[Alındı] i5 6600 ve GTX 1070 Sistem

Keşke sizin gibi araştırıp alsaydım. Diğer işlerde çok iyi gerçekten renk kalitesi güzel ama oyunlardaki renkleri karanlık vermesi falan benim istediğim türden değildi. Oyun için 1ms TN şart, 144hz de alınabilir daha da iyi olur. Neyse artık aldık, kullanacağız. Masaüstünde falan filmlerde renkler süper zaten ama o renkleri oyunlarda göremedim ben bir türlü. Bazen soluk bazen karanlık renkler var.

Hocam yazılanları okumadım ama bir şey aklımda kaldı bu sisteme gerçekten Everest kasa mı aldınız?

Vatanda stokta başka kasa yoktu, almak zorundaydım Sistem biraz aceleye geldi, istediğim parçaları takamadım. Ama olsun işimi görsün kafi. İlerleyen zamanlarda sistemi tekrardan yenileyebilirim. Ama gddr5 belleklerden ziyade, hbm2 ve vegayı beklemekte fayda var. O zaman sistemi yenilerim büyük ihtimal.

Kasa ile ilgili sıkıntı yok ama içindeki PSU sizi nasıl uğraşlara düşürecek çok iyi biliyorum.

İnşallah bir sıkıntı yaratmaz. Ben de pek güvenmiyorum zaten ufaktan bir cızırtı sesi veriyor Artık aldık kullanıcaz yapacak bir şey yok. Bir daha pc işini aceleye getirmemek lazım.

Soğutucu işime yarıyor derken, işlemcinin sıcaklığı ne kadar düşük olursa okadar iyi olur. Oyunlarda genelde 45 derecede tutuyor işlemciyi gayet memnunum güzel. Gta 5 gibi yüklenen oyunlarda 49 50yi geçmiyor sabit kalıyor. Ama stok soğutucuda olsa 60 65 derece civarlarında kullanılırdı sıkıntı yapmazdı. Yani 10 15 derece için 150 tlye değer mi dersen kişiden kişiye göre değişir derim. İşlemcinin ömrü söz konusu burada tabi ama sıcaklıklara da çok takmamak gerek. Ekran kartı 82 83 derecede çalışıyor mesela oyundayken. Msi olsa 65 70 arasında çalışır. Aynı mantık.

Bir işe yaramamış gibi duruyor 150 TL' ye yanlış bir seçim yapmışsın ve şunu kesin olarak belirteyim parçaları Vatan çalışanlarını dinleyerek tercih etmişsin.

Evet, biraz öyle oldu. Ama sistemden memnunum sıkıntı yok. Bu tür bir sistem zaten 4500-5500 tl arasında toplanır genel olarak. Ben monitör dahil 5300'e aldım işimi görüyor önemli olan işlemci ekran kartı anakart konfigürasyonu. Gerisinin benim gözümde fazla değeri yok, iş görsün yeter. Dediğim gibi ileride sistemi yenileme şansım yüksek. Gerek monitör gerek ekran kartı olarak. Ya da hepten satarım. İleride amd büyük bir atak yapacak gibi görünüyor. İntelden ve nvidiadan artık vazgeçip amdye güvenmenin vakti geldi de geçiyor. Zen işlemcilerini dört gözle bekliyorum ve rx 490x ' i. Artık adı her ne olacaksa

ZEN ve RX 4xx serisini beklemen çok daha iyi olacak ama bu sefer konu aç beni etiketle yardımcı olayım.

Tabi, ama alacağım kesin değil. Kesin olan tek şey, bir daha pc toplarken nvidia-intel konfigürasyonu yapmayı düşünmüyorum, amd 1 2 sene içinde kendini toparlayacaktır buna ben inanıyorum. İntel nvidia kötü olduğundan değil adamakıllı rakibi olmadığından çok kazıklanıyoruz sorun burada. Dediğim gibi sistem güzel 1 2 sene sonra sağlam bir fiyata satabilirsem üstüne kendimde ekleyip monitör dahil amd bir sistem alırım . Ama almışken vega ve zen almak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…