[Alındı] A10 7890K sistem

Anakart : Asus A68HM-PLUS
RAM : 2400 MHz CL 11 16 GB Kingston HyperX (2x8)
İşlemci: AMD A10 7890K
SSD :Hı-Level 120 GB
HDD : WD Blue 1TB 64
Kasa : Aerocool V2X USB 3.0 500 W

Yalnız birkaç sıkıntım var sistemi topladım UEFI BIOS güncellemesini yaptım. UEFI W10 da kurdum 17'' CRT monitör elimde olduğu için 1024x768 çözünürlükte ayarladım ekranı birkaç güncelleme yaptıktan sonra yeniden başlatınca 1280x720 oldu. Ekran seçeneklerde 1280x720 ve 640x350 oldu önerilen ve ekran kartı 1 GB bellek gösteriliyor. Bunu 2 GB nasıl yapacağım? BIOS'umda bu şekilde konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum 1500 TL sistem toplamada GPU frekansı 866'dan 975'e çıkmıştı benim 866 aynı kaldı. Bununla ilgili de bilgi istiyorum.

asdere.jpg cpu.jpg
cpu.jpg
asdere.jpg
asdere.jpg

Merhaba.

Bana göre mini kasa işi 3 metre kare 1 camlı odada 5 elektrik sobası yakmak ile (mid tower yada üstü) 6 metre kare 3 camlı odada 5 elektrik sobası yakmaya eş değer gibi geliyor.

Parçaların küçücük bir kutu içerisine yapışık kardeşler gibi sığması mı önemli yoksa, serin ve sağlıklı bir kasa içinde çalışması mı? Ekran kartsız düşük profil yada ekran kartlı düşük profil sistemler için mini kasalara yönelmek daha sağlıklı gibi görünüyor.

Bana battığı filan yok, teorik konuşmalar duruma göre farklılık yaratır, elimizde olmayan bir sorun ise kesin konuşmayız ancak bizim elimizde olan bir durum ise örneğin adam kasasının CPU soğutucu takma uzunluğunun 162 mm olduğunu bile bile 168 mm'lik bir soğutucu alıyorsa kesin konuşuruz fakat 162mm uzunlukta bir soğutucu alırsa teorik konuşabiliriz ki Mini kasa'ya ekran kartı takarken de GPU üreticisi kartın uzunluğunu sitede verir sende kasanın ne kadar uzunlukta GPU' ya izin verdiğini bilirsin ona göre satın alırsın.
Yalnız ben zaten kesin konuşmadım. Sadece sorun olabilir dedim. Olabilir.

Hocam sistemin soğutucusu Wraith denilen yeni nesil soğutucu zaten APU çok fazla ısınmıyor geriye kalan ısınan bileşen PSU ama güç kaynağı ne kadar ısı yayabilirki ? Zaten sistem düşük güç tüketimli PSU çok zorlanmayacak yani ısı yayamayacak. Anakart küçük tercih edilmiş, bu parçaları ATX kasaya koymanın mantığı bana göre yok dedim, parçalar mini kasada o kadarda sıkışık olmuyor tabi PSU kablo uzunluğu ile ilişkisi var kablolar uzun olunca Silverstone sugo serisi kasalarda sorun yaşanabiliyor ancak doğru uzunlukta kabloları katlayıp kelepçelersek sorun yaşama ihtimalimiz minimuma düşüyor, tabi kararı biz veremeyiz kullanıcı devasa kasalardan yada minik kasalardan hoşlanıyor olabilir.

Furkan Emir üzerinden elektrik akımı geçen ve çalışan her bileşen ısı yaymaktadır.

CPU ortalama 40-50 derece
HDD ortalama 35-40 derece
Anakart ortalama 40-50 derece
RAM ortalama 35-45 derece
PSU ortalama 35-45 derece
Ekran Kartı: ortalama 45-55 derece

ve bu değerler aşırı yüklü değilken.

Yükte:
CPU ortalama 75-80 derece
HDD ortalama 50 derece
Ekran kartı ortalama 70-80 derece

Bu ısı değerlerini kendi kullandığım sistemler üzerinde aklımda kaldığı kadarı ile yazdım.
Bu yüzden sadece ısı yayan APU yada GPU olarak bakarsak biraz hata yapmış gibi oluruz diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı