Öncelikle hayırlı olsun yeni oyuncak yada canavarınız.@turgut42 hocam yanlış anlamayın da i7 6700 k o klasmanda bir işlemci ile karşılaştırılmaz. Bahsettiğiniz amd yanında çöp gibi kalıyor. Youtube da bakarsanız 8350 i3 6100 le ancak kapışabiliyor. Çok nadir çoklu çekirdek performansı isteyen oyunlarda 8350 az farkla geçiyor. Yani bu saatten sonra amd ye eğer sistemde yükseltme yapılamayacaksa para vermek saflıktır.
8350 render da overclock ile güzel bir performans verebilir. Ama eğer niyetiniz varsa 6700 k nın artılarıAMD Zen'den önce FX sistem sıfırdan sistem almak saçma evet. Ancak ben 8350'yi alalı 3 yıl kadar oluyor. Sorum oyundan ziyade video işlemede geçerli. Abode premiere pro ile video render işi için. Malum GPU+CPU kullanıyor program. Benim GPU GTX 970 ve render yaparken 8350'den fazla GPU hallediyor işi her ne kadar ortak çalışsalarda. Şimdi bu durumda 8350 yerine 6700K girse bu GPU+CPU render olayında bana getirisi ne olacak. Onu bilemediğim için 6700K almadım henüz.
Youtube de testler var evet ancak sadece CPU kullanarak render testleri alınmış. Orada 8350'ye 2 katı kadar fark atıyor fakat işin içine GPU ağırlığını koyunca olayın sonucu ne olacak bunun hakkında bir test vs bulamadım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.