Alındı: 3000TL'ye monitör dahil sistem önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hicbir sorun yasamazsin, merak etme. Eger butceni 3080TL'ye cikarirsan, benim onerdigim sistemin yanina Thermatake NIC F3 islemci sogutucu al.

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet, bir önceki konuda sizin önderdiğiniz sistemi almıştım bir iki değişiklikle. Bu sistemi de çok beğendim, işlemci İntel tam istediğim gibi. Ama işlemciyi i5 4690 yapıp ekran kartını da Asus Gtx770 Directcu 2 Gddr5 4Gb 256Bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar bunun ile değişsem mi acaba? İşlemci i5 yapma sebebim alınacak renderlar maximum 720p çözünürlükte, 30dk'lık filmler olacak. Ama genelde 480p'lik videolar ile çalışacağım.

@sinemkly Eğer işlemciyi bütçe düşsün diye yapıyorsanız boşa yapmayın, verdiğim diğer İntel işlemcilerden kat kat üstün ve daha yeni seri olduğundan daha işinize yarayacaktır. Hem de bütçeniz dahilinde olduğundan sıkıntı çıkarmayacaktır. Ekran kartını ise Asus değil verdiğimi seçin nedeni Asus CU2'lerin bazılarında oc sebebi ile mavi ekran alabiliyorlar.

Şimdi diyeceksin oc ise düşüşürüz ancak düşürmeye gerek yok, çünkü verdiğimi alırsan fanın büyüklüğü ve petekleri daha büyük olduğundan soğutması ile mavi ekranlara sebep olmayacaktır. Eğer olursa da Asus'da düşüreceğinden daha az düşürme fırsatın olur.

@sinemkly Eğer işlemciyi bütçe düşsün diye yapıyorsanız boşa yapmayın, verdiğim diğer İntel işlemcilerden kat kat üstün ve daha yeni seri olduğundan daha işinize yarayacaktır. Hem de bütçeniz dahilinde olduğundan sıkıntı çıkarmayacaktır. Ekran kartını ise Asus değil verdiğimi seçin nedeni Asus CU2'lerin bazılarında oc sebebi ile mavi ekran alabiliyorlar.

Şimdi diyeceksin oc ise düşüşürüz ancak düşürmeye gerek yok, çünkü verdiğimi alırsan fanın büyüklüğü ve petekleri daha büyük olduğundan soğutması ile mavi ekranlara sebep olmayacaktır. Eğer olursa da Asus'da düşüreceğinden daha az düşürme fırsatın olur.

Aslında bakarsanız, hiç bir şekilde overclock işlemi yaptırmayı düşünmüyorum. Yani ekran kartında vs. bu özelliğin olması benim için önemli değil. Sadece render alırken ısınmasın, sessiz olsun. Oyun oynamak için de 3-4 yıl götürsün istiyorum.

Aslında bakarsanız, hiç bir şekilde overclock işlemi yaptırmayı düşünmüyorum. Yani ekran kartında vs. bu özelliğin olması benim için önemli değil. Sadece render alırken ısınmasın, sessiz olsun. Oyun oynamak için de 3-4 yıl götürsün istiyorum.
Dediklerim alırsan ısıma olmaz zaten. OC yap demedim zaten :D Ancak ileride yetersiz kalırsa imkanın olur boşa para vermemiş olursun. Ses konusunu da kontrolcülerle yazılımlarla ayarlayabiliyorsun zaten.

Dediklerim alırsan ısıma olmaz zaten. OC yap demedim zaten :D Ancak ileride yetersiz kalırsa imkanın olur boşa para vermemiş olursun. Ses konusunu da kontrolcülerle yazılımlarla ayarlayabiliyorsun zaten.

Hocam bugün vatana gideceğiz, sistemi almak için fakat kafamda gtx770'in 2gb olması kaldı. Watch dogs gibi oyunlar 3gb vram istiyor, ultra için ve ileride de bir çok oyun eminim yine bu tarz isteyecek kararsız kaldım.

Ben 3gb GPU ram istediğini göremedim.
Watch_Dogs | System Requirements | GeForce
Buradakini diyorsun sanırım:
Watch Dogs Graphics, Performance & Tweaking Guide | GeForce
Ayrıca gtx770 ile oyun açmayacak bir oyun bilmiyorum :) İleride tabi Ram isteği artacaktır ancak o zaman gelene kadar 2 sistem eskitirsin :) En azından 8/9 sene sonra belki 3 gb isteyen oyunlar olabilir ancak yine de 2gb yeterli gelecektir.
Kısaca bence hiç gerek yok değişmeye. Eğer bütçeyi arttırırım diyorsan başka :) Ama bence boşa masraftan başka birşey değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı