[Alındı] i5 6600 ve GTX 1070 Sistem

Arkadaşlar, sonunda hayalini kurmuş olduğum sistemi almış ve montajlamış bulunmaktayım. Sizlerle bir an önce sistemin detaylarını ve benchmarklarını paylaşmak istiyorum. Oyun içi video çekmeyi bilmediğimden telefonumun kamerasıyla çekmeye çalıştım, bazı görüntüler tam çıkmamış olabilir, bu hususta kusuruma bakmayınız. Sistem:
GTX 1070.PNG

Ekran kartı da GTX 1070 arkadaşlar.

kasa 1.jpg

Pc foto 1.jpg

Sistem 1.jpg

Bu da kullanmakta olduğum overlock profili :

oc profili 1.jpg

Arkadaşlar, birazdan oyun testlerini paylaşacağım.

Arma 3 1080p Ultra:
arma 3 1080p ultra.jpg
arma 3 ultra.jpg
Arma 3 Overclocklu :
arma 3 ocli.jpg

Arma 3 Overclocksuz :
arma 3 ocsiz.jpg

Bf 4 1080p Ultra :
bf4 1080p ultra.jpg
Bf 4 Overclocklu :
bf4 1080p ultra ocli.jpg
Bf 4 Overclocksuz :
bf4 1080p ultra ocsiz.jpg

Bf 4 4k Ultra :
bf4 4k ultra.jpg
Bf 4 4k Overclocklu :
bf4 4k ocli.jpg

Bf 4 4k Overclocksuz :
bf4 4k ocsiz.jpg

Crysis 3 1080p Ultra :
crysis 3 ultra.jpg
crysis 3 1080p ultra.jpg

Crysis 3 Overclocklu :
crysis 3 ocli.jpg
Crysis 3 Overclocksuz :
crysis 3 ocsiz.jpg

DayZ 1080p Ultra :
dayz 1080p ultra.jpg
DayZ Overclocklu :
dayz ocli.jpg

DayZ Overclocksuz :
dayz ocsiz.jpg

Farcry 4 1080p Ultra (Field of View ayarı maximumda) :
farcry 4 1080p ultra.jpg

Farcry 4 Overclocklu :
farcry 4 ocli.jpg
Farcry 4 Overclocksuz :
farcry 4 ocsiz.jpg
Shadow of Mordor 1080p Ultra :
shadow of mordor 1080p.jpg
shadow of mordor 1080p ultra.jpg
Shadow of Mordor 1080p Overclocklu :
shadow of mordor 1080p ocli.jpg
shadow 1080p ocli.jpg
Shadow of Mordor 1080p Overclocksuz :
shadow 1080p ocsiz.jpg
shadow of mordor 1080p ocsiz.jpg
Shadow of Mordor 4k Ultra :
shadow of mordor 4k.jpg
Shadow of Mordor 4k Overclocklu :
shadow 4k ocli.jpg
shadow of mordor 4k ocli.jpg
Shadow of Mordor 4k Overclocksuz :
shadow 4k ocsiz.jpg
shadow of mordor 4k ocsiz.jpg
Witcher 3 1080p Ultra :
witcher 3 1080p ultr.jpg
witcher 3 1080p ultra.jpg
Witcher 3 1080p Overclocklu :
witcher 3 1080p ocli.jpg
Witcher 3 1080p Overclocksuz :
witcher 3 1080p ocsiz.jpg
Witcher 3 4k Ultra :
witcher 3 4k ultra.jpg
Witcher 3 4k Overclocklu :
witcher 3 4k ocli.jpg
Witcher 3 4k Overclocksuz :
witcher 3 4k ocsiz.jpg
Zombie Army Trilogy 1080p Ultra :
zombi army 1080p ultra.jpg
Zombie Army Overclocklu :
zombi 1080p ocli.jpg
Zombie Army Overclocksuz :
zombi 1080p ocsiz.jpg

Arkadaşlar, test ettiğim oyunlarda tüm ayarlar Maxed Out'tur. Yani alınabilecek en son ayarlardır, daha üstü yoktur. Yaptığım overclock, bana tüm oyunlarda yaklaşık %10 performans artışı sağladı ve 2 gündür kullanıyorum, gayet stabil, herhangi bir sorunu yoktur. Yorumlarınızı bekliyorum. İnşallah sizleri aydınlatabilmişimdir, resimlerden bazıları net olmayabilir, kusuruma bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun sade PSU'ysa iyi. Kasa nasıl memnunmusun?

Evet memnunum sıkıntı yok güzel. Powerda da sıkıntı yok cızırtı çok gelmiyor her psudan gelebilir bu kafaya takılacak bir şey yok aslında ben biraz abarttım. Kasa 3 fanla geliyor arkada 1 tane 12cm öndede ya 2 tane 12cm yada 14cm var ebatını tam bilmiyorum ama kasa fena değil. Penceresi büyük. Dark n10 gibi işte.

Tek farkı darkta 5 fan bunda 3 fanla geliyor. Bu fan kontrolcülerinde çok bir işlevi yok 3 kademeden oluşuyor biri tamamen kapatıyor fanları, diğer 2 side birisi düşük profil diğeride yüksek. Yani otomatiktede dursa olur fanlar.

Son düzenleme:
Sistem hayırlı olsun güle güle mavi ekransız kullanmanızı diliyorum. 80 Plus sertifikası olunca PSU kaliteli olmuyor dostum sadece daha verimli oluyor senin dediğin şekilde bakarsak Xigmatek markasının çoğu modelinde 80 Plus sertifikası mevcut ama çoğu modelde yük altında restart atıyor , ısınıyor , cızırtı yapıyor 80 Plus demek kaliteli demek değil güç kaynağı verimli demektir.

@FurkanEmir41 Aslında verimli olmasının sebebi de kaliteli olmasından kaynaklanıyor. Kalitesiz bileşen kullanıldığında verimli bir PSU elde etmek zor. Defalarca tekrarladım ama yine söyleyeyim, kimse oturup da hadi verimli PSU yapalım demiyor. PSU yapıldıktan sonra verimli olup olmadığı test ediliyor ki bu da bileşenlerin kalitesi ile doğrudan alakalı bir durum. Bana da Xigmatek alma demişlerdi ama 2 senedir kullanıyorum, şu ana kadar zorluk çıkarmadı. Elektronik işin içine girdiğinde şans faktörü de söz konusu oluyor.

Burada sıkıntı Everest'in PSU ile ilgili en ufak bir bilgi bile vermeden, 80+ diyerek sunması. FSP'ye ürettirdikleri ürünlerin arasında 750W'lık bir 80+ PSU yok. Kullanıcılara gerekli bilgiyi vermezsen de damgayı yiyorsun böyle.

@FurkanEmir41 Aslında verimli olmasının sebebi de kaliteli olmasından kaynaklanıyor. Kalitesiz bileşen kullanıldığında verimli bir PSU elde etmek zor. Defalarca tekrarladım ama yine söyleyeyim, kimse oturup da hadi verimli PSU yapalım demiyor. PSU yapıldıktan sonra verimli olup olmadığı test ediliyor ki bu da bileşenlerin kalitesi ile doğrudan alakalı bir durum. Bana da Xigmatek alma demişlerdi ama 2 senedir kullanıyorum, şu ana kadar zorluk çıkarmadı. Elektronik işin içine girdiğinde şans faktörü de söz konusu oluyor.

Burada sıkıntı Everest'in PSU ile ilgili en ufak bir bilgi bile vermeden, 80+ diyerek sunması. FSP'ye ürettirdikleri ürünlerin arasında 750W'lık bir 80+ PSU yok. Kullanıcılara gerekli bilgiyi vermezsen de damgayı yiyorsun böyle.
Aynen hocam haklısınız.

Evet memnunum sıkıntı yok güzel. Powerda da sıkıntı yok cızırtı çok gelmiyor her psudan gelebilir bu kafaya takılacak bir şey yok aslında ben biraz abarttım. Kasa 3 fanla geliyor arkada 1 tane 12cm öndede ya 2 tane 12cm yada 14cm var ebatını tam bilmiyorum ama kasa fena değil. Penceresi büyük. Dark n10 gibi işte.

Tek farkı darkta 5 fan bunda 3 fanla geliyor. Bu fan kontrolcülerinde çok bir işlevi yok 3 kademeden oluşuyor biri tamamen kapatıyor fanları, diğer 2 side birisi düşük profil diğeride yüksek. Yani otomatiktede dursa olur fanlar.
Kardeşim monitörden memnun musun ? Asus'un o fiyat segmentinde VX238H 1ms TN panel veya Senin VX239H monitörünü almayı planlıyorum. Ben de vatandan alacağım. İki monitörü de görmüşsündür. Yorumların nelerdir ?

Son düzenleme:
Kardeşim monitörden memnun musun ? Asus'un o fiyat segmentinde VX238H 1ms TN panel veya Senin VX239H monitörünü almayı planlıyorum. Ben de vatandan alacağım. İki monitörü de görmüşsündür. Yorumların nelerdir ?

Monitörümden tam olarak memnun değilim oyunlarda renkleri iyi vermiyor bence. Tn ve 1ms olanı almanızı öneririm ben pek memnun kalamadım dediğim gibi. Renkleri koyu veriyor.

Monitördeki parmak izlerinide bir türlü çıkaramadım. Elledikçe daha da kötü oluyor. Belkide monitör güzel ama beni kesmedi bilmiyorum. 1440p almam gerekiyordu zaten ama alamadım. Size tavsiyem oyun için ips almayın, tn 1ms alın daha çok memnun kalırsınız.

Aynı monitörü kullanıyorum gayet güzel. Renkleride gayet güzel veriyor. CS:GO oynamama rağmen hayalatlenme yapmıyor. Titreşimsiz ekran, mavi ışık teknolojisi gibi özelliklerde göz yormuyor ve bu monitörü aldığıma çok mutluyum. Eğer üst düzey FPS oyunları oynayacaksanız 1ms monitör almanızda fayda var tabii ki.

Aynı monitörü kullanıyorum gayet güzel. Renkleride gayet güzel veriyor. CS:GO oynamama rağmen hayalatlenme yapmıyor. Titreşimsiz ekran, mavi ışık teknolojisi gibi özelliklerde göz yormuyor ve bu monitörü aldığıma çok mutluyum. Eğer üst düzey FPS oyunları oynayacaksanız 1ms monitör almanızda fayda var tabii ki.

Siz nasıl memnun kaldınız. Ben hiç memnun değilim. Oyunları ultraya alınca verdiği renk kalitesini beğenmedim.

Ayrıca mavi ışık açınca renk kalitesi dahada kötüleşiyor.

Sevmediğim tek yanı renklerinin dışında oyunları karanlık olarak yansıtması. O sorunu çözemedim bir türlü. Hdmidan bağladım bide.

Memnunum gerçekten. Sadece oyun oynamak için almadım monitörü o yüzden kapsamlı araştırdım. Sadece oyun için aldıysanız keşke TN panel alsaydınız. Monitör fabrikadan nasıl geldiyse öyle kullanıyorum sadece parlaklığı düşürdüm o kadar geri kalan ayarların hepsi fabrika ayarı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı