YKS'de İlk 1000 Gibi Dereceler Yapmak Çok mu Zor?

Sayısal için konuşacak olursam, evet çok zor.

Çok zor değil ama 1-2 senelik bir iş de değil. 5 arkaraş ilkokuldan beridir devam ediyoruz. 2 arkadaşın ders çalışma anlayışı bizden farklıydı her zaman. İlkokuldan itobaren iyi çalışıyorlar. Lisede de aynıydı. Biz 3 arkadaş salladık hep. Son 2 sene kasalım dedik. Hayatsız gibi çalışırız dedik, olmadı. Zaten düzgün çalışma alışkanlığı kazanana kadar 1 senemiz boş geçti. Son sene bizi iyi denebilecek okullara sokacak kadar çalışabildik. Diğer iki arkadaş son 2 sene bizden daha az çalıştılar ama altta 10 senelik bir birikim vardı. Birisi Boğaziçi bilgisayar, diğeri İTÜ elektrik kazandılar. Yani kabaca altyapı ve geçmiş dönem calışma alışkanlığı varsa neden olmasın?

Hocam ama olayin bir de su yani var, denemelerde iki sene boyunca arka arkaya kapistigim(aralarda max iki uc net) iki arkadasimla benim aramdaki notlar sunlar.
Biri 20 yapti(sanirim 20ydi yanlis olmasin) Canakkale Dis.
Ben 60 yaptim, Nisantasi Bilgisayar.
Diger arkadas ise benden de kotu yapti fakat soylemiyor netini, bu sene mezun.

Bir yere kadar sinav yonetimi fakat ilk 10bin ve ustu gercekten cok azim ve acikcasi kafa istiyor.
O da doğru bizde de öyleydi ama sınav sonuçlarımız pek yakın değildi.

Ama ilk 1000'e giren tanıdıklarımın ortak özellikleri 10. sınıftan itibaren azar azar ama düzenli çalışmalarıydı 12'de de bunu pekiştirdiler, ondan sonra tek yaptığımız şey, günde 12 saat program yapan youtube kanallarına gülüp geçmek olmuştu.
(12. sınıfın da yoğunluğu var tabi neredeyse piyasadaki bütün denemeleri halletmiştik üstüne okul zamanı eklenince yorucu oluyor ama ilk 1000 için bunlar gerekli)

Ama dediğim gibi şartlamamak da lazım ki ben kendimi ilk 1000 için şartladım olmayınca da etkisini 3 4 ay atamadım (halen daha düşünüyorum ama nasip işte)

Benim lisede tembel bi arkadaşım vardı, lise 3'ün 2. dönemi kendini düzene soktu son sene de baya çalıştı ve 1800 yaptı. Kabaca 1.5 senelik sıkı bir çalışma gerek herhalde ortalama biri için, öyle zeki bi çocuk değildi. Son sene teneffüslerde beraber NSS oynar kupon doldururduk ama çalıştığı zaman da verimli çalışıyormuş demek ki.

Bu durum kişiden kişiye göre değişir ve benim düşünceme göre kendini farklı kişilerle kıyaslamaya devam ettiğin sürece girebileceğin en iyimser sıralama 200-300 bin arası olur. Herkes bir değil.

Bu durum kişiden kişiye göre değişir ve benim düşünceme göre kendini farklı kişilerle kıyaslamaya devam ettiğin sürece girebileceğin en iyimser sıralama 200-300 bin arası olur. Herkes bir değil.
Adamın biri: "Biz neden Norveç gibi olamıyoruz değil de, Allah'a şükür Somali'den daha iyiyiz gibi konuşuyoruz." diyor. Ama yine de dediğiniz gibi çok yükseklere uçtum.
Ama dediğim gibi şartlamamak da lazım ki ben kendimi ilk 1000 için şartladım olmayınca da etkisini 3 4 ay atamadım (halen daha düşünüyorum ama nasip işte).
Ben bu sene gireceğim. Liseden mezun olalı bayağı oldu. Fakat uzun zamandır ders çalışmadım. Karekök 0 çözmek bile zor gelmeye başladı.

@The Tribal Chief bu arada her şey mümkün fakat sen ders çalışmaktan ziyade sürekli bu tarz konular açtığından dolayı geleceğini olumlu görmüyorum. Yapman gereken tek şey, ders çalışmak. Çalıştığında da olmazsa nasip der geçersin, realist hedefler doğrultusunda tabii. Bir de sürekli kendini farklı kişilerle kıyaslıyorsun.

bu arada her şey mümkün fakat sen ders çalışmaktan ziyade sürekli bu tarz konular açtığından dolayı geleceğini olumlu görmüyorum.
Defalarca ders çalışmayı denedim. Doktorum ders çalışma diyor. Kafam takıldı o yüzden açtım. Mesela PC programcılığı okuyacağım. Ki 2 yıllık, ikinci öğretim ve 253 puan. Ben buna gitmek istiyorum.

Peki neden olumlu görmüyorsunuz? Onu anlamadım. Biraz da kendime yediremiyorum. Ama hedefim var. Kolay puan diye kendimi kasmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı