Alım gücü cidden kötü mü?

Merhaba arkadaşlar beni hakaret hariç elestirebilirsiniz. Normalde ben markete gidince istediğimi pek alamam ama yaklaşık 1 ay önce pastanede işe girdim. Pasta, kurabiye vs. yapıyoruz. Günde 20 pasta, supangle, magnolya vs. cesit çeşit tatlılar. Ben yarın ise gittiğimde her şey satılmış, hicbir sey yok.😯 Resmen mal yetişmiyor. Ama insanlar hala bir şey alamıyoruz diyor. Fikriniz? Alım gücü kötü ama insanlar hala istediğini alıyor. 🧐
Pastahaneki tatlıların satılıp satılmaması ile alım gücünün ne alakası var ? Pastahaneye giden adamın parası vardır zaten, istediğini alır fakir halkı düşünan var mı acaba ? Ben geçen sene 400tl ye mouse alacaktım pahalı geldi almadım şu anda o mouse 800tl alım gücü yarı yarıya zayıfladı. Dolar 6 diye üzülenler şu an dolar 17.4 diye seviniyor. İnsanlar yurtdışında 5000dolara araba alıyor yani 5000 birime, burada adam 5000 tl ye yani 5000 birime arabayı bırak bilgisayar alamıyor. Millet yurtdışında 70 birime en iyi mouseyi alıyor burada aynı mouselar 1000tl. Alım gücünün a sı yok bizde gürcistanın parası bundan 2 yıl önce bizden yaklaşık 10 kat değersizdi şu an adamların parası bizim paramızın yaklaşık 6 kat değerli. Ülke batmış haberin yok.

Olay alamamak değil, daha azını alabilmek. Bir tatlı keyfimiz vardı ona da mı göz diktiniz? 2020 haziran gibi tavuk döner 6 liraydı, şu an 19 lira. 2020 yılında asgari ücret 2943 idi, şuan 5500 lira. Birisi 3 kat artmış, diğeri 2 kat bile artmamış. Anladın mı?

Hocam alım gücü kötü ama insanlar deli gibi her şeyi alıyor ben bunu anlamıyorum.

İyi de yarın dünden berbat çünkü ha bire zam geliyor zamlanmadan ne alırsan kar artık TL eriyor çünkü. Cebinde ki paranın değeri yok. Pastayı da lüks görüyorsanız diyecek lafım yok sokaklarda ki dayılar gibisin adam suyu lüks görüyor su olmuş 3 lira.

Pastahaneki tatlıların satılıp satılmaması ile alım gücünün ne alakası var ? Pastahaneye giden adamın parası vardır zaten, istediğini alır fakir halkı düşünan var mı acaba ? Ben geçen sene 400tl ye mouse alacaktım pahalı geldi almadım şu anda o mouse 800tl alım gücü yarı yarıya zayıfladı. Dolar 6 diye üzülenler şu an dolar 17.4 diye seviniyor. İnsanlar yurtdışında 5000dolara araba alıyor yani 5000 birime, burada adam 5000 tl ye yani 5000 birime arabayı bırak bilgisayar alamıyor. Millet yurtdışında 70 birime en iyi mouseyi alıyor burada aynı mouselar 1000tl. Alım gücünün a sı yok bizde gürcistanın parası bundan 2 yıl önce bizden yaklaşık 10 kat değersizdi şu an adamların parası bizim paramızın yaklaşık 6 kat değerli. Ülke batmış haberin yok.
Hocam pasta istek mesel a alinsmasi veya alınmaması ihtiyaç değil. Aciz diyen halk alıyor işte 😐

Hocam alım gücü kötü ama insanlar deli gibi her şeyi alıyor ben bunu anlamıyorum

Bugün biri çocuğuyla dükkanımıza girdi, 10 TL'lik çekirdek aldı ve çıkacakken çocuğu jelibonları görüp annesine almak için yalvardı annesi ise çocuğa uzun bir süre paralarının olmadığını anlatmaya çalıştı ve en sonunda çocuğun ağlaması ile beraber dükkandan çıktılar. Zengin kesim aşırı zengin fakir kesim aşırı fakir, orta direk bulmak zor.

Hocam alım gücü kötü ama insanlar deli gibi herşeyi alıyor ben bunu anlamıyorum
Anlamaman normal çünkü iktisat bilgin yok. İnsanlar bugün alabileceği ürünleri gelecekte alamayacağı korkusuyla gelecekteki harcamalarını bugüne çekiyor, yüksek enflasyon olan ülkelerde gayet normal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı