[Alındı] i5 6600 ve GTX 1070 Sistem

Arkadaşlar, sonunda hayalini kurmuş olduğum sistemi almış ve montajlamış bulunmaktayım. Sizlerle bir an önce sistemin detaylarını ve benchmarklarını paylaşmak istiyorum. Oyun içi video çekmeyi bilmediğimden telefonumun kamerasıyla çekmeye çalıştım, bazı görüntüler tam çıkmamış olabilir, bu hususta kusuruma bakmayınız. Sistem:
GTX 1070.PNG

Ekran kartı da GTX 1070 arkadaşlar.

kasa 1.jpg

Pc foto 1.jpg

Sistem 1.jpg

Bu da kullanmakta olduğum overlock profili :

oc profili 1.jpg

Arkadaşlar, birazdan oyun testlerini paylaşacağım.

Arma 3 1080p Ultra:
arma 3 1080p ultra.jpg
arma 3 ultra.jpg
Arma 3 Overclocklu :
arma 3 ocli.jpg

Arma 3 Overclocksuz :
arma 3 ocsiz.jpg

Bf 4 1080p Ultra :
bf4 1080p ultra.jpg
Bf 4 Overclocklu :
bf4 1080p ultra ocli.jpg
Bf 4 Overclocksuz :
bf4 1080p ultra ocsiz.jpg

Bf 4 4k Ultra :
bf4 4k ultra.jpg
Bf 4 4k Overclocklu :
bf4 4k ocli.jpg

Bf 4 4k Overclocksuz :
bf4 4k ocsiz.jpg

Crysis 3 1080p Ultra :
crysis 3 ultra.jpg
crysis 3 1080p ultra.jpg

Crysis 3 Overclocklu :
crysis 3 ocli.jpg
Crysis 3 Overclocksuz :
crysis 3 ocsiz.jpg

DayZ 1080p Ultra :
dayz 1080p ultra.jpg
DayZ Overclocklu :
dayz ocli.jpg

DayZ Overclocksuz :
dayz ocsiz.jpg

Farcry 4 1080p Ultra (Field of View ayarı maximumda) :
farcry 4 1080p ultra.jpg

Farcry 4 Overclocklu :
farcry 4 ocli.jpg
Farcry 4 Overclocksuz :
farcry 4 ocsiz.jpg
Shadow of Mordor 1080p Ultra :
shadow of mordor 1080p.jpg
shadow of mordor 1080p ultra.jpg
Shadow of Mordor 1080p Overclocklu :
shadow of mordor 1080p ocli.jpg
shadow 1080p ocli.jpg
Shadow of Mordor 1080p Overclocksuz :
shadow 1080p ocsiz.jpg
shadow of mordor 1080p ocsiz.jpg
Shadow of Mordor 4k Ultra :
shadow of mordor 4k.jpg
Shadow of Mordor 4k Overclocklu :
shadow 4k ocli.jpg
shadow of mordor 4k ocli.jpg
Shadow of Mordor 4k Overclocksuz :
shadow 4k ocsiz.jpg
shadow of mordor 4k ocsiz.jpg
Witcher 3 1080p Ultra :
witcher 3 1080p ultr.jpg
witcher 3 1080p ultra.jpg
Witcher 3 1080p Overclocklu :
witcher 3 1080p ocli.jpg
Witcher 3 1080p Overclocksuz :
witcher 3 1080p ocsiz.jpg
Witcher 3 4k Ultra :
witcher 3 4k ultra.jpg
Witcher 3 4k Overclocklu :
witcher 3 4k ocli.jpg
Witcher 3 4k Overclocksuz :
witcher 3 4k ocsiz.jpg
Zombie Army Trilogy 1080p Ultra :
zombi army 1080p ultra.jpg
Zombie Army Overclocklu :
zombi 1080p ocli.jpg
Zombie Army Overclocksuz :
zombi 1080p ocsiz.jpg

Arkadaşlar, test ettiğim oyunlarda tüm ayarlar Maxed Out'tur. Yani alınabilecek en son ayarlardır, daha üstü yoktur. Yaptığım overclock, bana tüm oyunlarda yaklaşık %10 performans artışı sağladı ve 2 gündür kullanıyorum, gayet stabil, herhangi bir sorunu yoktur. Yorumlarınızı bekliyorum. İnşallah sizleri aydınlatabilmişimdir, resimlerden bazıları net olmayabilir, kusuruma bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Memnunum gerçekten. Sadece oyun oynamak için almadım monitörü o yüzden kapsamlı araştırdım. Sadece oyun için aldıysanız keşke TN panel alsaydınız. Monitör fabrikadan nasıl geldiyse öyle kullanıyorum sadece parlaklığı düşürdüm o kadar geri kalan ayarların hepsi fabrika ayarı.

Keşke sizin gibi araştırıp alsaydım. Diğer işlerde çok iyi gerçekten renk kalitesi güzel ama oyunlardaki renkleri karanlık vermesi falan benim istediğim türden değildi. Oyun için 1ms TN şart, 144hz de alınabilir daha da iyi olur. Neyse artık aldık, kullanacağız. Masaüstünde falan filmlerde renkler süper zaten ama o renkleri oyunlarda göremedim ben bir türlü. Bazen soluk bazen karanlık renkler var.

Hocam yazılanları okumadım ama bir şey aklımda kaldı bu sisteme gerçekten Everest kasa mı aldınız? :D

Vatanda stokta başka kasa yoktu, almak zorundaydım :( Sistem biraz aceleye geldi, istediğim parçaları takamadım. Ama olsun işimi görsün kafi. İlerleyen zamanlarda sistemi tekrardan yenileyebilirim. Ama gddr5 belleklerden ziyade, hbm2 ve vegayı beklemekte fayda var. O zaman sistemi yenilerim büyük ihtimal.

Kasa ile ilgili sıkıntı yok ama içindeki PSU sizi nasıl uğraşlara düşürecek çok iyi biliyorum. :D

İnşallah bir sıkıntı yaratmaz. Ben de pek güvenmiyorum zaten ufaktan bir cızırtı sesi veriyor :D Artık aldık kullanıcaz yapacak bir şey yok. Bir daha pc işini aceleye getirmemek lazım.

Soğutucu işime yarıyor derken, işlemcinin sıcaklığı ne kadar düşük olursa okadar iyi olur. Oyunlarda genelde 45 derecede tutuyor işlemciyi gayet memnunum güzel. Gta 5 gibi yüklenen oyunlarda 49 50yi geçmiyor sabit kalıyor. Ama stok soğutucuda olsa 60 65 derece civarlarında kullanılırdı sıkıntı yapmazdı. Yani 10 15 derece için 150 tlye değer mi dersen kişiden kişiye göre değişir derim. İşlemcinin ömrü söz konusu burada tabi ama sıcaklıklara da çok takmamak gerek. Ekran kartı 82 83 derecede çalışıyor mesela oyundayken. Msi olsa 65 70 arasında çalışır. Aynı mantık.

Bir işe yaramamış gibi duruyor 150 TL' ye yanlış bir seçim yapmışsın ve şunu kesin olarak belirteyim parçaları Vatan çalışanlarını dinleyerek tercih etmişsin. :cry:

Evet, biraz öyle oldu. Ama sistemden memnunum sıkıntı yok. Bu tür bir sistem zaten 4500-5500 tl arasında toplanır genel olarak. Ben monitör dahil 5300'e aldım işimi görüyor önemli olan işlemci ekran kartı anakart konfigürasyonu. Gerisinin benim gözümde fazla değeri yok, iş görsün yeter. Dediğim gibi ileride sistemi yenileme şansım yüksek. Gerek monitör gerek ekran kartı olarak. Ya da hepten satarım. İleride amd büyük bir atak yapacak gibi görünüyor. İntelden ve nvidiadan artık vazgeçip amdye güvenmenin vakti geldi de geçiyor. Zen işlemcilerini dört gözle bekliyorum ve rx 490x ' i. Artık adı her ne olacaksa :)

ZEN ve RX 4xx serisini beklemen çok daha iyi olacak ama bu sefer konu aç beni etiketle yardımcı olayım. :)

Tabi, ama alacağım kesin değil. Kesin olan tek şey, bir daha pc toplarken nvidia-intel konfigürasyonu yapmayı düşünmüyorum, amd 1 2 sene içinde kendini toparlayacaktır buna ben inanıyorum. İntel nvidia kötü olduğundan değil adamakıllı rakibi olmadığından çok kazıklanıyoruz sorun burada. Dediğim gibi sistem güzel 1 2 sene sonra sağlam bir fiyata satabilirsem üstüne kendimde ekleyip monitör dahil amd bir sistem alırım . Ama almışken vega ve zen almak istiyorum.

İş işten geçmiş artık. Kullandığınız monitör kötü değil fakat sadece oyun oynamak için alınmaz bence. O monitörde güzel filmler izleniyor, sadece oyun oynamayın tadını çıkarın:)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı