ALES'te 90 üstü yapmak çok mu kolay?

Daha fazla  
İyi sosyaller üniversite 3. sınıftayım 3.4 ortalamam var, yanında çalıştığım hocam YÖK dil ve ALES girmemi istedi. İkisinden de min 90 yapmamı istiyor. ALES'te 90 üzerinde net yapmak ne kadar kolay? Ve buna çalışmak için hangi kaynakları kullanıp ne yapmam lazım hiçbir bilgim yok. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi sosyaller üniversite 3. sınıftayım 3.4 ortalamam var, yanında çalıştığım hocam YÖK dil ve ALES girmemi istedi. İkisinden demin 90 yapmamı istiyor. ALES'te 90 üzerinde net yapmak ne kadar kolay? Ve buna çalışmak için hangi kaynakları kullanıp ne yapmam lazım hiçbir bilgim yok. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

O kadar kolay değil.

Hocam öncelikle +90 almanız gereken puan alanı hangisi? Bildiğiniz üzere ALES skorlamasında sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanlamaları mevcut.

Sayısal puana ihtiyacınız varsa direkt ALES matematik üzerine yoğunlaşın. Hatta tama yakın yapmanız gerekecek. ALES matematikte mat-1 konuları ile sayısal mantık sorulur. TYT'ye kıyasla daha kolay olduğunu söyleyebilirim.
Eğer sözel puana ihtiyacınız varsa ALES Türkçe size daha çok puan verecektir. ALES Türkçede dil bilgisi yok. Paragraf ile sözel mantık var. Paragrafları genellikle uzun ve zorludur.

Kaynak olarak direkt son 5 yılın çıkmış sınav sorularını alıp çözün. Sadece bu kadar. ÖSYM her sınavda aynı tarzda soruyor. Soru sayısındaki konu sıralamasına kadar. Şu ana kadar gördüğüm en stabil ve tarzını koruyan sınav ALES'tir kendi fikrimce. Hatta YouTube'dan 2-3 tane ALES soru çözümü izleyin dediğimi göreceksiniz.

Ben de ALES-2025/1 sınavına hazırlanan birisi olarak başarılar dilerim :)

Hocam öncelikle +90 almanız gereken puan alanı hangisi? Bildiğiniz üzere ALES skorlamasında sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanlamaları mevcut.

Sayısal puana ihtiyacınız varsa direkt ALES matematik üzerine yoğunlaşın. Hatta tama yakın yapmanız gerekecek. ALES matematikte mat-1 konuları ile sayısal mantık sorulur. TYT'ye kıyasla daha kolay olduğunu söyleyebilirim.
Eğer sözel puana ihtiyacınız varsa ALES Türkçe size daha çok puan verecektir. ALES Türkçede dil bilgisi yok. Paragraf ile sözel mantık var. Paragrafları genellikle uzun ve zorludur.

Kaynak olarak direkt son 5 yılın çıkmış sınav sorularını alıp çözün. Sadece bu kadar. ÖSYM her sınavda aynı tarzda soruyor. Soru sayısındaki konu sıralamasına kadar. Şu ana kadar gördüğüm en stabil ve tarzını koruyan sınav ALES'tir kendi fikrimce. Hatta YouTube'dan 2-3 tane ALES soru çözümü izleyin dediğimi göreceksiniz.

Ben de ALES-2025/1 sınavına hazırlanan birisi olarak başarılar dilerim :)
Hocam cevabınız icin teşekkür ederim sayisal olarak girecegim, turkce mat toplam min 90 doğrudan bahsediyorum, bu puan işlerini hic bilmiyorum açıkçası. Dediginiz kimi çözümlü çıkmış sinavlari alip dumenden bi çözecegim oyle oturup calisacak kadar vaktim yok.

Hocam cevabınız icin teşekkür ederim sayisal olarak girecegim, Türkçe mat toplammin 90 doğrudan bahsediyorum, bu puan işlerini hiç bilmiyorum açıkçası. Dediginiz kimi çözümlü çıkmış sinavlari alip dumenden bir çözecegim oyle oturup calisacak kadar vaktim yok.

Çıkmış soruları çözmeniz yeterli olacaktır. ALES'te en büyük problem zamandır. Ben 1 defa girdim ve bu durumları bilmediğim için yetiştirememiştim. 140 dakika olacak şekilde (sınav 150dk ama optik kodlamadan +10 dk düştüm) kendinizi alıştırmanız en büyük avantaj olacaktır.

Çıkmış soruları çözmeniz yeterli olacaktır. ALES'te en büyük problem zamandır. Ben 1 defa girdim ve bu durumları bilmediğim için yetiştirememiştim. 140 dakika olacak şekilde (sınav 150dk ama optik kodlamadan +10 dk düştüm) kendinizi alıştırmanız en büyük avantaj olacaktır.
Teşekkürler. Çıkmış sorulari sürekli çözüp tytdeki gibi zaman tutacagiz o zaman.

@KAPINO bu arada hangi yayinin denemelerini aldiniz?

Son düzenleme:
Ben deneme almadım hocam. ALES Çıkmış Soru kitabını aldım. Fazlasıyla yeterli ve ideal olduğunu düşünüyorum. Yukarıda bahsettiğim gibi ÖSYM her seferinde aynı tarzda soruyor. Başka yayınevi denemesi çözmenin iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum.
Bu çıkmış soruları deneme mantığıyla süre tutarak çözmeniz yeterli olur.

Bu YouTube kanalında ise ALES matematik çözümleri var. Buradan da takip edebilirsiniz dilerseniz.

Ben deneme almadım hocam. ALES Çıkmış Soru kitabını aldım. Fazlasıyla yeterli ve ideal olduğunu düşünüyorum. Yukarıda bahsettiğim gibi ÖSYM her seferinde aynı tarzda soruyor. Başka yayınevi denemesi çözmenin iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum.
Bu çıkmış soruları deneme mantığıyla süre tutarak çözmeniz yeterli olur.

Bu YouTube kanalında ise ALES matematik çözümleri var. Buradan da takip edebilirsiniz dilerseniz.
Hocam zaten denemden kastim çıkmış sorular, yani bu attığınız. Ama çözümlü mu alsam çözümsüz mu o konuda kararsizim. Sadece attiginiz kanal yeterli midir

Hocam zaten denemden kastim çıkmış sorular, yani bu attığınız. Ama çözümlü mu alsam çözümsüz mu o konuda kararsizim. Sadece attiginiz kanal yeterli midir?

Bu attığım linkteki sorular çözümlü halihazırda ancak ben çözümlerini pek beğenmedim. Video çözümlü değil maalesef. Oldukça yüzeysel şekilde üzerinden geçmiş özellikle Türkçe kısmında. Yediiklim yayınlarının da ALES çıkmış kitabı var ama video çözümlü mü emin değilim.

Bana bu kanal yeterli geliyor. Özellikle çözemediğim sorular olduğunda gayet iyi oldu.

Bu attığım linkteki sorular çözümlü halihazırda ancak ben çözümlerini pek beğenmedim. Video çözümlü değil maalesef. Oldukça yüzeysel şekilde üzerinden geçmiş özellikle Türkçe kısmında. Yediiklim yayınlarının da ALES çıkmış kitabı var ama video çözümlü mü emin değilim.

Bana bu kanal yeterli geliyor. Özellikle çözemediğim sorular olduğunda gayet iyi oldu.
Yediiklim video cozumlu ama yorumlari pek iyi degil, bide fiyati bunu iki katı. Hangisini aldam bilemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı