Alaylı yazılımcı olmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan 533388
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 56
  • Görüntüleme 4.521
Comp eng mezunu ve 2 yıldır sektörde olan biri olarak; şuanki aklım olsa okumazdım. Ama tüm bu bilgi birikimi ve becerilerimi üniversite kazandırdı. En önemli kazandırdığı şey; araştırma ve nasıl öğrenmem gerektiği. Ve tabiki Network. Yaptığım network sayesinde aktif olarak sektördeyim. Birileri sana referans oluyor. Diğer türlü, diplomalı bir kişi yerine seni neden seçsinler ki?

Alaylı çokta güzel developer olunabilir. Ne yaptığını biliyorsan, networke sahipsen, referansların ve sana danışmanlık yapabilecek kişileri tanıyorsan, çok rahat sektörde yer edinirsin. Konu öğrenmek basit iş. Network edinmeyi, araştırmayı ve öğrenmeyi disiplin ve motive şeklinde yapabilecek misin? İşte üniversite bunu sağlıyor.

Sana en büyük tavsiyem; okulunu sallama. Okulda koyun gibi eğitim veriyorlar. Size ezberi dayatıyorlar. Git YouTube dan konuları detaylı incele, makaleler, tezler oku. Bu sayede hem okul konularını öğrenmiş olacaksın hemde programlama açısından bilgi birikimin ve genel kültürün artmış olacak.

Hocam baştaki durum bende de var nasıl hallederim? YKS 5 ay var TYT en düşük 80 geliyor zor sınavlarda. Yani bende de var çalışma isteği yok neredeyse 3 aydır sadece 2 hafta ders çalışmısımdır nasıl toparlarım?

Hocam sizin 9,10 ve 11. sınıf notlarınız kaçtı iyi miydi? Ya da denemelerde nasıl yapıyordunuz?

Comp eng mezunu ve 2 yıldır sektörde olan biri olarak; şu anki aklım olsa okumazdım. Ama tüm bu bilgi birikimi ve becerilerimi üniversite kazandırdı. En önemli kazandırdığı şey; araştırma ve nasıl öğrenmem gerektiği. Ve tabii ki network. Yaptığım network sayesinde aktif olarak sektördeyim. Birileri sana referans oluyor. Diğer türlü, diplomalı bir kişi yerine seni neden seçsinler ki?

Alaylı çok da güzel developer olunabilir. Ne yaptığını biliyorsan, networke sahipsen, referansların ve sana danışmanlık yapabilecek kişileri tanıyorsan, çok rahat sektörde yer edinirsin. Konu öğrenmek basit iş. Network edinmeyi, araştırmayı ve öğrenmeyi disiplin ve motive şeklinde yapabilecek misin? İşte üniversite bunu sağlıyor.

Sana en büyük tavsiyem; okulunu sallama. Okulda koyun gibi eğitim veriyorlar. Size ezberi dayatıyorlar. Git YouTube'dan konuları detaylı incele, makaleler, tezler oku. Bu sayede hem okul konularını öğrenmiş olacaksın hem de programlama açısından bilgi birikimin ve genel kültürün artmış olacak.

Hocam aslında matematik, fiziği seviyorum. Ama şu son sınavlarda notlarım biraz düşük geldi diye iyice hevesim kaçtı. Ailem de biraz üzgün bu notlardan dolayı açıkçası onların emeği boşa gidiyor diye ben de üzülüyorum.

Hocam aslında matematik, fiziği seviyorum. Ama şu son sınavlarda notlarım biraz düşük geldi diye iyice hevesim kaçtı. Ailem de biraz üzgün bu notlardan dolayı açıkçası onların emeği boşa gidiyor diye ben de üzülüyorum.
O zaman okuluna daha çok önem vermelisin.

Hocam sizin 9,10 ve 11. sınıf notlarınız kaçtı iyi miydi? Ya da denemelerde nasıl yapıyordunuz?

96-95-96 fen lisesindeyim bu üçünün ortalaması 95,8 ya da 96,2 çıkıyordu. Yani ders olarak çalıştım mı 3 saatlik konuyu 1,5 saate konuyu çözmeden yapabilirdim. Şu anda TYT netim 90 civarı. Hedefim ege tıp ama çalışmadan olmuyor yarın sınav var ama ben buradayım. Bilgisayar severim ama ben işimi garantiye almak istiyorum size de tavsiye olur belki. Tıp 10 yıl ama 5 yıl zaten maaş alıyorsunuz ve Amerika gibi ülkelerde ortalama ve biraz üstü yazılımcılardan doktor yüksek alıyor. Bu yüzden tıp istiyorum ama bilgisayar önü açık bir dal tıp isteyen biri olsam bile su götürmez gerçek ama kendini üst düzeylere gelmek için tıpçıdan yine zorlaman gerekecek ama bir proje tutması durumunda artık neredeyse hayatın rahat. Yazın bende az yazılıma uğraş verip HTML CSS Python kısımlarında kendimi geliştirmeyi planlıyorum. Aklımda 2-3 proje var. Özetle bilgisayar iyi kariyer alanı ve görülmen gerek yükselmeden olmaz olamaz bu yüzden gösterebilmen için kendini diploma güzel üniversitelerden şart.

Hocam baştaki durum bende de var nasıl hallederim? YKS 5 ay var TYT en düşük 80 geliyor zor sınavlarda. Yani bende de var çalışma isteği yok neredeyse 3 aydır sadece 2 hafta ders çalışmısımdır nasıl toparlarım? YKS size uzak ama tavsiyeniz işe yarayabilir.
Ünlü bir Karate ustasına sormuşlar "Başarınızın sırrı ne?" diye. (Adını hatırlamadığım bir Japon) O da cevap vermiş.

Başarılı olmamın üç sırrı var demiş.
Birincisi Temel Teknikler.
İkincisi Temel Teknikler.
Üçüncüsü Temel Teknikler.
Sağlam bir Temel oluşturmalısın ki üstüne kendin bir şeyler koyabilmelisin.

Benim okuldaki tek başarım Kimya olmuştu. Çok kötüydüm. En kötü dersimdi. Bir gün nedense bir şeyleri merak ettim ve Kütüphane'de araştırmaya başladım. O araştırmalar, derslerim ile ilgisi olmasa da Kimya'da sınıfın en iyisi olmamı sağladı sonraki senelerde.

Son düzenleme:
Ünlü bir karate ustasına sormuşlar "başarınızın sırrı ne?" diye. (adını hatırlamadığım bir Japon) o da cevap vermiş.

Başarılı olmamın üç sırrı var demiş.
Birincisi temel teknikler.
İkincisi temel teknikler.
Üçüncüsü temel teknikler.
Sağlam bir temel oluşturmalısın ki üstüne kendin bir şeyler koyabilmelisin.

Benim okuldaki tek başarım kimya olmuştu. Çok kötüydüm. En kötü dersimdi. Bir gün nedense bir şeyleri merak ettim ve kütüphane'de araştırmaya başladım. O araştırmalar, derslerim ile ilgisi olmasa da Kimya'da sınıfın en iyisi olmamı sağladı sonraki senelerde.

Hocam o bende tutmuyor iş gibi geliyorlar artık küçüklüktede şu anda aile baskısı ders isteğimi söndürdü.

Aslında çalışsam yapabileceğimi düşünüyorum, matematik öğretmenim de bu notuma şaşırdı. Ama aklımda ya çalışsam bile başarısız olurum düşüncesi var ya da ya sınavda heyecan yaparsam düşüncesi var.
Kendine güvenin yok daha dostum. Ona bakılırsa 1 saniye sonra nefes alacağının bile garantisi yok. Ama insanoğlu 40 yıl sonrasını bile hayal ediyor. Yani demem o ki hayal, özgüven, disiplin, motivasyon ve sabırla işine odaklanman lazım.

Ayrıca daha çok gençsin illa hayvan gibi derslerine odaklanmana gerek yok. Bırak başka hobilerin de olsun. Kendine kazandırdığın yeni bir hobi ömür boyu seninle kalabilir.

Ben daha 15 yaşındayım ve çok kararsızım.
Sana daha önceki konularında da söyledim. Okuluna odaklan, üniversiteyi hedefle. Üniversite sana hiç değilse çevre imkanı sunacak. Fikir tartışabileceğin, seninle aynı mesleği hedefleyen insanlarla bir arada olacaksın. 15 yaşındasın. Yanılmıyorsam 10. sınıf. Şimdi derslerine sıkı çalışırsan Türkiye şartlarında iyi bir üniversiteye girersin. İyi üniversitenin, kötü üniversiteden farkı eğitimden ziyade öğrenci profili.

Teknik eğitim her zaman artidir ayrıca. Ufkunu açar.

Hocam o bende tutmuyor iş gibi geliyorlar artık küçüklüktede şu anda aile baskısı ders isteğimi söndürdü.
Okul zaten işe hazırlık. Ne öğrenirsen, bir gün birinin mesleğinde bir temel oluşturuyor. Programlama da bir iş. Eğlenceli, heyecanlı bir şey değil. Heyecanı kendin katacaksın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı