[Alındı] Cooler Master Hyper T4

Yeni sistemimin ikinci parçası olan işlemci soğutucumu bugün itibari ile almış bulunuyorum arkadaşlar. Vatan Bilgisayar Kocaeli şubesinden 133 liraya aldım.

11.jpg

Sade fakat büyük bir kutuya sahip. Kutu içerisindeki sert köpük soğutucuyu iyi muhafaza ediyor ayrıca diğer parçaların karton kutu içerisinde soğutucudan ayrı olması ve aralarında köpük olması bu ürünü kargo ile almayı düşünenlerin içini rahatlatabilir.

22.jpg

Ürüne ait tüm açıklamalar kutunun yan tarafında mevcut. Uyumlu soket tiplerinde 1151'i görememek sizi sakın korkutmasın ürün tamamiyle 1151 soketlerle uyumlu. Ayrıca gördüğünüz gibi her türlü soketle uyumlu bir ürün.

3.jpg

Ürünün Türkiye ihracatçısı Vektron Thermaltake'de olduğu gibi burada da karşıma çıktı :D Ürünün içeriğine dair her şey, adetleriyle birlikte kullanma klavuzunda mevcut. Ürünle birlikte doğal olarak tüm belgeleri ve klavuzları geliyor. Kullanma klavuzunda Türkçe mevcut değil bence bu eksi bir durum.

44.jpg

Ürüne ait tüm parçalar bunlar. Anakartın arka plakasına montajlanacak malzeme plastik fakat sert ve kaliteli bir malzeme kullanmış burada Cooler Master. Soket tiplerine göre ayarlanabilir vida kısımları en iç kısımdan dış kısıma doğru 3 kademeli şekilde ilerletilerek montaj işlemi gerçekleştiriliyor. Hemen yanında 2 adet bulunan plasik aparatlar soğutucuya ek bir fan takmanız durumunda kulanılıyor. Altta 2 adet siyah kare göreceksiniz, her biri 2 parça toplamda 4 parça tek taraflı köpük bant tarzı bir şey. Ne amaçla kullanıldığını ben çözemedim kullanım klavuzuna bakmakta fayda var. Bu arada sol alt köşede gördüğünüz şey tahmin edebileceğiniz üzere termal macun. Tek kullanımlık duruyor, kalitesi hakkında yorum yapamacağım. Sistemi kurduktan sonra daha sağlıklı bilgi veririm.

55.jpg

Güç kablosunun düz ve siyah olması her zaman hoşuma giden bir özellik, Cooler Master'a bu konuda teşekkür ediyorum, ayrıca bağlantı 4 pin'li.

66.jpg

77.jpg

88.jpg

Bu inceleme bir ilk izlenim, kutu açılış incelemesiydi. Asıl performansını sistemimi topladıktan sonra burada açıklayacağım. i5 6600K'dan vazgeçtim i7 6700K alacağım. Bakalım Cooler Master Hyper T4 bu işlemciye yapacağım overclock'larda nasıl tepkiler verecek. Almayı düşünen varsa umarım güzel bir ilk izlenim yazmışımdır. İyi akşamlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı soğutucuyu kullanıyorum. İşlemcim i3 6098P. Soğutucu boştayken ve işlemci yük altındayken 50 50 dereceyi geçtiğini görmedim. Ömürlük bir soğutucu ve arka tarafındaki ekstra fan takılabilmesi için gelen aparatlarda O.C yapacak olan kişilere güzel bir kolaylık olmuş. Hayırlı olsun. (y)

Yabancıların '' Stock Replacement '' dedikleri türden bir soğutucu, stok ile arasında büyük farklar yok. Ufak overclock'larınızın üstesinden gelecektir fakat büyük bir performans beklememek lazım. Boşta 32-34 derecelerde geziyor işlemcim. ( i7 6700K 4.2 GHz )

Amazon'dan yaklaşık fiyatlara çok daha iyi modeller getirtilebilir mesela Cryorig H7 veya Phanteks TC12DX gibi. İkisi de T4'ü geçtim 212 EVO'dan bile daha iyi performans veren soğutuculardır.

Kendi Hyper T4'üme gelince, açıkçası sonbahara doğru satıp sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyorum. Kafamdaki model de Arctic Liquid Freezer 240.

Tabi hocam sen o işlemciye al sıvı soğutmayı ama benim gibi stok fanla 80 derecelere çıkan işlemciler için iş görür bir soğutucu gibi duruyor.

Bana kalırsa da hyper t4 e stok soğutucuya yakın demek hakaret olur. Hadi 9cm fan olsa ve onun boyutunda bir ızgarası olsa neyse ki o bile stoktan iyiyken T4 oldukça güçlü bir soğutucu. Hele ki arkaya da ekstra fan alınırsa gayet iyi. @Tuna Yücer Bana kalırsa Hyper 212 işinizi görecektir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı