AliExpress-PTT Kargo mağduriyeti

ZA12AIMBOT

Centipat
Katılım
16 Temmuz 2022
Mesajlar
559
Çözümler
3
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS MEGALODON RTX 3060 Ti
INTEL İ5-12400F
NZXT X53 240MM AIO
XPG SPECTRIX D41 4133 MHZ CL 19 2X8
ASUS H610M-A D4
1 TB WD HDD
SEAGATE FIRECUDA 510 NVMe 250 GB M.2 SSD
XIGMATEK X-POWER 500W 80 PLUS PSU
ASUS GX 601 ROG STRIX HELIOS CASE
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam, iyi Sosyaller. Ya şu AliExpress'ten gelen ürünlerin PTT ile getirilmesine bir çözüm yok mu yaahu? :) Arkadaş AliExpress'ten alışveriş yapmaktan soğuttular beni ya, forumlarda Aras Kargo ile de geliyor denmiş fakat ben bugüne kadar ürünün vergisini hep AliExpress üzerinden ürünü satın alırken ödedim ve daha Aras Kargo'yu görebilmiş değilim. PTT kargomu Diyarbakır'a getirdiği gibi direkt dağıtıma çıkarıyor ve 1, 2 saat geçtiği gibi sisteme adreste bulunamadı olarak giriyor. Sadece 1 kere getirdiler kargomu o da ilk siparişimdeydi. Bu çalışanları şikayet edebileceğim bir yer yok mu? PTT arabaları boşuna yatıyor şube önünde herhalde. Adamlar yan gelip 1 ay şubede oturup maaş alıyorlar yazıklar olsun ya.

Tabii ki genelleme yapmıyorum lakin Diyarbakır/Bağlar şubesi böyle. Az bir Google'da araştırın şubeyi aldığı yıldızı yorumları falan görürsünüz zaten. Gidip almaktan yoruldum kargoları. Dediğim gibi muhatap bulamıyorum derslerini almaları gerektiklerini düşünüyorum artık belki benim sayemde millete de kargosu gider. Nereye şikayet edebilirim ya böyle dava gibi olsun istemiyorum, sadece şikayet edildikleri kulaklarına gitsin, gözleri korksun diye böyle bir şey yapmak istiyorum. Ben müşteriyim arkadaş siz kargocuysanız kargoyu adrese teslim etmek ZORUNDASINIZ! Bunun için maaş alıyorsunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PTT genel olarak kötü zaten ben hiç memnun olanı görmedim. İstanbul'dan Samsun'a kargoyu 1 haftada anca getirmişlerdi. Hem çok yavaşlar hem de ilgisizler maalesef.
 
Aynısını bana da sürekli yapıyorlardı 3 yıl önce, şikayet etsende haklı taraf onlar, PTT'nin alixpressden takipsiz kargolar için alıcıyı araması gibi zorunluluğu yokmuş, benim kargolarımı apartman önüne atıp gidiyorlardı haber vermeden
 
Hangi kargonun teslim alacağı bölge bölge değişiyor. Bana İstanbul'da Aras Kargo ile geliyor. Bizim burada ki PTT kargo genel olarak iyi olsada sizin orada bulunan anlaşılan baya kötü, devlet sirketi olduğu için şikayet etseniz bile ilgilenen olacağıni sanmıyorum.
 
Çinden Istanbul'a 6 günde ulaşıp, Istanbul'dan bana ulaşması 21 gün sürmüştü :) Size bir tüyo vereyim, bazı ürünlerine kendi fiyatı çok daha ucuz ve kargo fiyatı çok pahalı oluyor. Bunlar aras ile oluyor öyle gözlemledim. Yani şöyle anlatayım aynı ürünü 2 farklı satıcıda gördüyseniz ve biri 50 TL + 150 TL kargo öteki ise 170 TL + 30 TL kargo ise 150 TL kargo olan aras, 30 TL olan PTT oluyor.
 

Geri
Yukarı