[Alındı] İ5 6500/R9 390 Sistem

Merhaba arkadaşlar.
Uzun zamandır (yaklaşık 1 sene) peşinden koştuğum, araştırmaktan gözlerimi ve psikolojimi bozan sistemi çok şükür satın aldım. Parçaların bir kısmını arkadaş/tanıdıklardan edindiğim ve de üstüne Eksen Bilgisayar'daki 2,59 dolar kuru avantajından faydalandığım için fiyatı beklediğimden ucuza geldi.

MSİ B150 Gaming M3 Anakart (395TL)
İNTEL Core İ5 6500 İşlemci (615TL)
Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 RAM (110TL)
Kingston HyperX Fury 120GB SSD (130TL)
MSİ R9 390 Ekran Kartı (1000TL)
Asus Optik Sürücü (36TL)
High Power Astro Lite 750W 80+Gold Güç Kaynağı (300TL)
Western Digital Blue 1TB 7200Rpm (WD10EZEX)(160TL)
ASUS VP247T Monitör (501TL)
CM Storm Devastator Klavye-Mouse Set (140TL)
Zalman Z9 NEO Kasa (270TL)

13211112_1627991410858337_482873170_o.jpg

Biliyorum birçoğunuz beni yeni nesil ekran kartlarını beklemediğim için yadırgayacaksınız. Sistemi toplama nedenim çok basit aslında; ekran kartını 1000 liraya almış olmam.

Monitör için de bir bahanem var durun vurmayın! :D Monitörü bir arkadaşıma satacağım önümüzdeki aylarda ve ondan gelen paranın üzerine ekleme yapacağım. Bu para ile bir adet 2K monitör ve Crossfire için bir adet daha R9 390 alacağım inşallah. Belkide ekran kartını elimden çıkarıp yeni nesillerden alırım belli olmaz. Açıkçası pek de umurumda değil şimdilik. Çünkü uzun zamandır kullandığım XBOX 360'dan kurtulup bilgisayarda daha kaliteli bir şekilde oyunlarımı oynamak istiyorum ve bu kart isteklerimi yeterince karşılıyor.

Sistemi toplamak için bazen burada saatlerce vakit harcadım, araştırmalar yaptım ve çok şükür hayalimdeki sisteme sahip oldum. Teşekkürler Technopat Sosyal ve onun değerli üyeleri!

Allah size daha iyilerini nasip etsin. Umarım sizde hayallerinizdeki sisteme kavuşursunuz. Biraz uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın.

İyi günler. :)

1 ay beklemek sana bir şey kaybettirmez ama çok şey kazandırabilir. Sadece Nvidia değil ay sonunda AMD de yeni kartlarını tanıtacak. AMD'nin yeni kartları aşırı üst düzey değil orta düzey kartlar olacak 480 ve 490 gibi. Bunlar da 390'a göre en az %20 performans artışı sağlayacak. Bununla birlikte 300$'ı geçmeyeceği söylentileri mevcut. 300W'a yakıt enerji tüketimi olan 390'ı alacağına 1 ay bekleyip şu belirsizliği atlatıp ona göre yatırım yapmak daha mantıklı. Sonuçta 390'daki gpu en az 2 senelik gpu'nun allanıp pullanmış hali. Yeni gelecek kartlar 14nn ile geliyor. Yani Nvidia'nın 16nn boyutundan daha da küçük. Enerji verimliliği açısından büyük beklenti var.
1300 TL az para değil. Bence ölü yatırım yapmamak için biraz beklemekte fayda var. He dersen ki ben ucuza 2. el falan bulurum diye ona bir şey demek olmaz. Ama sıfırına gidip 1300TL ben vermem.

Bence söylentiyle iş yapmamak lazım. Teknolojinin sonu yok, yenisini alacağız diye de beklemeyeceğim. Sonuçta onda da oyunları ultra oynayacağım bunda da, ha 1-2 sene sonra baktım kartlar bütçeme uyuyor AMD veya Nvidia'dan birini seçerim.
Dolar her geçen gün artıyor, bugün bir haber okudum 3 aya kadar 3,20 olacağını öngördüler. Ayrıca bende elonomi okuyorum, doların gidişatı ülkede yaşananlar iyi değil.

Ayrıca da bütçem yok hani 1070 çıksa bile 170-1800 lira veremem son bütçem 1300 lira.

@SuperMassive Pek de yanlış düşünmüyorsun aslında. Şuan ve 1 sene içinde çıkacak oyunları rahatlıkla oynatacak bir kart. Ha ama bu ayın sonuna kadar sabredip @Asabi dediği gibi yeni AMD kartlarını beklemek de mantıklı bir hareket olacaktır emin ol. Senin iyiliğini düşündüğümüz için söylüyoruz yoksa bizim kaybedeceğimiz birşey yok aslında. Seni çok iyi anlıyorum, ben de sabredemiyordum ve yeni nesili bekliyordum. Bir tanıdığım bu halimi görüp bana bir teklif sundu ve ben de bu teklifi mantıklı bulup o kartı 1000 liraya aldım. Benim de 1300 liram vardı ve üstüne koyacak durumum pek de yoktu. Fakat yine de bekliyordum. Bu teklif mantıklı olmasaydı emin ol almazdım. En azından bu ayın sonuna kadar bekle. Eğer fiyat, performans açısından yeni nesil seni tatmin etmezse o zaman eski nesilden güzel bir kart alırsın. 2. el piyasasına da göz atmanı tavsiye ederim bu arada.

Açıkçası ikinci el kart istemiyorum her ne kadar da temiz olsalar bile, yeni nesil bekle diyorsunuz ya hani 1070 çıktığında ben gidip de onu 1700'e alamam mesela bütçem yok o yüzden R9 390 tercihim, 2 yıl oyunları ultrada oynatır.
@BlackBelt

Tamam kardeşim. Biz de diyoruz ki AMD yeni kartlarını ay sonunda tanıtacak. Üstelik bunlar 300 dolar altında olacak. İstersen bekle. Nvidia benimde bütçemi aşıyordu ben de AMD bekliyordum, fiyat çok makul geldi diye aldım kartı. Yine de sen bilirsin. Açıkçası insan oyunu açıp zevk almaya başlayınca unutuyor kartı falan. @SuperMassive

sistem başarılı elinde ekran kartı gtx 980 aynı perfomans zaten ben 5 6 ay önce ben gtx 970 almıştım

zaten gtx 10xx serisini düşünüyorum ekran kartı seni götürür fakat işlemci i7 alsaydın senin daha iyi + na olurdu aynı işlemci bendede vardı mesala gta v işlemci kullanımı %96 düştüğünü görmedim o yüzden arka planda cpu çalıştıran programları özenle kapatıyordum ani fps dropları girmesin diyerek

şimdiden tekrardan hayırlı olsun bence ekran kartını değiştirme ileride işlemcini değiştir ekran kartı yeterince sağlam 2 yıl götürür ama gtx 10xx serisi bu zamanı kısacak gibi.

Önemi kalmadı siparişi en kısa zamanda veriyorum Allahın izniyle. Ekran kartı hariç;

Msi b150 gaming m3
Intel i5 6600
Kingston ddr4 8gb 2400mhz
Samsung 850 evo 250gb
Wd 1 tb blue
Dark N10 kasa
High Power Element II 600 watt

Toplam 2.196 tl 6 taksit ile.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı