Alaylı yazılımcı olmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan 533388
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 56
  • Görüntüleme 4.524
Alaylı yazılımcı olmak günümüz şartlarında zaten olması gereken şeylerder birisi.
Okula giderek kimse kaliteli yazılımcı olacağını beklemesin.

Dünyanın en iyi üniversitesine gitse bile kendini çok iyi geliştirmiş birini geçmesi neredeyse imkansızdır.
Yazılım mesleği bir okula giderek veya bir yerden eğitim alarak yapılacak bir iş değil.

Kendim 10 yıldır yazılım geliştiriyorum. Kendim öğrendim, kendim yaptım.
Üniversiteyi kazanıp gitmedim. İyi ki gitmemişim. Yoksa şu an bilgi birikimimin %1'ini bile kazanamazdım okuldan dolayı.

Alaylı yazılımcı olmak günümüz şartlarında zaten olması gereken şeylerder birisi.

Dünyanın en iyi üniversitesine gitse bile kendini çok iyi geliştirmiş birini geçmesi neredeyse imkansızdır.
Yazılım mesleği bir okula giderek veya bir yerden eğitim alarak yapılacak bir iş değil.

Kendim 10 yıldır yazılım geliştiriyorum. Kendim öğrendim, kendim yaptım.
Üniversiteyi kazanıp gitmedim. İyi ki gitmemişim. Yoksa şu an bilgi birikimimin %1'ini bile kazanamazdım okuldan dolayı.
Ne tür yazılım geliştiriyorsun? Ne konumdasın? Onları da belirtseydin.

Ne tür yazılım geliştiriyorsun? Ne konumdasın? Onları da belirtseydin.
Web tasarımları, grafik ve logo tasarımları yapıyormuş.

@296181 nereden biliyorsunuz işlerin kötü olduğunu? Sanırım benim ekranımı görüyorsunuz.

Ek gelir kapısının ne gibi bir zararı olabilir?
Kendi işime gelirsek, kendim proje yöneticiliği yapıyorum 3 yıldır. Ondan önce 7 yıl yazılım geliştiriciliği yaptım farklı alanlarda, farklı şirketlerde. Sanırım yeterli bir bilgi :like:

@Ancestor tek yaptığım iş o değil.

Masaüstü yazılımları, gömülü sistemler ve bulut hizmetleri gibi daha sayabileceğim farklı alanlarda da çalıştım.

Hatta geliştirdiğim 2 adet açık kaynaklı yazılım da mevcut Sosyal üzerinde.

@296181 nereden biliyorsunuz işlerin kötü olduğunu? Sanırım benim ekranımı görüyorsunuz.

Ek gelir kapısının ne gibi bir zararı olabilir?
Kendi işime gelirsek, kendim proje yöneticiliği yapıyorum 3 yıldır. Ondan önce 7 yıl yazılım geliştiriciliği yaptım farklı alanlarda, farklı şirketlerde. Sanırım yeterli bir bilgi :like:
Forum'da reklam yapan yazılımcı görmedim. Ondan öyle düşünüyorum. Buradan alabileceğin teklifler "50 liraya yapar mısın abi?" türünde olur. WMaracı var, istersen oralara takıl. Daha iyi işler bulursun.

Son düzenleme:
Alaylı yazılımcı olmak günümüz şartlarında zaten olması gereken şeylerden birisi.
Gelişmişlik kişinin kendisinde bitiyor; doğru. Ancak okuldan dolayı sahip olacağın bilginin %1'ine bile sahip olamayacağın bilgisini kim verdi? Neden böyle bir durum söz konusu olsun? Ne zannediyorsunuz ki üniversiteyi? Bir kaç tane rastgele insan bir araya hiç bir şey öğrenmeden vakit geçirmek için mi geliyor?

Okul okumadan bir şey olamazsın diyen yok. Okulun okunmasının artıları var. Ama hadi bunu tartışmayı geçtim, senin mesajına göre okul okuyan biri bir halt olamaz bu sektörde. Hatta daha ileri gidip yazılımcı olmak için alaylı olmak gerekli gibi bir mesaj atıyorsun. Desene bilgisayar bilimleri okuyan bu işin kitabını yazmış insanlar, okulda okumasalar daha iyi olacaklardı...

Tüh Dennis Ritchie beyefendiye yazık olmuş. Hep vaktini boşa harcamış... Linus Torvalds'da hata yapmış...

Bu iş kişinin becerisine bağlı. Her okul okuyan bu adamlar seviyesine gelmiyor tabii ki. Okul okuyup okumaması başarısında sadece ufak bir aşama. Ancak okul okuması kesinlikle bir artı ve iyi bir okul, iyi eğitmen ve iyi çevre demek. İyi eğitmen kişinin ufkunun açılmasında kesinlikle rol oynuyor.

Nasıl bu kadar eminsin? Nereden biliyorsun o dünyanın en iyi üniversitesine gidecek kapasitedeki adamın, alaylı bir yazılımcı kadar veya daha fazla kendini geliştiremeyeceğini? Yani nasıl bu kadar eminsin?

Yine aynı şekilde nasıl bu kadar eminsin asla sana bir şey katmayacağından hatta şuan ki halinden daha kötü olmana sebep olacağından?

Gelişmişlik kişinin kendisinde bitiyor; doğru. Ancak okuldan dolayı sahip olacağın bilginin %1'ine bile sahip olamayacağın bilgisini kim verdi? Neden böyle bir durum söz konusu olsun? Ne zannediyorsunuz ki üniversiteyi? Birkaç tane rastgele insan bir araya hiçbir şey öğrenmeden vakit geçirmek için mi geliyor?

Okul okumadan bir şey olamazsın diyen yok. Okulun okunmasının artıları var. Ama hadi bunu tartışmayı geçtim, senin mesajına göre okul okuyan biri bir halt olamaz bu sektörde. Hatta daha ileri gidip yazılımcı olmak için alaylı olmak gerekli gibi bir mesaj atıyorsun. Desene bilgisayar bilimleri okuyan bu işin kitabını yazmış insanlar, okulda okumasalar daha iyi olacaklardı...

Tüh dennis ritchie beyefendiye yazık olmuş. Hep vaktini boşa harcamış... Linus Torvalds'da hata yapmış...

Bu iş kişinin becerisine bağlı. Her okul okuyan bu adamlar seviyesine gelmiyor tabii ki. Okul okuyup okumaması başarısında sadece ufak bir aşama. Ancak okul okuması kesinlikle bir artı ve iyi bir okul, iyi eğitmen ve iyi çevre demek. İyi eğitmen kişinin ufkunun açılmasında kesinlikle rol oynuyor.

Nasıl bu kadar eminsin? Nereden biliyorsun o dünyanın en iyi üniversitesine gidecek kapasitedeki adamın, alaylı bir yazılımcı kadar veya daha fazla kendini geliştiremeyeceğini? Yani nasıl bu kadar eminsin?

Yine aynı şekilde nasıl bu kadar eminsin asla sana bir şey katmayacağından hatta şu anki halinden daha kötü olmana sebep olacağından?

Hocam ben sizin yazınız dışında da biraz araştırdım ve çoğu kişi okumayı tavsiye ediyor. Dediğiniz gibi iyi bir network oluşturmak için de önemliymiş ve yine sizin de dediğiniz gibi iyi bir üniversite daha iyi olurmuş ancak kötü üniversitede de başlarılı bir programcı olunabiliyor.

Hocam ben sizin yazınız dışında da biraz araştırdım ve çoğu kişi okumayı tavsiye ediyor. Dediğiniz gibi iyi bir network oluşturmak için de önemliymiş ve yine sizin de dediğiniz gibi iyi bir üniversite daha iyi olurmuş ancak kötü üniversitede de başlarılı bir programcı olunabiliyor.
Olunamaz dediğim bir mesajım var mı? Sanmıyorum. İyi bir üniversite = iyi bir network. Ek olarak iyi bir eğitmen ufuk açar. Kötü bir üniversitede de bunları bulma şansın var. Yok değil. Bunlar olmadan iyi yazılımcı olunmaz diye bir şey de yok. Ama neden bu artıları edinmeyesin? Neden kendine bunları katmayasın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı