullanılabilir olarak ayarlanmış kaplamalara ve irili ufaklı çevresel objelere kadar farklı tiplerde pek çok asset mevcuttur. Bu assetlerin çoğunluğu oyunun farklı bölgelerinde yeniden kullanılabilir tarzdadır.

Bu oyun için bize verilen grafik kalitesi kriterleri içerisinde bulunduğumuz nesilden bekleneni karşılamayı hedefliyordu. gerek modelleme, gerek kaplama, gerekse shader/material oluşturma noktasında çok titiz çalıştık, hatta bazı durumlarda ince teknik detaylarda çok uzun uğraşlar verip detaylara gömülüyorduk. Ama işin sonunda gerçekten çok güzel grafikleri olan, görsel uyumu göz dolduran bir oyun çıkardık ortaya. Ben de bunun bir parçası olmaktan mutluyum, bu profesyonel bir ekip ile uzun süreli çalışma fırsatı bulduğum ilk 3A oyun geliştirme deneyimimdi. Daha öncesinde destroy all humans 2 remake'de çalışmıştım ancak çok kısa süreliydi ve Alan Wake 2 kadar teknik bir proje değildi doğal olarak. Alan Wake 2 çok farklı bir tecrübe seviyesi oldu benim için.

-- Şu anda ise gelecek dönemlerde çıkarılacak olan yeni bir Call of Duty oyunu üzerinde çalışıyorum, bu ay başında yeni CoD projesinin geliştirme sürecine dahil oldum ve hiç şüphesiz oldukça uzun sürecek olan yapım süreci tamamlandığında, oyun esnasında bizzat göreceğiniz işlerimi paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Tabii Allah ömür verirse o güne ömrüm vefa ederse. :) Ekipçe NDA gizlilik sözleşmesine tâbi olduğumuz için hiçbir paylaşımda bulunamıyorum doğal olarak.

Şimdi gelelim ana konuya, aşağıda göreceğiniz assetlerle Alan Wake 2'yi oynarken karşılaşacaksınız, pek çoğu büyük, kameraya yakın ve göz önünde olacakları için oynarken gözünüze çarpacaktır. Benim paylaşım için almış olduğum Render'lar Remedy'nin oyun motoru olan Northlight Engine'den değil, ben assetleri ayrıca Unreal Engine 5'e import edip oradan render aldım özel olarak paylaşım yapmak için. Burada göreceklerinizin haricinde irili ufaklı başka assetler de yapmış olsam da bunların geneli küçük ve odak dışı alanda kaldıkları için konuyu ekran resimlerine boğmadan, en genel çalışmalarımı paylaşıyorum.

Ama ilk olarak bitiş jenerğinde geçen ismimi paylaşıyorum, çünkü eminim burayı herkes skip'leyecektir.

ALAN WAKE 2 Projesinde Yaptığım Çalışmalar ve Ekran Resimleri.

credits.jpeg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lamp 2.jpg

Lamp 1.jpg

Not: Aşağıda göreceğiniz post Office ve bookstore isimli iki büyük bina, yanlarındaki demir çitler ve binaların üstlerindeki lambalar haricinde kalan ortam tasarımı Alan Wake 2'den değildir, bahsettiğim assetler haricindeki ortamı ise güzel bir render almak maksadıyla ben kendim tasarladım.

Post-Office-1.jpg

Post Office 2.jpg

Bookstore 1.jpg

Bookstore 2.jpg

Aşağıdaki ahşap ve beton duvar/zemin/tavan kaplamaları oyunun her alanında yeniden kullanılabilir assetlere iyi bir örnektir. Bunlar birer 3D modelleme değil, yalnızca bu oyuna özel olarak oluşturduğum fotoreal shader materyalleridir teknik anlamda. En kısa yoldan 2D kaplama olarak oyun motorunda bölümleri tasarlayan ekip tarafından uygun görülen her yerde kullanılabilir. Aynı anda bir ev duvarına da uygulanabilir, bir kafe veya dış mekânlarda duran binalara da uygulanabilir.
Bir oyun oynarken aynı assetlerin karşınıza defalarca çıkıyor oluşunun farkına pek varmazsınız, çünkü her mekânın kendine has bir ışıklandırması, sisli veya temiz bir atmosferi, kirli, dağınık veya derli toplu ortam tasarımları vardır. Bu tasarımlar, yeniden kullanılan assetleri gözünüze benzersiz gösterir, oysaki bilhassa tekrar-tekrar kullanılmak üzere tasarlanmış olan assetlerle sık sık karşılaşırsınız, sadece çoğu kez bunu algılamazsınız.

Wood 1.jpg

Wood 2.jpg

Concrete 1.jpg

Concrete 2.jpg

Concrete 3.jpg

Carpet-1.jpg

Carpet 2.jpg

Fence 1.jpg

Fence 2.jpg

Stove 1.jpg

Stove 2.jpg

Stove 3.jpg

Stove 4.jpg

Bed 1.jpg

Bed 2.jpg

Bed 3.jpg

Hocam konu dışı ama bir sorum olucak , ilk bu işlere nasıl girdiniz acaba ?
Sorun değil hocam sorabilirsiniz.

Merak edip basit araştırmalar yaparak girdim yıllar önce. Herhangi bir akademik eğitim almadım bu konuda, zaten internette olabilecek en kaliteli eğitim setleri ücretsiz veya çok cüzzi miktarda ücretle veriliyor, yıllar boyunca videolu eğitim setleri takip ettim modelleme, texture, shader programlama vs. ile ilgili.

Bir zaman sonra kendi başıma yapabilir hale geldim ve Artstation isimli site üzerinde çalışmalarımı paylaşmaya başladım. 2 yıl kadar önce bir iş teklifi geldi site üzerinden ve 3A oyun sektörünün bir parçası oldum. Uzaktan - tam zamanlı çalışıyorum.

Sorun değil hocam sorabilirsiniz.

Merak edip basit araştırmalar yaparak girdim yıllar önce. Herhangi bir akademik eğitim almadım bu konuda, zaten internette olabilecek en kaliteli eğitim setleri ücretsiz veya çok cüzzi miktarda ücretle veriliyor, yıllar boyunca videolu eğitim setleri takip ettim modelleme, texture, shader programlama vs. ile ilgili.

Bir zaman sonra kendi başıma yapabilir hale geldim ve Artstation isimli site üzerinde çalışmalarımı paylaşmaya başladım. 2 yıl kadar önce bir iş teklifi geldi site üzerinden ve 3A oyun sektörünün bir parçası oldum. Uzaktan - tam zamanlı çalışıyorum.
Helal olsun hocam. Peki ortalama maaş değerleri memur maaşına yakın mı? Bu işlerde biraz ilgim var da. Cevaplamak istemezseniz de saygı duyarım.

Helal olsun hocam. Peki ortalama maaş değerleri memur maaşına yakın mı? Bu işlerde biraz ilgim var da. Cevaplamak istemezseniz de saygı duyarım.
Şirket yabancı olduğu için dolar bazında maaş veriyor hocam, ben 4000 dolar alıyorum Junior seviye olarak. Seviyeye göre artıyor maaşlar, mid level, senior, lead vs. diye gider.

Verilen maaş haricinde vergi veya sigorta gibi şeyler için ödenek verilmiyor, zira yabancı şirket, Türkiye ile resmî bir bağı yok, o sebeple sigorta vs. olmuyor. Onları ben kendim hallediyorum.

Şirket yabancı olduğu için dolar bazında maaş veriyor hocam, ben 4000 dolar alıyorum Junior seviye olarak. Seviyeye göre artıyor maaşlar, mid level, senior, lead vs. diye gider.

Verilen maaş haricinde vergi veya sigorta gibi şeyler için ödenek verilmiyor, zira yabancı şirket, Türkiye ile resmî bir bağı yok, o sebeple sigorta vs. olmuyor. Onları ben kendim hallediyorum.
Teşekkür ederim cevapladığınız için Allah bereket versin.

Hocam çalışma süresi nasıl. Günlük kaç saat çalışıyorsunuz ve Blender bu tarz işler için yeterli bir uygulama mıdır sizce?

Hocam çalışma süresi nasıl. Günlük kaç saat çalışıyorsunuz ve Blender bu tarz işler için yeterli bir uygulama mıdır sizce?
6 - 8 saat aralığında çalışıyorum esneklik gösteriyor duruma göre, hafta sonları tatil oluyor.

Evet Blender modelleme kısmı için tek başına yeterli bir uygulama. Ancak modellemenin dışında kalacak olan işlemler için farklı programlar kullanmakta elzemdir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı