X99 sadece workstation değil onu belirtiyim.
5820K hat sayısı
| Maksimum PCI Express Hattı Sayısı | 28 |
[TBODY]
[/TBODY]
6700 K hat sayısı
| Maksimum PCI Express Hattı Sayısı | 16 |
[TBODY]
[/TBODY]
SLI veya crossfire yapacağın zaman bu hat sayısı çok önem kazanıyor. Dört kanal olması ayrı bir güzellik. Bu bilgisayarları sunucu olarak kiralayabilirsin yani. Bir de X 99 GODLIKE GAMING falan boşa mı var veya X99S 9 da boşa mı stream engine var? X 99 olmasa bile i 7 koyabilirdi çok rahat. 4800 liraya X 99 GTX 970 sistem satan vardı 7800 liraya toplamıştı. Arkadaş ileride SLI yapacağı zaman tam performansında kullanamayacak. Bir de tek çekirdek performansını sorunlu oyunlarda kullanırsın o da fazla fark etmez. Hız aşırtma ile 5820 k çok rahat 6700 k yı geçer. X 99 ana kartların çoğu 0 derece altı hız aşırtma için tasarlanmıştır. Oyunlarda x 99 daha üstündür. Stream engine ile ekran kartını hiç kullanmadan yayını paylaşabiliyorsun. X 99 sadece render amaçlı diye kestirip atamazsın üst seviye oyunlar için x 99 yapılıyor.
Hocam iyi söylüyorsunda söylediğin GOODLIKE GAMING anakartın sırf fiyatı 2200TL, 6700K da 5 Ghz'lere kadar çıkabiliyor hakkını yememek gerek. Bu bütçe ile oyun amaçlı X99 sistem toplanmaz, özellikle tekrar belirteyim oyun amaçlı.
Konudaki arkadaş benden daha az bütçe ayırmış ama hadi ben kendimden örnek vereyim.
6700K+Maximus VIII Hero ikilisini 2200 TL civarına aldım.
5820K gibi bir tercih yapsaydım 1400TL işlemci+Msi X99 Raider Anakart 850 TL desek.
2250 TL ediyor, 50 TL bir şey değil hadi arada fark yok diyelim.
Aldık X99'un en alt modellerini, o kadar para veripte açıkcası en alt modelleri almak bana göre değil bilmem anlatabildim mi.
Ki arkadaş daha düşük bir bütçe ayırmış 6600K+Asus Z10A buda ortalama 1450 TL gibi bir fiyat yapar.
Yani demek istediğim o paraya X99 toplanmaz, diğer şeylerden kısarsın ama arkadaşın da yukarıda belirttiği gibi dandik ekipman vs olur hoş olmaz kanaatimce.
Umarım az çok anlamışsınızdır, hayırlı forumlar.